3 bonyolult recept, amit 3 perc alatt is el lehet készíteni

Ki mondta, hogy a bonyolult recepteket csakis a profi séfek képesek elkészíteni? Íme néhány zseniális kaja, amit akár pár perc alatt is összedobhatsz!

3 bonyolult recept, amit 3 perc alatt is el lehet készíteni

Bírod a bonyolult recepteket, de nem mindig van időd hosszú órákat eltölteni a konyhában? Az a jó hírünk van, hogy van néhány villantós kaja, amit akár pár perc alatt is elkészíthetsz!

Rizottó kakukkfűvel és gombával

Eddig te sem merted bevállalni a rizottót? Megértjük, tényleg nehéz eltalálni a tökéletes állagot, viszont ezzel a recepttel pontosan ugyanazt a végeredményt érheted el, mint a hagyományos verzióval, csak negyed annyi időbe és energiába kerül!

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál puha vaj
  • 1/2 hagyma, apróra vágva
  • 2 fokhagymagerezd, apróra vágva
  • 1 csésze rizottó rizs
  • 2 csésze húsleves / alaplé
  • 1/2 csésze fehérbor

Elkészítés:

  1. Fogj 4 nagyjából egyforma bögrét vagy ramekin formát. Mindegyikbe tegyél egyenlően vajat és hagymát. Dobd be a mikróba és süsd 90 másodpercig magas hőmérsékleten, 30 másodperc után kavarj rajta egyet.
  2. Ezután adj hozzá egy-egy csipet fokhagymát, 1/4 csésze rizst és 1/4 + 2 evőkanál húslevest. Fedd le, és melegítsd tovább 50% -os teljesítményszinten 2 percig. Vedd ki és keverj rajta egyet, és ha szükséges, önts még hozzá még egy kis alaplevet, majd tedd vissza még 2 percre.
  3. Most mehet bele a bor és a gomba! Fedd le újra, és további 2 percig melegítsd 50% -os hőmérsékleten.
  4. Végül a kakukkfűvel is melegítsd 1 percig. Vedd ki, szórd a tetejére a parmezánt, alaposan keverd össze és kész is!

Olasz csirke Cordon Bleu

Ez az az étel, ami isteni finom, de nagyon pepecselős, így valószínűleg te sem állsz neki minden egyes nap. Mostantól viszont sokkal egyszerűbb lesz elkészítened!

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj, kockára vágva
  • 1/2 teáskanál morzsolt zsálya
  • 6 db csirkemellfilé
  • 1 közepes zöld kaliforniai paprika vékonyan szeletelve
  • 1/3 bögre szeletelt friss gomba
  • 1 doboz paradicsomszósz
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 1/2 tk. só
  • 1/2 tk. fokhagymagranulátum
  • 1/2 tk. ízesítő
  • 6 szelet sonka
  • 6 szelet sajt

Elkészítés:

  1. Fogj egy nagyobb mikrózható tálat. Tedd bele a vajat és a zsályát. Magas hőmérsékleten mikrózd 30 másodpercig, vagy amíg a vaj megolvad.
  2. Tedd bele a csirkeszeleteket, a tetejére mehet zöldpaprika és a gomba. Főzd fedetlenül, magas hőmérsékleten 8-10 percig, ez alatt kétszer forgasd meg.
  3. A húst és a zöldségeket tedd át egy másik tálba. A megmaradt főzőléhez öntsd hozzá a paradicsomszószt, a cukrot és a fűszereket, és keverd össze alaposan. Dobd vissza a mikróba és magas hőmérsékleten 2 percig melegítsd át.
  4. Tedd vissza a csirkét az edénybe, mindegyik darab tetejére rakj egy szelet sonkát, zöldségeket és végül sajtot. Süsd még 2 percig, vagy amíg a sajt meg nem olvad.

Tökéletes sült lazac

Ezzel a recepttel sokkal gyorsabban készíthetsz isteni lazacot, ráadásul a legjobb, hogy bármilyen friss salátával vagy körettel variálhatod!

Grillezett lazac salátával.

Avokádó salátával igazán ütős fogás lesz belőle. (Fotó: Getty Images / BURCU ATALAY TANKUT)

Hozzávalók:
  • citrom vékony szeletekre vágva
  • 1 nagy lazacfilé 4 darabba vágva
  • 1/4 tk.
  • 1/4 bögre víz

Elkészítés:

  1. A citromszeleteket egy rétegben tedd egy üveg sütőtál aljára. Fektesd rá a lazac szeleteket, sózd meg és öntsd rá a vizet.
  2. Fedd le mikrózható fóliával és süsd magas hőfokon, amíg a hal ki nem fehéredik.
  3. Végül papírtörlőn hagyd a lazac szeleteket lecsepegni és kihűlni, kb. 15 percig.

Kipróbálnál néhány gyors desszertet is? Mutatjuk a legtutibb recepteket!

Még több

Te Te Te