3 könnyű és gyors étel, amit a húsvéti maradékokból elkészíthetsz
Nem kell, hogy a húsvéti maradék a kukában végezze! Egy kis kreativitással igazi finomságokat készíthetsz belőle!

Oszd meg a cikket

Isteni sonkás rakott tészta
Fotó: Profimedia – Red Dot
A megmaradt sonkából a legkézenfekvőbb, ha egy jó kis sonkás tésztát készítesz. Mutatjuk is a kedvenc receptünket!
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta (mindegy milyen tésztából, bőven jó, amit a spájzban találsz)
- 30 dkg sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg sajt
- 2, 5dl főzőtejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1dl tej
- só
- bors
Elkészítés:
- Főzd meg a tésztát, majd szűrd le.
- A vöröshagymát vágd kis kockákra és egy nagyobb serpenyőben párold üvegesre. Add hozzá az aprított fokhagymát, majd öntsd hozzá a kockára vagy csíkokra vágott sonkát. Az egészet jól pirítsd össze és add hozzá a borsót is.
- A lisztet és a tejed öntds közben össze és keverd ki csomómentesre.
- Ha megvagy, a serpenyőbe előbb öntsd bele a tejszínt, majd a liszttel csomómentesre kikevert tejet is, és forrald az egészet össze, míg egy sűrű ragut nem kapsz.
- Fűszerezd sóval és borssal, majd miután besűrűsödött a szósz, öntsd hozzá a tésztát, és jól keverd át az egészet.
- Egy közepes méretű tepsibe öntsd bele a keveréket, egyengesd el, és gazdagon szód meg reszelt sajttal.
- 180 fokos, előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre is sütötted!
Főtt tojásból egyszerű, de nagyszerű tojáskrém
Fotó: Profimedia – Red Dot
Talán a főtt tojással lesz a legegyszerűbb dolgod, hiszen könnyedén készíthetsz belőle például tojáskrémet!
Hozzávalók:
- 4 db főtt tojás
- só
- bors
- fél fej vöröshagyma
- 4 dkg vaj
- fél pohár tejföl
- 1 evőkanál mustár
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
- A főtt tojásokat reszeld le egy sajtreszelőn. Sózd és borsozd meg, és szórd bele az apróra vágott hagymát.
- Keverd habosra a vajat, a tejfölt és a mustárt, majd add hozzá a reszelt tojáshoz. Szórj rá az apróra vágott petrezselyemzöldet, jól keverd össze majd a krémes állag eléréséhez tedd néhány órára hűtőbe.
A legfinomabb kalácsfelfújt
Fotó: Profimedia – Red Dot
Még akkor se dobd ki a megmaradt kalácsot, ha már száradni kezdett! Szuper finomságot készíthetsz még így is belőle. Mutatjuk!
Hozzávalók:
- 250 g kalács
- 50 g vaj megolvasztva
- 120 g aszalt szilva
- 2 db tojás
- 2 tojás sárgája
- 40 g cukor
- 300 ml tejszín
- 300 ml tej
- 6-8 evőkanál konyak vagy whisky vagy bailey’s
- 3-5 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
- A kalácsot vágd fel kis kockákra, tedd egy tálba és öntsd rá az olvasztott vajat.
- Ezután rászórhatod az aszalt szilvát is és kicsit tedd félre az egészet.
- Egy másik tálban verd habosra a tojásokat és a és tojássárgákat a cukorral, add hozzá a tejszínt, a tejet, az alkoholt, és jól keverd az egészet el.
- A tojásos-alkoholos tál tartalmát öntsd rá az aszalt szilvával megszórt kalácsdarabokra, és az egészet forgasd jól át. Ezután húsz percig hagyd állni, hogy a kalács jól át tudjon ázni.
- A masszát öntsd bele egy jó mély jénai tálba és tedd be sülni az előmelegített 180 fokos sütőbe. 40-50 perc alatt el is készül, akkor, amin a teteje barnulni kezd.
- Ha kész, vedd ki és locsold meg bátran lekvárral.
Még több isteni receptet itt találsz:
Szólj hozzá
Még több Te Te Te
30 perc alatt vasárnapi ebéd? Mutatjuk, hogyan lehetséges
A télre jellemző nehezebb, laktatóbb ételeket érdemes egy kicsit könnyebb, tavasziasabb fogásokra cserélni. Ha szeretnél ma te is gyorsan és könnyen megvalósítható vasárnapi ebédet, csekkold le tippjeinket!
5 zseniális film szombat estére, ha pihennél egy nagyot
Ha elfáradtál egy picit a héten és szeretnél kikapcsolódni, nincs más dolgod, mint bekuckózni a tévé elé és választani egyet a mai este legszuperebb filmjei közül!
3 vegetáriánus étel, amit a legnagyobb húsimádók is imádni fognak
Ezek a vegetáriánus ételek simán kiváltják a kedvenc húsos kajáidat. Csekkold a recepteket!
10 tuti tipp, ha a Covid-19 beleszólt az esküvőd szervezésébe
Megkérték a kezedet, de fogalmad sincs, hogyan vágj bele a szervezésbe? Összegyűjtöttük a legjobb tanácsokat, hogy a Covid-19 ellenére is tökéletes legyen az esküvőd!
Most akkor menő vagy ciki posztolni, miután beoltottak?
Mert most már arra is van etikett, hogyan oszd meg a közösségi médián a nagy hírt: végre megkaptad a vakcinát!
4 meredek teória a Titanic elsüllyedéséről, aminek elég sokan bedőltek
Ma 109 éve, hogy elsüllyedt a Titanic, az elpusztíthatatlannak tartott hajó, a körülötte keringő legendák és teóriák pedig a mai napig foglalkoztatják a netezőket.
Rengeteget elárul rólad, hogyan iszod a kávéd! Csekkold csak!
Feketén, sok tejjel, extra habbal? Nem is gondolnád, mennyi minden izgis infót jelent az, hogyan iszod a kávéd!
Így turbózd fel a kávédat, ha már unod az ízét
Egy jó öreg fekete reggel, egy tejhabos verzió délután, és ki is merültek a receptjeid? Pedig elég néhány csavar a kávédat illetően, és máris elképesztően izgalmas ízeket kapsz.
3 egyszerű zabkeksz, ami kezdőknek is biztosan sikerül
Mutatjuk a világ legyeszerűbb zabkeksz receptjeit. Ezeket imádni fogod!
A világ leggyönyörűbb hotelszobái, ha már unod a saját hálód
Melyikben töltenél el szívesen egy estét a pasiddal? Mi már tudjuk a választ: MINDEGYIKBEN!
3 leves vasárnapra, amivel 30 perc alatt elkészülsz, és isteni finom
Ezeket a könnyű, tavaszias leveseket extra könnyű elkészíteni és sok előkészületet sem igényelnek.
A legtutibb YouTube csatornák, ha meg akarsz tanulni főzni
Egy rántottát még összedobsz, sőt egy melegszendóval is elboldogulsz, de egy bonyolultabb menüsor már kifogna rajtad? Akkor ezekre a főzős YouTube csatornákra ideje feliratkoznod!