3 egyszerű zabkeksz, ami kezdőknek is biztosan sikerül

Mutatjuk a világ legyeszerűbb zabkeksz receptjeit. Ezeket imádni fogod!

3 egyszerű zabkeksz, ami kezdőknek is biztosan sikerül

Még te sem találtad meg a tökéletes zabkeksz receptjét, pedig régóta próbálkozol vele? Rögtön hármat is mutatunk neked, amit egyszerűen nem lehet elrontani, ráadásul pár perc alatt megvan.

Répás zabkeksz

Igazi tavaszi ízorgia, ráadásul villámgyorsan, nagyjából 5 perc alatt össze lehet dobni! Akkor a legjobb, ha a kedvenc forró italod mellé majszolod.

Hozzávalók:

  • 3/4 bögre puha vaj
  • 1 bögre barna cukor
  • 1/2 bögre kristálycukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 és 1/2 bögre liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1/4 tk. őrölt szerecsendió
  • 1/2 tk. só
  • 1 bögre reszelt répa (kb. két szál)
  • 3/4 bögre aprított kókusz
  • 1/2 bögre mazsola
  • 2 bögre zab

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra és sütőpapírral bélelj ki egy tepsit.
  2. A vajat és a cukrot habosítsd ki gépi keverővel, add hozzá egyenként a tojásokat majd a vanília kivonatot. Egy külön tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót, majd adagold hozzá a vajas mixhez. Végül mehet bele a répa, mazsola, kókusz és a zab is.
  3. Evőkanál segítségével adagold a tésztát egyforma gombócokban a tepsire, lapítsd ki őket, majd süsd 15-18 percig.

Omlós tejkararmellás zabkeksz

Elsőre biztosan azt gondolod, hogy egy karamellás verzió csakis bonyolult és pepecselős lehet, pedig nagyon könnyű elkészíteni.

Hozzávalók:
  • 1 bögre vaj
  • 1 és 1/2 bögre barna cukor
  • 2 nagy tojás
  • 2 tk. vanília kivonat 
  • 2 bögre zabliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. só
  • 1/2 tsp. sütőpor
  • 1 és 3/4 bögre zab
  • 1/2 bögre tejkaramella (darabos)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra és bélelj ki két tepsit sütőpapírral.
  2. Egy mixer segítségével keverd habosra a vajat és a barna cukrot, majd egyesével add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot. Végül adagold hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a tengeri sót és sütőport. Figyelj rá, nehogy túlkeverd a tésztát, mert akkor összeesik.
  3. Végül keverd hozzá a zabot és a tejkaramella darabokat is. Dobd be egy órára a hűtőbe.
  4. Evőkanál segítségével adagold a tésztát egyforma gombócokban a tepsire, lapítsd ki őket, majd süsd 12-15 percig. Akkor jó, ha a széle már ropogós, a közepe viszont még kicsit puha.

Sütés nélküli csokis zabkeksz

Ehhez a recepthez még a sütőt sem kell bekapcsolnod, cserébe isteni finom és tartalmas keksz lesz a végeredmény.

Hozzávalók:
  • 2 és 1/2 bögre kristálycukor
  • 1/4 c. cukrozatlan kakaópor
  • 1 bögre vaj
  • 3/4 bögre tej
  • 1 bögre mogyoróvaj
  • 1/4 tk.
  • 5 bögre zab
Egyszerű csokis zabkeksz.

[sc_cts_position slug="roadblock020" clear="1"] (Magokkal vagy diőfélékkel is feldobhatod. Fotó: Getty Images)

Elkészítés:

  1. Egy közepes serpenyőben olvaszd össze a vajat és a cukrot, majd add hozzá a kakaót és a tejet is, forrald össze.
  2. Vedd le a tűzről, add hozzá a sót, a mogyoróvajat és végül a zabot.
  3. Fogj egy lapos tálat vagy tepsit, béleld ki sütőpapírral. Egy kanál segítségével adagolj egyenlő méretű korongokat a masszából rá, majd hagyd hogy kihűljön és megdermedjen.

Forrás: delish.com

Jól jönne még néhány gyors recept?

Még több

Te Te Te