30 perc alatt vasárnapi ebéd? Mutatjuk, hogyan lehetséges

A télre jellemző nehezebb, laktatóbb ételeket érdemes egy kicsit könnyebb, tavasziasabb fogásokra cserélni. Ha szeretnél ma te is gyorsan és könnyen megvalósítható vasárnapi ebédet, csekkold le tippjeinket!

30 perc alatt vasárnapi ebéd? Mutatjuk, hogyan lehetséges

Szívesen ennél valami finomat, de még jobban örülnél, ha a vasárnapi ebéded szinte magától repülne az asztalra. Varázslók ugyan nem vagyunk, de ezekkel a receptekkel 30 perc garantáltan elég, hogy isteni ételt készíts, és az időd/energiád is megmaradjon hétvégére.

1. Tésztasaláta cukkini chipsszel

Hozzávalók:

  • 150 g tészta
  • 2 alsó csirkecomb
  • 3 közepes paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 közepes uborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb doboz tejföl
  • 1/2 citrom leve vagy 1 dl száraz fehérbor
  • 10-15 szem fekete olívabogyó
  • 50 g sajt
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kisebb cukkini
  • só, bors, curry

Elkészítés:

Fűszerezd a csirkecombokat sóval, borssal, curryvel, majd aprítsd fel a fokhagymát és ezzel is tűzdeld meg őket. Forrósíts fel kevés olajat, majd süsd meg a csirkecombok minden oldalát, közben öntsd hozzá a citromlevet. Szeleteld fel a zöldségeket, főzd ki a tésztát, a cukkinit vágd vékonyabb karikákra. Ha kész a tészta, hűtsd le, majd keverd össze a zöldségekkel, jöhet a fokhagyma, olívabogyó, só, bors, curry. Locsold meg a tejföllel és a sült hús levével, majd hagyd állni egy kicsit. Közben kevés olajon süsd meg a cukkinichipszeket.

2. Sült édesburgonya spenótmártással

Hozzávalók:

  • 60 dkg édesburgonya
  • 50 dkg bébispenót
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál keményítő
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés:

Hámozd meg az édesburgonyát, majd vágd vastagabb karikákra. Készíts elő egy tepsit, tegyél bele sütőpapírt, majd rakosgasd rá a krumplikarikákat. Jöhet rájuk egy kis só, bors, olaj. Ezután tedd a sütőbe, 180 fokon 15 percig süsd. Közben tedd a bébispenót néhány percre forró vízbe, majd tedd át hideg vízbe. Öntsd le róla jól a vizet, jöhet a só, bors, szerecsendió, tej. Botmixerrel készítsd homogén masszát. A maradék tejet keverd el a keményítővel, majd add hozzá a masszához. Tedd a tűzre, forrald össze, míg be nem sűrűsödik – kész is az isteni mártásod a krumpli mellé.

3. Sajtos pizzakenyér

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 szelet száraz kenyér
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 2 dl tej

A feltéthez:

  • 100 g szalámi vagy kolbász
  • 200 g mozzarella
  • ketchup
  • só, bors, oregánó

Elkészítés:

Bélelj ki egy tortaformát vagy tepsit sütőpapírral, majd tedd bele a kenyérszeleteket, úgy, hogy ne maradjon köztük hézag. Keverd össze a tejszínt, tojást, tejet, parmezánt a sóval és öntsd a kenyerekre. Ezután várj egy kicsit, hogy a kenyér fel tudja szívni a nedvességet, majd jöhet ízlés szerint a feltét. Ha megvagy, tedd a sütőbe, 180 fokon süsd addig, míg a sajt meg nem pirul.

A villámgyors desszertről sem feledkeztünk ám meg:

Még több

Te Te Te