3 isteni étel, amit 1000 forintból kihozhatsz

Elhoztuk a legolcsóbb ételeket, amik 1000 forintból simán elkészülnek, merthogy nem igényelnek extra hozzávalókat – mutatjuk a teljes menüsort!

3 isteni étel, amit 1000 forintból kihozhatsz
Receptek 1000 forintból: tonhalkrém

Profimedia – Red Dot

Hozzávalók

  • 1 doboz tonhalkonzerv
  • 250 g krémsajt
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem
  • néhány csepp citromlé
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

A tonhalat egy nagyobb tálban villa segítségével nyomkodd össze, sózd, borsozd és cseppents rá egy kis citromlevet. Keverd össze a krémsajttal, a felaprított petrezselyemmel és a vöröshagymával. A kész tonhalkrémet tálalás előtt pihentesd egy picit a hűtőben.

Receptek 1000 forintból: spagetti aglio e olio

Profimedia – Red Dot

Hozzávalók

  • 320 g spagetti
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 70 g extraszűz olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • 3 friss chilipaprika (elhagyható)

Elkészítés

  1. Ez a klasszikus olasz tészta ahogy a neve is mondja fokhagymával és olívaolajjal készül – az aglio fokhagymát az olio pedig olajat jelent –, de ha bírod a csípős kajákat, akkor egy kis chilivel is feldobhatod.
  2. Először főzd meg a tésztát forró sós vízben al dentére, annyi ideig, ahogy azt a csomagolás írja.
  3. Hámozd meg, vágd ketté és karikázd fel a fokhagymát, illetve a chilit, ha azt is használsz.
  4. Egy lábasban melegítsd fel az olajat, majd add hozzá a fokhagymát. Figyelj rá, hogy alacsony lángon főzd, hogy egyenletesen aranybarnává süljön a fokhagyma, de ne égjen oda.
  5. Ha megfőtt a tészta, szűrés nélkül mehet közvetlenül a serpenyőbe, majd kanalazz rá egy keveset a főzővízből is. Keverd jól össze a tésztát az olajos-fokhagymás szósszal, aztán már tálalhatod is.
Receptek 1000 forintból: császármorzsa

Profimedia – Red Dot

Hozzávalók

  • 100 g búzadara
  • 7 g liszt (ha kihagynád, pótold plusz búzadarával)
  • 250 ml tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 1 ek. vaj

Elkészítés

  1. Melegítsd fel a tejet a vaníliás cukorral. A lisztet keverd össze a búzadarával és a cukorral. Válaszd szét a tojásokat: a sárgája mehet a búzadarás keverékhez, a fehérjét pedig habosítsd fel egy csipet sóval és a citrom héjával.
  2.  A búzadarás keverékhez öntsd a tejet és alaposan keverd el. Ezután óvatosan beleforgathatod a tojáshabot is.
  3. Egy serpenyőben melegítsd fel a vajat, és ha már forró, öntsd bele a tésztát. Folyamatosan kevergesd, akár a rántottát, míg szét nem esik kisebb darabokra.
  4. A császármorzsát hagyd pár percet pihenni, majd porcukorral meghintve, a kedvenc gyümölcslekvároddal tálalhatod.

Még nem fogytunk ki a gyors, könnyű és finom kajaötletekből:

Még több

Te Te Te