Hatalmas vitát robbantott ki Emily Ratajkowski szülés utáni fotója

A szülés utáni pluszkilók nagyon érzékenyen érintik a nőket, erre jön Emily Ratajkowski és rátesz egy lapáttal.

Hatalmas vitát robbantott ki Emily Ratajkowski szülés utáni fotója

Emily Ratajkowski kisfia, Sylvester Apollo Bear március 8-án született meg. A modell a baba érkezését néhány nappal később egy különleges fotóval tudatta az Instáján. Egyébként a terhessége bejelentését sem aprózta el: a Vogue egy csodás videót készített a gyönyörű kismamáról, amit októberben mutattak be. Most megérkezett az a kép is, amin Emily megmutatja szülés utáni alakját – mindössze 10 nappal a bébi érkezése után. Ami pedig mindenkinek azonnal szemet szúrt, az a brutálisan lapos hasa.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Inamorata (@inamoratawoman) által megosztott bejegyzés

Persze ennyi elég volt a netezőknek, hogy belekössenek a képbe. Hatalmas vita robbant ki, aminek egyik oldalán azok állnak, akik szerint nem szabadna megmutatnia a szerencsés alkatát, ugyanis a nőkön hatalmas a nyomás a szülés előtti alak visszanyerésével kapcsolatban. Mások szerint viszont joga van azt posztolni, amit akar, és megmutatni magát, ha épp ahhoz van kedve.

Előbbi csoportba tartozik a Pretty Little Liars sztárja, Claire Holt is, aki Instán mondta el véleményét a képpel kapcsolatban: „Nem szeretnék Grincs lenni, de valamit el kell mondanom, mert nagyon zavar. Ha megosztasz egy fotót a tökéletesen lapos hasadról, ami 10 nappal a szülés után készült, és pozitív testképnek nevezed, olyan, mintha megosztanád a millióidat, ami a számládon van, és azt mondanád, hogy ez csak siker-pozitív hozzáállás… Mások rosszul fogják magukat érezni tőle, és ez nem normális, te egy kívülálló vagy, szerencsés vagy. Úgyhogy jobb lenne, ha nem mutatnád meg azt a részt. Lehetne úgy is használni az Instát, hogy az emberek ne érezzék rosszul magukat?”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Claire Holt (@claireholt) által megosztott bejegyzés

Egy pozitív testkép aktivista, Alex Light más megvilágításba helyezte a dolgot, szerinte a rendszerrel van a baj, ami tökéletes és nem tökéletes testre bontja a női testet. „Megértem, miért érzik rosszul magukat a nők a kép láttán… látni valakit mindössze 11 nappal a szülés után ilyen bomba alakkal nagy hatással lehet a mentális egészségre… Amit megosztott, nem feltétlenül segít a terhesség utáni plusz kilókkal küzdő nők életén… De azt gondolom, sosem akart része lenni ennek a beszélgetésnek, ami most folyik róla. Ez rá lett vetítve… Az dühöt inkább a rendszer ellen kellene fordítani, ami elérte, hogy ilyen alakot kívánjunk magunknak. Ez a probléma.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alex Light🕊 (@alexlight_ldn) által megosztott bejegyzés

Hogy mutassunk még szülés utáni alakokat, jöjjenek ők:

Még több

Te Te Te