5 isteni húsvéti desszert, amit könnyen elkészíthetsz

Szeretnél nagyot villantani idén húsvétkor a konyhában, de nincs időd extra tortákat vagy bonyolult sütiket sütni? Semmi gond, mutatjuk a legegyszerűbb húsvéti desszerteket!

5 isteni húsvéti desszert, amit könnyen elkészíthetsz

Valószínűleg idén nálad sem lesz buli Húsvétkor, nem özönlenek majd a locsolók sem, de biztosak vagyunk benne, hogy azért a pasidat vagy a családodat így is szívesen lenyűgöznéd egy látványos és fincsi sütivel. Épp ezért összegyűjtöttük neked a legtutibb és legegyszerűbb húsvéti desszerteket!

Egyszerű húsvéti sajttorta

Az a jó a sajttortákban, persze azon túl, hogy isteni finomak, hogy végelenszámú variációjuk létezik, mint például ez a répatorta verzió.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 1/2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. só
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 bögre olaj
  • 2 nagy tojás
  • 1 nagy szál sárgarépa reszelve
  • 2 ek. mazsola
  • 1/2 bögre apróra vágott dió

A sajtkrémhez:

  • 50 dkg krémsajt
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 csipet só
  • 1 1/2 ek. liszt
  • 1/2 ek. vanília kivonat
  • 2 nagy tojás
  • 1/2 bögre tejföl

A mázhoz:

  • 1 bögre porcukor
  • 4 ek. olvasztott vaj
  • 12 dkg krémsajt
  • 1/2 tk. vanília kivonat
  • szeletelt mandula vagy dió díszítésnek
Húsvéti sajttorta magvakkal

Egyszerű jénaiban is elkészítheted (fotó: Pexels)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.
  2. Először a tésztához egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, fahéjat és a cukrot. Ezután add hozzá a tojásokat, végül a mazsolát, répát és diót. Keverd alaposan össze.
  3. Keverd ki simára a krémsajtot a cukorral, öntsd hozzá a lisztet és a sót. Egy másik tálban verd fel a tojásokat a vaníliával, utána adagold hozzá több részletben a tejfölt, végül keverd össze.
  4. A sütőforma aljára öntsd a tészta 2/3-át, aztán rá a sajtkrém 1/3-át, majd a maradék tésztát, végül mehet a tetejére a maradék sajtkrém is. Egy spatula segítségével egyengesd el a tetejét.
  5. Süsd addig, amíg már csak a közepe lesz enyhén remegős, kb. 1 órán át. Miután teljesen kihűlt, dobd be a hűtőbe még 4 órára.
  6. Tálalás előtt készítsd el a mázat úgy, hogy a hozzávalókat összekevered és frissen a torta tetejére csurgatod. El is készült a húsvételi sütid!

Epres omlós keksz

Képzeld, a klasszikus amerikai kekszet, a cookie-t nem csak roppanós csokidarabokkal lehet elkészíteni, sőt, az epres-krémsajtos változat még mennyeibb!

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 bögre apróra vágott eper
  • 1 ek. citromlé
  • 1 bögre + 1 ek. cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1/2 tk. sütőpor
  • csipet só
  • 1/2 bögre puha vaj
  • 1 nagy tojás
  • 1/4 bögre barna cukor
  • 1 tk. vanília kivonat

Töltelékhez:

  • 4 ek. krémsajt
  • 3 ek. porcukor
  • 1 citrom héja
Epres omlós keksz.

Magokkal és más bogyós gyümölccsel is simán működik. (Fotó: Pexels)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy nagy lapos tepsit bélelj ki sütőpapírral.
  2. Egy kis tálban keverd össze az epret 1 ek. cukorral és a citromlével. Hagyd 10 percet állni, majd csepegtesd le.
  3. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy nagyobban pedig habosítsd ki a vajat a maradék cukorral és barna cukorral, add hozzá a tojást és a vanília kivonatot, majd keverd össze a lisztes keverékkel. Végül óvatosan forgasd bele az epret.
  4. A töltelék hozzávalóit keverd össze, majd csinálj belőle 12 darab egyenlő nagyságú golyócskát.
  5. A tésztából csinálj 24 darab egyenlő nagyságú gombócot. Egyenként lapítsd ki, a felének tegyél a közepébe 1-1 töltelék golyót, majd borítsd be ezeket a tészta másik felével. Picit nyomkodd össze, hogy össze tudjon sülni a két fél, illetve igazgasd tallér formára.
  6. Tedd a tepsibe a sütiket és süsd addig, amíg aranybarnává nem válnak.

