6 meglepő ok, amiért álmaidban elveszíted a fogaidat

Kiesett egy fogad álmodban? Ez elég ijesztő tud lenni, főleg, ha nem tudod, mit akar üzenni vele a tudatalattid. Dekódoltuk neked a leggyakoribb okokat.

6 meglepő ok, amiért álmaidban elveszíted a fogaidat

Lehet, hogy mikor a rémálmokra gondolsz, egyből a szörnyek és szellemek jutnak eszedbe, de a fogak elvesztése épp ugyanolyan ijesztő lehet. Akár azt álmodtad, hogy darabokra tört egy fogad, akár magadnak húztad ki, vagy csak egyetlen fog hullott ki, mindenféle fogászati látomás egészen para tud lenni – és sok érdekes jelentése lehet. Mielőtt viszont belecsapunk az álomfejtés közepébe, egy dolgot tisztázzunk: a foghullás mint visszatérő rémálom totál normális, sőt a Bustle szerint az egyik leggyakoribb vízió. De mit is próbál üzenni vele a tudatalattid?

Kisebbségi komplexussal küzdesz

Ha mostanában kicsit szégyenkeztél, vagy kisebbek érezted magad valami miatt, ez pedig megviselte az önbecsülésed, simán okozhatja azt, hogy álmodban elveszted a fogad. Ezzel szimbolizálva azt, hogy úgy érzed: csökkent a személyes erőd. Mert hát gondolj bele, az állatvilágban sem túl rémisztő egy fogatlan oroszlán. De szerencsére orvosolható a probléma. Gyakorold az asszertivitást, merj nemet mondani, ezáltal apránként egyre jobban visszaszerzed a kontrollt az életed felett.

Változás előtt áll az életed

A nagyobb változások az életedben szintén előhozhatják a fogas álmokat. Épp költözés előtt állsz? Munkahelyet tervezel váltani? Akkor ne lepődj meg, ha álmaidban elveszted a fogad. Ez a szimbolikus változás a külsődben közvetve az éber életed mérföldkövére utalhat.

Aggódsz, hogy valami rosszat fogsz mondani

Volt valaha olyan álmod, amikor a kezedbe köpted a fogaidat vagy egyenként szedegetted ki a szádból? Ez annak a jele, hogy attól tartasz, valami rosszat mondasz, amivel beégeted magad. Magadra ismertél? Nézz szét a naptáradban, amiből megtudhatod, melyik hamarosan esedekés eseménytől parázol ennyire, és segíthetsz magadon azzal, hogy picit jobban felkészülsz a dologra.

A pénz stresszel

Amikor az ember lányának épp nem húzza le a pénztárcáját a rengeteg forint, az eléggé rossz hatással lehet a biztonságérzetünkre. Szóval ha mostanság nem úgy alakultak a dolgaid pénzügyileg, ahogy szeretted volna és ezen stresszelsz állandóan, az könnyen vezethet mozgó vagy épp kieső fogakhoz az álmodban.

Félsz az öregedéstől

A fogak erősen összeköttetésben állnak az öregedéssel. Ezért ha mostanában gyakran kattogsz az idő múlásán (jön egy kerekebb szülinap? Vagy csak simán nem akarsz idősebb lenni?), akkor ez beépülhet a tudatalattidba is, és kihulló fogak formájában köszön vissza az álmaidban.

Parázol a fogászat miatt

Igen, van, hogy egy álmot ennyire szó szerint kell értelmezni. Ha aggódsz a fogaid egészségéért, esetleg fogorvoshoz vagy hivatalos, de már a gondolatától is rettegsz, vagy épp a fogászod tett egy kritikus megjegyzést, akkor bizony tényleg nagy rá az esély, hogy éjszaka sem szabadulhatsz a fogas kérdésektől.

Most épp nem foghullással, hanem valami mással álmodtál? Minden álmot IS megfejtünk:

Még több

Te Te Te