Ezek minden idők legjobbra értékelt sorozatai

Már ledaráltad az összes sorozatot a listádon, és valami újra vadászol? Csekkold a valaha volt legjobb sorozatok listáját, hátha akad olyan, amit még nem láttál.

Ezek minden idők legjobbra értékelt sorozatai

Amióta a Covid a kanapéra kényszerítette a fél világot, a streaming csatornák aranykorukat élik, a nézők pedig egymás után pörgetik a jobbnál jobb sorozatokat. Szóval ha lehet ilyet mondani, most még nagyobb az igény az olyan újszerű és nagyszabású produkciókra, mint a Bridgerton vagy a Wandavízió. Persze egy sorozatot nehezebb objektíven értékelni és összehasonlítani, mivel hiszen IMDb-n is külön lehet szavazni a részekre, így az egyes évadok teljesítménye sem egyforma egy-egy sori esetében. A ranker.com szavazatai alapján mégis összejött azért egy egész szép kis lista, amin minden idők legjobbra értékelt sorozatai szerepelnek. Egyébként ha az IMDb hasonló listájából kivesszük a ismeretterjesztő produkciókat és a meséket, akkor nagyjából ugyanezt a rangsort kapjuk.

10. Elit alakulat

Az HBO II. világháborús drámája végzett a lista 10. helyén. A sorozat erőssége, hogy megtörtént eseményeken alapszik, némi fikcióval kiegészítve, hogy kicsit hollywoodibb legyen. Másrészt rengeteg pénzt áldoztak rá, így elképesztően látványos és profi munka lett. Ha bírod a történelmi, háborús drámákat, ezért garantáltan odaleszel te is!

9. Agymenők

A következő a listán a The Big Bang Theory, ami elképesztő eredmény egy sitcomtól. A sorozat 2007-ben indult és 12 évadot élt meg, ez idő alatt rengeteg díjat is bezsebelt, nem mellesleg feltette Hollywood térképére Kaley Cuocót.

8. The Walking Dead

Az azonos című képregény alapján készült történet kiütéssel győzött indulásakor, és jó időre menővé tette a zombikat (és lényegében kiütötte a nyeregből a vámpíros sorozatokat). 2010-es indulásakor és utána is évekig nézettségi rekordokat döntögetett Amerikában, így több testvérsorozatot is csináltak neki. Itthon nem sok csatorna vállalta be, de az HBO-n bármikor lecsekkolhatod.

via GIPHY

7. Maffiózók

Az HBO 1999-ben indult sorozata mára már igazi klasszikusnak számít. A sztori egy maffiózó, Tony Soprano mindennapjait mutatja be 6 évadon keresztül. Bár a közönség szavaztok alapján csak a 7. helyre került, a szakmai listákon legtöbbször az első helyen szerepel. Ráadásul üzletileg is hatalmas siker volt, ugyanis minden idők legjövedelmezőbb sorozata lett.

via GIPHY

6. Sherlock

Sherlock Holmes sztorijához már millióan hozzányúltak, hol nagyobb, hol kisebb sikerrel. A BBC 2010-ben indult verziója valószínűleg azért lett akkora siker, mert végre elengedte a megszokott kliséket és a főhősökkel kapcsolatos sztereotípiákat, plusz Benedict Cumberbatch és Martin Freeman színészi játéka is zseniális, amivel a nézők és a kritikusok is mind egyetértenek.

via GIPHY

5. A Hivatal

Valószínűleg egy magyarországi listára nem került volna fel A Hivatal, sem az amerikai, sem a brit változata, a szituációs és nyelvi poénokkal operáló, fanyar humorú sorozat ugyanis magyarul annyira nem működik, mint eredeti nyelven. De az tény, ha angolul nézed, imádni fogod!

via GIPHY

4. Doktor House

Azért a kórházas sorozatoknál elég erős a mezőny, de magasan Doktor House vezet, világviszonylatban és valószínűleg itthon is. Úgy látszik, mai napig bejön az embereknek Greg House zsenialitása és durva stílusa.

via GIPHY

3.  Stranger Things

A Netflix legsikeresebb sorozata egyértelműen a Stranger Things, és ha minden igaz, lassan érkezik is a folytatás. És hogy mi a sikerének a titka? Szerintünk egyértelműen az, hogy tele van olyan popkulturális utalással, zenével, ruhákkal, díszlettel, amik egyrészt nosztalgiát ébresztenek az idősebb generációban, másrészt a 80-as évek reneszánszát éli, szóval a fiataloknak is ultramenő ez a közeg. Az izgalmas sztoriról és a szerethető karakterekről nem is beszélve!

via GIPHY

2. Breaking Bad

A Totál szívás is szinte minden ilyen lista élén végez, ennek pedig az lehet az oka, hogy nem húzták-vonták feleslegesen az alkotók. Pontosan tudták mikor kell abbahagyni, a csúcson. Így a sorozat 5 évadot élt meg, és annak ellenére is befejezték, hogy a nézettsége folyamatosan nőtt, így lehet, rövid távon buktak rajta, de cserébe a nézők azóta is imádják és nem csalódtak a végjátékban sem.

via GIPHY

1. Trónok harca

És tádádáááám, naná, hogy a Game of Thrones az első! Még annak ellenére is, hogy a sorozat készítői az 5. évad után elengedték George R. R. Martin író kezét, úgy döntöttek, nem várnak tovább a regények folytatására, és saját forgatókönyvet gyártottak. Ennek meg is lett az eredménye, a finálé bekerült a legvitatottabb befejezések közé. Összecsapott és átgondolatlan lett, tele indokolatlan részekkel, de úgy tűnik, még így is imádja a világ a sorozatot, ha az első helyen végzett!

via GIPHY

Te mivel egészítenéd még ki a listát?

És amit még egészen biztosan érdemes ledarálnod:

Még több

Te Te Te