Így készíthetsz sajttortát 10 perc alatt

Te is odavagy a sajttortákért, de nem mindig van kedved sokat bíbelődni vele, sőt egy egész tortával sem tudnál mindig mit kezdeni? Akkor ezt a mini expressz verziót pont neked találták ki!

Így készíthetsz sajttortát 10 perc alatt

A sajttorta nem épp egy bonyolult desszert, de a klasszik verziók azért kicsit pepecselősek és némelyikhez több időre is szükség lehet. Ez a recept viszont tényleg 10 perc alatt összedobható, és nem, nem az előkészületekre gondolunk, sütéssel együtt ennyi!

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 evőkanál vaj
  • 2 db graham keksz
  • 115 g puha krémsajt
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 csepp vanília kivonat
  • pár szem friss málna

Elkészítés:

  1. Fogj egy mikrózható bögrét vagy suflé formát, tedd bele a vajat és olvaszd meg. Ha kész, forgasd meg benne kicsit, hogy az oldala is vajas legyen.
  2. Törd bele a kekszet, alaposan keverd össze a vajjal és egy kanál segítségével nyomkodd le az aljára.
  3. Egy kis tányérban keverd ki csomómentesre a krémsajtot a cukorral és a vanília kivonattal, majd kanalazd a keksz tetejére.
  4. Tedd be a mikróba 4 percre (az első 45 másodpercben alacsony fokozaton). Figyelgesd, hogy ne bugyogjon ki a formából!
  5. Ha kész, 30 percre dobd be a fagyasztóba.
  6. Ha alaposan megdermedt, egy kés segítségével simán ki tudod venni a formából. Friss gyümölccsel tálald!
Mini áfonyás sajttorta.

Cosmo-tipp: Csokiskekszet is használhatsz alapként, és akár áfonyával, eperrel vagy egy vékony citrom szelettel is díszítheted. (Fotó: Getty Images / Lukas Hodon)

Forrás: tasty.com

És ha kísérleteznél még néhány expressz recepttel:

Még több

Te Te Te