3 könnyű és gyors étel, amit a húsvéti maradékokból elkészíthetsz

Nem kell, hogy a húsvéti maradék a kukában végezze! Egy kis kreativitással igazi finomságokat készíthetsz belőle!

3 könnyű és gyors étel, amit a húsvéti maradékokból elkészíthetsz

Isteni sonkás rakott tészta

Rakott tészta sonkával

Fotó: Profimedia – Red Dot

A megmaradt sonkából a legkézenfekvőbb, ha egy jó kis sonkás tésztát készítesz. Mutatjuk is a kedvenc receptünket!

Hozzávalók:

  • 25 dkg   tészta (mindegy milyen tésztából, bőven jó, amit a spájzban találsz)
  • 30 dkg sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg sajt
  • 2, 5dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1dl tej
  • bors

Elkészítés:

  1. Főzd meg a tésztát, majd szűrd le.
  2. A vöröshagymát vágd kis kockákra és egy nagyobb serpenyőben párold üvegesre. Add hozzá az aprított fokhagymát, majd öntsd hozzá a kockára vagy csíkokra vágott sonkát. Az egészet jól pirítsd össze és add hozzá a borsót is.
  3. A lisztet és a tejed öntds közben össze és keverd ki csomómentesre.
  4. Ha megvagy, a serpenyőbe előbb öntsd bele a tejszínt, majd a liszttel csomómentesre kikevert tejet is, és forrald az egészet össze, míg egy sűrű ragut nem kapsz.
  5. Fűszerezd sóval és borssal, majd miután besűrűsödött a szósz, öntsd hozzá a tésztát, és jól keverd át az egészet.
  6. Egy közepes méretű tepsibe öntsd bele a keveréket, egyengesd el, és gazdagon szód meg reszelt sajttal.
  7. 180 fokos, előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre is sütötted!

Főtt tojásból egyszerű, de nagyszerű tojáskrém

Főtt tojás tojáskrémmel

Fotó: Profimedia – Red Dot

Talán a főtt tojással lesz a legegyszerűbb dolgod, hiszen könnyedén készíthetsz belőle például tojáskrémet!

Hozzávalók:

  • 4 db főtt tojás
  • bors
  • fél fej vöröshagyma
  • 4 dkg vaj
  • fél pohár tejföl
  •  1 evőkanál mustár
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

  1. A főtt tojásokat reszeld le egy sajtreszelőn. Sózd és borsozd meg, és szórd bele az apróra vágott hagymát.
  2. Keverd habosra a vajat, a tejfölt és a mustárt, majd add hozzá a reszelt tojáshoz. Szórj rá az apróra vágott petrezselyemzöldet, jól keverd össze majd a krémes állag eléréséhez tedd néhány órára hűtőbe.

A legfinomabb kalácsfelfújt

Kalácsfelfújt húsvét

Fotó: Profimedia – Red Dot

Még akkor se dobd ki a megmaradt kalácsot, ha már száradni kezdett! Szuper finomságot készíthetsz még így is belőle. Mutatjuk!

Hozzávalók:

  • 250 g kalács
  • 50 g vaj megolvasztva
  • 120 g aszalt szilva
  • 2 db tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 40 g cukor
  • 300 ml tejszín
  • 300 ml tej
  • 6-8 evőkanál konyak vagy whisky vagy bailey’s
  • 3-5 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

  1. A kalácsot vágd fel kis kockákra, tedd egy tálba és öntsd rá az olvasztott vajat.
  2. Ezután rászórhatod az aszalt szilvát is és kicsit tedd félre az egészet.
  3. Egy másik tálban verd habosra a tojásokat és a és tojássárgákat a cukorral, add hozzá a tejszínt, a tejet, az alkoholt, és jól keverd az egészet el.
  4. A tojásos-alkoholos tál tartalmát öntsd rá az aszalt szilvával megszórt kalácsdarabokra, és az egészet forgasd jól át. Ezután húsz percig hagyd állni, hogy a kalács jól át tudjon ázni.
  5. A masszát öntsd bele egy jó mély jénai tálba és tedd be sülni az előmelegített 180 fokos sütőbe. 40-50 perc alatt el is készül, akkor, amin a teteje barnulni kezd.
  6. Ha kész, vedd ki és locsold meg bátran lekvárral.

Még több isteni receptet itt találsz:

Még több

Te Te Te