Oscar-jelölt filmek, amiket meg tudsz nézni a Netflixen

Rákészülnél a hétvégi Oscar-gálára, de nem tudod hol kezdd? Hát a Netflixen! Mutatjuk, melyik Oscar-jelölt filmek érhetők el a kedvenc streaming platformodon.

Oscar-jelölt filmek, amiket meg tudsz nézni a Netflixen

A Netflix összesen 35 Oscar-díj jelölést zsebelt be idén – a teljes listát is érdemes átböngészned –, ezért nem kevés film van, amit a vasárnap/hétfő hajnali gála előtt még bepótolhatsz, még úgy is, hogy sok alkotás egyszerre több kategóriában is versenyzik. Most összeszedtük azokat a produkciókat, amiket semmiképpen se hagyj ki, mint például a Mank vagy a Pieces of a Woman – de róluk most nem lesz szó, mert a Golden Globe előtt megosztottuk veled, miért muszáj őket látnod.

A chicagói 7-ek tárgyalása

A chicagói 7-ek tárgyalása Amerika egyik leghírhedtebb, egy 1969-es ellenkultúra-tüntetés bírósági tárgyalását meséli el. A film tele van olyan A-listás sztárokkal, mint Eddie Redmayne, Michael Keaton, Joseph Gordon-Levitt vagy Sacha Baron Cohen. Utóbbit a Legjobb mellékszereplő díjára jelölték, de az alkotás esélyes lehet  akár a Legjobb vágás, Legjobb eredeti forgatókönyv, de még a Legjobb film kategóriájában is. Az operatőr, Phedon Papamichaelt jelölték a Legjobb operatőr díjára, a Hear My Voice című dal pedig a Legjobb betétdal szobráért versenyzik.

Ma Rainey: A blues nagyasszonya

Chadwick Boseman legutolsó alakítása, a Ma Rainey: A blues nagyasszonyában volt: a film pedig, ami Ma Rainey jazz bandájának felemelkedéséről szól, akár a Legjobb férfi főszereplő Oscarját hozhatja el neki. De Viola Davist is jelölték a Legjobb női főszereplő kategóriájában, így ő lett a legtöbb jelöléssel rendelkező fekete színésznő a történelemben. Ezen kívül a film még 5 jelölést kapott: látvány- és jelmeztervezés, illetve smink/maszk/haj kategóriákban.

Az 5 bajtárs

Spike Lee legújabb rendezése 5 afroamerikai háborús veteránról szól, akik visszatérnek Vietnámba rejtett arany felkutatása céljából. A Ma Rainey: A blues nagyasszonyához hasonlóan ez is Chadwick Boseman egyik utolsó szereplése, és bár sokan úgy gondolták, hogy egy rakás kategóriában jelölt lesz Az 5 bajtárs, végül csak a Legjobb filmzene aranyszobráért küzdhet.

Lunaria – Kaland a Holdon

A Legjobb animációs film kategóriájában jelölt Lunaria – Kaland a Holdon egy nagyon cuki rajzfilmmusical egy kislányról, aki épít egy rakétát, hogy találkozhasson egy mitikus istennővel a Holdon. Azon kívül, hogy nagyon menő főszereplője van és szuper aranyos története, a Lunaria az első kínai-amerikai koprodukciós animáció, ami valaha is jelölést kapott az Oscaron, a rendező pedig a már Oscar-díjas Glen Keane volt.

Tanítóm, a polip

Az egyik legizgalmasabb produkció a listán, a Tanítóm, a polip, ami a Legjobb dokumentumfilm elismerésért szállt versenybe. A történet a film készítőjének furcsa barátságát mutatja be egy dél-afrikai moszaterdőben élő polippal, amiből megismerheted az állat életének rejtelmeit. Zsigeri és magával ragadó!

Ha bármi történik, szeretlek

Egy hihetetlenül megrázó rövidfilm a Ha bármi történik, szeretlek, amit tényleg csak akkor nézz meg, ha bírod a keményebb témákat. A Legjobb rövidfilmes jelöltet ugyanis egy iskolai lövöldözést és annak következményeit mutatja be, nagyon durván lesújtó módon. Készülj fel, hogy végig fogod sírni az egészet.

Itt megmutatjuk, milyen izgi filmekre bukkanhatsz még a Netflix kínálatában:

Még több

Te Te Te