A legfelkavaróbb filmek, amik után azt kívánod, bárcsak ne láttad volna

A következő mozik még azoknak is feladják a leckét, akik egyébként bírják a kemény témákat…

A legfelkavaróbb filmek, amik után azt kívánod, bárcsak ne láttad volna

Előre szólunk, az alábbi filmeket tényleg csak akkor ajánljuk, ha kőkemény a gyomrod és úgy érzed, hogy számodra még a legbetegesebb, kaszabolós horror is csak egy délutáni matiné.  A Buzzfeed olvasói korábban is összeállítottak már egy listát a legfelkavaróbbnak gondolt filmekről, amit most mindannyiunk legnagyobb örömére (kössz, srácok!) folytattak is. Lássuk is, melyek azok a filmek,  amik a legjobban kiborították a netezők!

Éberség (2007)

„Képzeled el, hogy éppen egy szívműtétet végeznek rajtad, és te teljesen tudatodnál vagy. Érzel mindent, látsz mindent, de senkinek nem tudsz szólni. Ez van ebben a filmben is, amit bárcsak sosem láttam volna!”

Örökség (2018)

„Nem hiszem, hogy valaha is újra megnézném ezt a filmet. Az a jelenet, ahol az anya egy zongorahúrral vágja le a saját fejét… Túl sok volt már nekem.”

Megtorlás (2016)

„Kislányok, akiket először korbáccsal ver el az apjuk, majd meg is erőszakolja őket… Olyan hatása volt ennek a filmnek rám, mint soha semminek. Szinte a lelkem is megfájdult, amikor néztem. Félúton ki is kellett kapcsolnom, annyira rosszul éreztem magam.”  

Aniara (2018)

„Ez egy svéd sci-fi egy utasszállító űrhajóról, ami eltéved az űrben. Igazából nagyon jó kis film, de ez volt a legsötétebb és legnyomasztóbb mozi, amit valaha is láttam. Vártam, hogy valami jó is történjen már végre, csak egy kis fény, vagy szikra, de semmi. Egyre csak sötétebb lett. A film után egy hétig rémálmaim voltak, és továbbra is furcsa érzés fog el, amikor csak rágondolok.”

 A ház, amit Jack épített (2018)

„Ez a film annyira kiborított, hogy nem is tudtam befejezni. A kiskacsás jelent volt a legrosszabb. Hihetetlenül nehéz volt nézni.”

Halálhajó (1997)

„A film első részét a szobában ülve néztem. A közepét már a takaróm alá bújva vészeltem át.  És végét? Már csak hallgattam, de azt is nagyon halkan. Nem is láttam az egész filmet, és még évekig rémálmaim voltak tőle.”

Neon démon (2016)

„Nem rajong a túl véres horrorokért, lehet, hogy ezért is viselt meg ennyire. A pszichológiai terrorra számítottam, de a kannibalizmusra? Nem. Ez a film határozottan rányomta a bélyegét az lelkiállapotomra.”

Green Room (2015)

„Ez egy igazán alulértékelt film Patrick Stewart és jó néhány tehetséges fiatal színész főszereplésével, köztük Alia Shawkattal és a néhai Anton Yelchinnel. Egy punk együttesről szól, akik a világ egyik legfélelmetesebb bárjában játszanak, ahol valami szörnyűségnek lesznek tanúi, ami miatt az éjszaka hátralévő részében futnak / harcolnak / könyörögnek az életükért. Nincs benne semmi természetfölötti, és nem is túl véres – helyette durván valósághű és brutális. Érdemes megnézni, mert nagyon jó film – de én biztos, hogy soha többé nem fogom.”

Hatalmas horror-rajongó vagy? Nem hagyunk unatkozni:

Még több

Te Te Te