Erzsébet királynő nem hagyja, hogy megtörje a gyász

Fülöp herceg temetése óta először állt a nyilvánosság elé Erzsébet királynő, aki szerencsére nem omlott teljesen össze a gyász súlya alatt.

Erzsébet királynő nem hagyja, hogy megtörje a gyász

Két héttel Fülöp herceg temetése után Erzsébet királynő visszatért uralkodói teendőihez. Első nyilvános szereplése, ami valójában Zoomon keresztül zajlott, Litvánia és Elefántcsontpart nagyköveteinek, Ivita Burmistre és Sara Affoue Amani köszöntése alkalmából történt. A királynő a Windsor kastélyból jelentkezett be – itt tölti ugyanis a napjait a járvány alatt –, míg a nagykövetek a Buckingham Palotából beszélhettek az uralkodóval. A videóhívások alatt pedig Erzsébet királynő a lehető legjobb hangulatban volt, már amennyire a férje elvesztése után ez lehetséges. Sőt, a beszélgetések közben még mosolygott is!

Erzsébet királynőt nem roppantotta össze a gyász

Getty Images/Yui Mok

A királynő egyébként a múlt héten ünnepelte 95. születésnapját, és bár a hatalmas esemény alkalmából nem jelent meg a nyilvánosság előtt, azért üzent a népnek a Buckingham Palota által kiadott közleményen keresztül.

„A mai 95. születésnapom alkalmából sok jó kívánságot kaptam, amiket nagyra értékelek. Bár családként óriási szomorúság időszakát éljük, vigaszt nyújtott, hogy olvashattuk és hallhattuk az Egyesült Királyságból, a Nemzetközösségből és a világból érkező rengeteg tisztelgést a férjem előtt.”

A királynőt ebben a nehéz időszakban az egész családja támogatja:

Még több

Te Te Te