Álomszép balkon lépésről lépésre – legyen tiéd az Instagram legkuckósabb terasza

A terasz a legnagyobb luxust jelentheti a lakásodban, mindegy mekkora – ha tudod, hogyan rendezd be.

Álomszép balkon lépésről lépésre – legyen tiéd az Instagram legkuckósabb terasza

Fogadjunk, hogy a lakásodban a legnagyobb kincset a terasz jelenti. De ne elégedj meg azzal, hogy csak úgy van: maxold ki a balkonodat, tartozol magadnak ennyivel! Ez pedig sokkal többet jelent annál, hogy kiraksz rá egy kerti széket, mert ennél sokkal több rejlik a teraszban, legyen akármilyen kicsi is. Most megmutatjuk a legszebb lehetőségeket, amikkel a tiéd lesz az Instagram (és a város) legkuckósabb balkonja.

Beépített kuckó

Használd ki a rendelkezésedre álló maximum négyzetmétert, és építsd be a kinti ülést. Bónusz, hogy ezután nem kell aggódnod amiatt, hogy felborítja, vagy netán felkapja a székeidet egy-egy viharosabb szél. Vedd magad körül még virágokkal és mindenféle zölddel is, hogy kicsit kert-fílingje legyen a balkonodnak. A tökéletes hangulatért pedig adj egy kis világítást a helynek akár fényfüzér, akár egy rendes lámpa formájában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Helena (@mylittleredhouse) által megosztott bejegyzés

Használj ki minden felületet!

Egyetlen (na jó, kettő) dolog kell ahhoz, hogy igazán kiélvezhesd a reggeli kávéd: ez pedig nem más, mint az asztal és a szék. Válassz összehajtható darabokat, amiket könnyen és gyorsan behozhatsz a teraszról, ha úgy adódik. A területet simán felturbózhatod egy mintás szőnyeggel (mindenképp a strapabíró termékekre szavazz), és ha a szék nem jön be, vagy csak extra puhaságra vágynál, dobd fel a padlót plusz ülőpárnákkal. És persze ne hagyd ki a díszítésből a falakat sem: ide is mehet minden, a virágoktól az igazán különleges tükrös megoldásig.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

pokoje dla dzieci&punchneedle (@patmatstudio) által megosztott bejegyzés

Pihenősarok ON

Akár koktélozásra, akár napozásra, vagy épp a kedvenc könyved olvasására tervezed használni a balkonod, a fő, hogy a lehető legkényelmesebb legyen kint ücsörögni. Ehhez a legpuhább párnákkal pakold tele a terasz ülőhelyét, vagy – ha nincs elég hely egy kanapéhoz – szerelj fel egy függőágyat!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dominika📷🇵🇱 (@healthylifestyle_domi_) által megosztott bejegyzés


Árnyékos magánszféra

A szomszédod teraszával/lakásának ablakával szinte egymás szájában vagytok? Válaszd le a saját tered magasabb növényekkel vagy bambusznádkerítéssel. De arról se feledkezz meg, amikor nyáron a Nap viselkedik túl tolakodóan, neked pedig épp nincs kedved napozni: vegyél egy napernyőt vagy napellenzőt az árnyékolásért. És ha szeretnéd, ha a te balkonod kitűnne a többi közül, jöhetnek belőle a merészebb színek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Westwing Maison & Décoration (@westwingfr) által megosztott bejegyzés

Lakberendezési lázban égsz? Akkor ezeket a tippjeinket még el kell olvasnod:

Még több

Te Te Te