Villámgyors kuglóf

Meg fogsz lepődni, de a kuglóf tényleg a világ egyik legegyszerűbb sütije, főleg ha van egy zseniális alaprecepted, mint például ez!

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt + a formába
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk.
  • 1 bögre puha vaj + a formába
  • 3 bögre cukor
  • 6 nagy tojás
  • 1 bögre tejföl
  • 1 vaníliarúd, kaparva vagy 2 tk. vanília kivonat
  • porcukor a tetejére
Egyszerű húsvéti kuglóf.

Egyszerű húsvéti kuglóf (Fotó: US Getty Images)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. A formát vajazd ki, majd szórd meg liszttel.
  2. A lisztet, sót és szódabikarbónát keverd össze egy tálban.
  3. A vajat habosítsd ki a cukorral. Majd egyesével keverd hozzá a tojásokat, végül mehet bele a tejföl és a vanília is.
  4. Óvatosan forgasd a lisztes keverékbe, majd öntsd a formába az egészet.
  5. Kb. 80 perc alatt süsd aranybarnává, tűpróbával ellenőrizd. Ha kész, hagyd a formában kihűlni!
  6. Tálalhatod simán porcukorral, vagy citromos, esetleg krémsajtos mázzal (lsd. 1. recept)

Sárgarépás blondie

Ez a süti tényleg nem igényel sok időd sem energiát. Villámgyorsan össze lehet dobni és nem is kell neki sok idő, hogy megsüljön. Szóval ez egy igazi last minute recept!

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre vaj olvasztva
  • 1 bögre barna cukor
  • 1 tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 ek. vaníliakivonat vagy 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tk. fahéj
  • 1/4 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 bögre reszelt répa
Sárgarépás húsvéti blondie.

Pont mint a brownie, csak világos verzióban! (Fotó: US Getty Images)

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, majd bélelj ki egy közepes méretű tepsit sütőpapírral.
  • Egy nagyobb tálba öntsd össze az olvasztott vajat és a barna cukrot, add hozzá a tojást és vaníliát, habverővel keverd össze alaposan.
  • Most mehet hozzá a liszt, a fahéj, a sütőpor és a só. Addig kavard, amíg egyenletes nem lesz. Végül forgasd bele a sárgarépát is.
  • A tésztát öntsd a tepsibe, egyengesd el és süsd 20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Vágd négyzetekre, és fahéjas porcukorral a tetején tálald.

Almás-fahéjas muffin mandulával

A muffin is abszolút jolly joker, ha kevés időd van, de valami ötletes desszerttel szeretnél előrukkolni. Az almás-fahéjas-mandulás tipikusan az a verzió, ami extrának tűnik, de végtelenül egyszerű összedobni.

Hozzávalók:

  • 1 alma
  • 1 tk. fahéj
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 150 g olvasztott  vaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 citrom héja
  • 2 ek. mandula pehely
Almás-fahéjas muffin mandulával.

[sc_cts_position slug="roadblock030" clear="1"] Izgalmas, mégis nagyon egyszerű desszert. (Fotó: US Getty Images)

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
  2. A tojást verd fel, add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a vajat. Keverj rajta párat, majd mehet bele a tejföl és a citrom héja is. A lisztet keverd össze kicsit a sütőporral, majd adagold a masszához folyamatos kevergetés mellett.
  3. Az almát pucold meg és vágd apró kockákra, szórd meg fahéjjal, majd forgasd bele óvatosan a tésztába.
  4. Adagold muffinsütő formába, szórd meg mindegyik tetejét mandulával és süsd, míg aranybarna nem lesz és a mandula meg nem pirul a tetején.

Szeretsz sütni és kipróbálnál még néhány receptet? Ezeket imádni fogod!

Még több

Te Te Te