Tombol a botrány a tegnapi Oscar-gála körül

Az internet felháborodott, miután az Akadémia nem Chadwick Bosemannek ítélte az Oscart, holott minden jel erre utalt.

Tombol a botrány a tegnapi Oscar-gála körül

Lezajlott a 93. Oscar-gála is, amit rendhagyó módon nem februárban, hanem áprilisban, a megszokotthoz képest fájóan nagy csúszással rendeztek meg idén a pandémia miatt. Semmi sem a papírforma szerint alakult, többek között a legjobb férfi főszereplének járó díj sem annak lett ítélve, akiről gondoltuk volna, hogy megkapja az Akadémiától. Chadwick Bosemanre gondolunk, akit halála után jelöltek a Ma Rainey: A blues nagyasszonyában nyújtott alakítása miatt. A díjat végül Anthony Hopkins kapta a The Father című filmért, amit a netezők kicsit nehezen tudnak megemészteni, tekintve, hogy szerintük az Akadémia a teljes műsort Chadwickre építette.

Amikor ugyanis kiderült, hogy a legjobb színésznek járó díj lesz az utolsó, amit átnyújtanak, mindenki azt gondolta, ez egyfajta tisztelgés a tavaly nyáron elhunyt színész előtt, akinek egyébként ez volt az első jelölése. A dolog pedig csak még kínosabbá vált, miután a győztes Anthony Hopkins még csak jelen sem volt az eseményen, aki végül az Oscar-gála másnapján köszönte meg az Akadémiának a bizalmat.

„Nem számítottam rá 83 évesen, hogy megkapom ezt a díjat – tényleg nem. Nagyon hálás vagyok az Akadémiának, köszönöm. És szeretnék egyben Chadwick Boseman előtt is tisztelegni, aki túl korán ment el.” – mondta Hopkins, aki ezzel együtt már két Oscar-díj boldog tulajdonosa.

Kicsavart finálé

„Igen, tegyük csak utoljára a legjobb színész kategóriát, így nyilvánvalóan megünnepelhetjük Chadwick Boseman életét” – írta keserűen az egyik twitterező a meglehetősen megtévesztő csavar után. „Az egész show-t Chadwick Boseman köré építették, majd Anthony Hopkins nyert, aki még csak meg sem jelent” – tette hozzá egy másik kiábrándult internetező. A legtöbb tweetben egyébként az olvasható, hogy nem  Anthony Hopkins győzelmét kifogásolják, hiszen zseniális színész. Az Akadémia hatásvadász ügyeskedése zavarta őket, és az, hogy a díjak sorrendjének borításával valami olyasmit ígértek, amit végül nem váltottak be.

Forrás: Buzffeed

Lemaradtál az Oscar-gála pillanatairól?

Még több

Te Te Te