6 kulisszatitok a WandaVízió forgatásáról, amitől eldobod az agyad

Ha még nem láttad a Marvel sorozatát: vigyázz, spoilerek! Ha pedig már ledaráltad a WandaVíziót: elhoztuk a legmenőbb infókat.

6 kulisszatitok a WandaVízió forgatásáról, amitől eldobod az agyad

Mindegy, hogy hétről hétre követetted, vagy csak mostanában toltad le egyben az egészet, a WandaVízió tutira belopta magát a szívedbe. És bár már meg is érkezett a Marvel legújabb produkciója, A Sólyom és a Tél katonája, ha még nem tudtad elengedni az első szuperhősös sorozatot, hoztunk néhány izgalmas kulisszatitkot.

Paul Bettany azt hitte, kirúgják

A Víziót alakító sztárt rögtön azután, hogy a karaktere tragikusan meghalt a Végtelen háborúban (még mindig haragszunk ezért a Marvelre), behívták a Marvel stúdiójához. Paul meg volt győződve róla, hogy azért, hogy hivatalosan is elbúcsúzzanak tőle. Ehhez képest a sorozat ötletét vázolták fel neki!

via GIPHY

Elizabeth Olsen tervezte Wanda új ruháját

Mikor Wanda végre teljesen átalakult Skarlát Boszorkánnyá, kapott egy vadonatúj szuperhős ruhát is, ami valljuk be, sokkal menőbb, mint az összes korábbi jelmeze együttvéve. Ez pedig Elizabeth-nek is köszönhető. Azon kívül, hogy végre neki sem kell kipakolnia a dekoltázsát (amiért elviekben már évek óta könyörgött), a színésznő tudása miatt néz ki jól ÉS funkcionál tökéletesen. Lizzie olyan szinten ismeri a karakterét és azt, hogy milyen mozdulatokat kell végeznie, hogy a javaslatai alapján többször áttervezték a kosztümöt.

via GIPHY

Gyászfeldolgozás

A WandaVízió showrunnere, Jac Schaeffer az elejétől fogva figyelt arra, hogy a gyász fázisait végig lehessen követni a sztoriban – annak ellenére, hogy végül nem lineárisan folyik a történet (technikailag a 8. résznél is kezdhetnéd a sorozatot). „Wanda az elején szó szerint tagadásban van, ez pedig természetesen az emberi gyász metaforája. De pluszban narratív szerkezetként is remekül működik amolyan őrült, marveles módon” – mondta Jac. De Wandának nem csak azt kellett elfogadnia, hogy el kell búcsúznia Víziótól, hanem azt is, hogy ő a Skarlát Boszorkány.

via GIPHY

Vissza a múltba

Nagyon fura, de Paul Bettany-t az első két, fekete-fehér részben lila helyett kékre festették. Ahogy az az Assambled: The Making of WandaVision című különkiadásból kiderül, ezt a trükköt az ’50-es ’60-as évek sminkeseitől vették, akik kék rúzst használtak, hogy a színésznők ajkai pirosnak látszódjanak a felvételen. Wanda varázslatait pedig szintén a régi trükkök (egészen pontosan a Bewitched című sorozat) inspirálták: mindent huzalok, rudak és bábok mozgattak – semmi számítógép! És ha ez nem lenne elég, a legelső részt – pont úgy, ahogy régen a The Dick Van Dyke Show-t – valódi nézők előtt vették fel.

via GIPHY

„Pietro” visszatér

Az írók és a producerek már két éve csücsülnek az infón, amivel a Marvel teljes rajongótáborát átverték: kamu-Pietro Evan Peters alakításában. Ha emlékszel, Evan alakította a karaktert az X-Men-filmekben, aminek a jogai még csak most kerültek vissza a stúdióhoz, és mindenki azt várja, mikor jelennek meg a Marvel Univerzumában a mutánsok. Evan felbukkanásával pedig tudták, hogy hatalmasat fognak robbantani…Csak kár, hogy ő valójában nem Wanda tesója.

via GIPHY

Agatha All Along

Ha te is imádtad Kathryn Hahn dalát, amiben a karaktere felfedi magát, az nem véletlen: a dalszerzők, Kristen Anderson-Lopez és Robert Lopez már hat rész óta tréningeztek rá. Ugyanis mint a hat főcímdalban felbukkant ugyanaz a hasonló dallam! Magát a dalt egyébként Kathryn úgy fél óra alatt vette fel, a hozzá tartozó jeleneteket viszont minden nap végén – mielőtt szétszedték volna az adott rész díszleteit – vették fel, ahelyett, hogy egyben forgatták volna le az egészet.

via GIPHY

Még több WandaVízió-kontent vár rád itt:

Még több

Te Te Te