Mutatjuk, hogyan készíthetsz komplett menüsort leveles tésztából

A levelestészta a legjobb barátod a konyhában, főleg, ha valami gyors, egyszerű és finom fogást készítenél. De tudtad, hogy akár egy egész menüsort is varázsolhatsz az új kedvenced segítségével? Mutatjuk, hogyan!

Leveles tészta receptek: sonkás-sajtos csigaFotó: Profimedia – Red Dot

Hozzávalók

  • 1 db leveles tészta
  • 75 g paradicsom vagy pizza szósz
  • 6 szelet sonka
  • 100 g reszelt cheddar sajt
  • 1 felvert tojás
  • ½ tk. zöldfűszer keverék

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
  2. Gurítsd ki a leveles tésztát és kend meg jó alaposan a paradicsom szósszal. Rendezd el rajta a sonkákat, majd szórd be a sajttal.
  3. Csavard vissza a tésztát olyan szorosan, ahogy csak tudod. Vágd 8, nagyjából 2,5 cm vastag szeletekre, és helyezd mindegyiket egy sütőpapírral fedett tepsire.
  4. A csigákat kend be a felvert tojással, hogy szép színt kapjanak, és szórd meg a zöldfűszerekkel.
  5. Süsd aranybarnára nagyjából 15 perc alatt.

Leveles tészta receptek: quicheFotó: Profimedia – Red Dot

Hozzávalók

  • 1 leveles tészta
  • 25 dkg felkockázott bacon
  • 1 doboz magas zsírtartalmú tejföl
  • 4 tojás
  • 13 dkg sajt

Elkészítés

  1. Egy 28 cm-es piteformába vágd bele a levelestésztát úgy, hogy ne csak a forma alját, hanem az oldalát is befedje, aztán szurkáld meg egy villával. 180 °C-ra előmelegített sütőben nagyjából 2 perc alatt süsd elő.
  2. A töltelékhez először pirítsd meg a bacont. Verd fel a tojásokat, keverd össze a tejföllel, aztán mehet bele a sajt és forgathatod bele a szalonnát is. Sózd, borsozd. Ha kedved tartja még bármi mással is feldobhatod – a quiche lorraine-hez csak ennyire van szükség.
  3. Tedd vissza a sütőbe és úgy fél óra alatt süsd készre.

Leveles tészta receptek: krémesFotó: Profimedia – Red Dot

Hozzávalók

  • 2 lap leveles tészta
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vanílás cukor
  • 30 dkg cukor
  • 1 l tej
  • 9 db tojásfehérje

Elkészítés

  1. 180 °C-on süsd aranybarnára a két leveles tésztát.
  2. Amíg a tészták sülnek, készítsd el a krémet: a pudingot a vaníliás és 10 dkg kristálycukorral, illetve a tejjel a csomagolás utasításai szerint főzd sűrűre. A tojásfehérjéket a maradék 20 dkg cukorral verd kemény habbá. Óvatosan forgasd a krémbe. Így főzd még további 3 percig.
  3. Egy tepsi aljára helyezd el az egyik tésztalapot, erre öntsd rá a krémet. A felülre szánt lapot vágd egyenlő kockákra, úgy pakold rá a krém tetejére, és kész.

Könnyítsd meg az életedet ezekkel az egyszerű receptekkel:

Még több

Te Te Te