8 trükk, hogy sokkal kényelmesebb legyen a magassarkú cipőd

Biztosak vagyunk benne, hogy ezeket a tippeket még Carrie Bradshaw is kipróbálta volna, mert még Mr. Big is csak a második egy kényelmes magassarkú után.

8 trükk, hogy sokkal kényelmesebb legyen a magassarkú cipőd

Imádod a magassarkúkat, de a nap végén már állni is alig bírsz bennük, annyira megfájdulnak a lábaid? Van egy jó hírünk: az alábbi trükkökkel sokkal, de sokkal kényelmesebbé teheted a viselésüket!

Mindig vedd figyelembe a lábad formáját!

Lehet, hogy eddig még eszedbe sem jutott, pedig egy magassarkú vásárlásakor mindig figyelembe kell venni az adottságaidat. A szélesebb lábujjaknak például a tűsarok maga a halálos ítélet, de egy laposabb lábfej is kényelmetlenül fogja érezni magát minden 7 cm-nél magasabb cipőben. Ne kínozd magad feleslegesen! Mindig válassz olyan cipőt, ami az alkatodnak is megfelel.

Járasd be!

Alig várod már, hogy felhúzd a vadiúj dögös cipellődet a randidra? Ha jót akarsz magadnak, a nagy debütálás előtt teszel benne néhány próbakört! És most nem viccelünk: az új cipőidet mindig érdemes otthon bejáratni, mielőtt élesben is felhúznád őket. Vegyél fel egy vastagabb zoknit, húzd a lábadra a magassarkút és járkálj benne néhány órán át a lakásban. Meglátod, ezután a nagy napon is sokkal kényelmesebb lesz a viselése.

Szerezz be egy szilikon talpbetét!

Ma már szinte minden drogériában kaphatók ezek a csodatapaszok, és hidd el, nem fogod megbánni, ha kipróbálod. Mivel puha anyagból készülnek, felveszik a cipőd és a lábad formáját, így sokkal kényelmesebbé teszik a járást.

Vagy használj egyszerű sebtapaszt!

Mielőtt útnak indulnál, ragaszd le sebtapasszal a lábad azon területeit, amiket gyakran fel szokott törni a cipő. A sarkadra mindenképpen érdemes leragasztanod, hogy elkerüld a felesleges súrlódást.

Kényelmesebb a platformos magassarkúFotó: Getty Images/Edward Berthelot

Válassz platformos magassarkút!

Általánosságban elmondható, hogy a platformos sarkú cipők sokkal kényelmesebben, mivel a szélesebb felületen  jobban el tud oszlani a súly. Ha nagyon nem bírja a lábad a szimpla magassarkúkat, próbálj ki egy platformos cipőt!

Fő a biztonság!

Sosem fogod magad jól érezni a cipődben, ha folyton attól rettegsz, hogy bármelyik pillanatban lecsúszhat a lábadról. A csúszásveszély miatt ráadásul hajlamos lehetsz megfeszíteni is a lábad különböző izmait, remélve, hogy így majd magadon tartod – de az eredmény valójában csak még több fájdalom lesz. A probléma úgy küszöbölhető ki, ha csak olyan magassarkút veszel, amiben tényleg biztonságosan tudsz járni. Ha túl keskeny a lábad, vagy egyszerűen csak nehezedre esik egy sima belebújós magassarkúban lépkedni, akkor válassz inkább olyan darabot, aminek van bokaszíja.

Vágass a sarkából!

Első látásra beleszerettél álmaid magassarkújába, de félsz, hogy a 12 cm-es sarok tönkre fogja tenni a lábadat? Nem kell pánikolni. Az ügyes kezű cipészek könnyedén tudnak faragni a túl magas sarkakból, nincs hát más dolgod, mint keresni egy mestert.

Az sem mindegy, hogyan jársz benne!

Magassarkúban járni kész művészet – és egyébként tényleg! Ha nem akarod, hogy megfájduljon a lábad, egészen másképp kell ezekben a cipőkben lépkedned, mint például a kedvenc surranódban. Próbálj figyelni rá, hogy ha magassarkú van a lábadon, a súlypontodat told a csípőddel a lábfejek felé.

Más cipőgondjaid vannak? Arra is van megoldásunk!

Még több

Te Te Te