Hihetetlen, de ezek a sztárok még nem kaptak Oscar-díjat

Millió filmben szerepeltek már, mindenki ismeri és elismeri a nevüket, mégsem ítélték még oda nekik az Oscart, pedig már többször is megérdemelték volna.

Hihetetlen, de ezek a sztárok még nem kaptak Oscar-díjat

Vannak olyan színészek, akik már lassan össze sem tudják számolni, hány jelölést és díjat zsebeltek be, míg akadnak olyanok, akik egyszerűen nem tudták megcsípni a szakmai zsűri elismerését, pedig jó párszor megérdemelték volna. Meryl Streep például igazi rekorder, 21 alkalommal jelölték Oscarra, 34 alkalommal pedig Golden Globe-ra, ebből 3 arany szobrocskát és 8 arany glóbuszt vitt haza. Ezzel szemben a következő színészek akár több évtizedes pályafutással a hátuk mögött sem nyertek még el egyet sem!

Scarlett Johansson

A színésznő gyerekszínészként kezdte, A suttogó óta pedig már rengeteg szuperprodukcióban szerepelt, sőt ő Hollywood legjobban kereső színésznője és a világ legjobb nőjeként is számon tartják. Egészen tavalyig mégsem volt még a közelében sem az Oscarnak! 2020-ban viszont a legjobb női főszereplők (Házassági történet) és a legjobb női mellékszereplők (JoJo Nyuszi) között tartották számon. Bár a díjakat nem ő kapta, mégis úgy tűnik, a szakma is kezd felfigyelni rá a rajongók mellett!

Scarlet Johansson, oscar

Fotó: Getty Images/Steve Granitz/WireImage

Will Smith

Az 1986 óta aktív Will Smith lényegében minden fronton kipróbálta már magát, már ami a szórakoztatóipart illeti. Zenei és filmes elismeréseket is bezsebelt már szép számmal, Oscarra is kétszer jelölték már, 2002-ben az Ali, 2007-ben pedig A boldogság nyomában című filmekért  kaphatta volna meg a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat.

Will Smith, Oscar, 2002

Fotó: Getty Images/SGranitz/WireImage)

Jennifer Aniston

Összeszámolni is szinte lehetetlen, hogy Jennifer Aniston hány filmben és sorozatban játszott 1987 óta. Ez idő alatt többször jelölték Golden Globe-ra és Emmyre, a Jóbarátokért mind a két elismerést meg is nyerte. Az Oscar-díj eddig viszont még elkerülte.

Jennifer Aniston, Oscar

Fotó: Getty Images/Jason Merritt

Alan Rickman

Bár a színész 2016-ban elhunyt, a munkásságát és tehetségét soha nem fogják elfelejteni a rajongói és a kollégái. Alan Rickman a Drágán add az életeddel vált igazán híressé, majd olyan produkciókban alakított zseniálisat, mint az Értelem és érzelem, Dogma, Igazából szerelem, és persze a Harry Potter-filmek. Rengeteg díjra jelölték, de sajnos az Oscar kimaradt az életéből.

Alan Rickman, Oscar

Fotó: Getty Images/Dave Benett

Ewan McGregor

Hihetetlen, hogy a skót színész még nem kapott Oscart, de még csak nem is jelölték! Pedig a Trainspottingért vagy a Moulin Roouge-ért simán megérdemelte volna. Nyugi, azért a Golden Globe-ot megnyerte 2018-ban a Fargoért!

Ewan McGregor, Oscar

Fotó: Getty Images/Jeff Vespa

Glenn Close

A színésznő 1974-ben kezdte pályafutását, azóta pedig rengeteg elképesztő produkcióban vett részt, mint például a Veszedelmes viszonyok, a Végzetes vonzerő vagy a A stepfordi feleségek. Eddig 8 Oscar-jelölést kapott, köztük idén a legjobb női mellékszereplő kategóriában (Vidéki ballada az amerikai álomról), de ezidáig egyet sem váltott igazi arany szoborra.

Glenn Close, Oscar

Fotó: Getty Images/Frazer Harrison

Samuel L. Jackson

A színész a Ponyvaregénnyel vált igazán ismertté, és rögtön ezért az alakításáért a legjobb férfi mellékszereplő díjára jelölték. Sajnos a szobrocskát nem kapta meg, és azóta sem sikerült egy filmjéért sem elnyernie.

Samuel L. Jackson, Oscar

Fotó: Getty Images/Steve Granitz

Jake Gyllenhaal

A színész már fiatal korától kezdve elképesztően jó produkciókban szerepelt, gondolj csak a Donnie Darkóra. De ahol igazán meg tudta mutatni tehetségét, az a Túl a barátságon volt, amiért végül Oscarra is jelölték. Azóta is több zseniális alakítása volt, mint például az Éjjeli féregben, a Mélyütésben vagy az Éjszakai ragadozókban, amik kedvéért újra és újra képes volt teljesen átalakulni, díjat érthetetlen módon mégsem kapott érte.

Jake Gyllenhaal, Oscar

Fotó: Getty Images/Jeffrey Mayer

A sztárokból sosem elég, igaz?

Még több

Te Te Te