Lánya szexvideójával robbantott bizniszt, ma Kris Jenner a legsikeresebb momager a világon

Kris Jenner, a Kardashian-Jenner család matriarchája gyakorlatilag az egész életét arra tette fel, hogy gyerekiből így vagy úgy, de hírességeket faragjon. A grandiózus tervét kemény munkával – és néhány megkérdőjelezhető döntéssel – végül meg is valósította. De hogyan jutottunk el idáig?

Lánya szexvideójával robbantott bizniszt, ma Kris Jenner a legsikeresebb momager a világon

Bár a 65 éves Kris Jenner mostanra tökélyre fejlesztette a Kardashian-Jenner-gépezet működését, a birodalmát ő sem egy nap alatt építette fel. Évtizedekkel ezelőtt kezdődött minden, amikor Kris Jenner első férjének, Robert Kardashiannak köszönhetően a család először került az reflektorfénybe. A páros 1978-ban házasodott össze, és négy gyerekük született: Kourtney, Kim, Khloé és Rob Kardashian. A férfi menő ügyvéd volt a ‘70-es, ‘80-as években, a ’90-es években pedig valódi híresség lett belőle, miután ő lett a védőügyvédje az ex-amerikai foci sztár O. J. Simpsonnak, akit megvádoltak exfelesége és annak új barátjának meggyilkolásával. A Kardashinnokkal a botrányos ügy miatt ebben az időben kezdett el először foglalkozni a média, de persze közel sem olyan mértékben, mint ma.

A házasságuknak 1991-ben végül válás lett a vége, Kris azonban nem szomorkodott sokáig, öt hónap múlva már új férje volt: William Bruce Jenner (ma már Caitlyn Jenner), a híres olimpikon, aki az 1976-ban Montrealban rendezett olimpián tízpróbában aranyérmet nyert és ezzel valódi nemzeti hőssé vált az USA-ban. Ebből a házasságból született meg néhány év múlva Kylie és Kendall Jenner. Kris a menedzseri ambícióit már Bruce mellett is megcsillogtatta. 1994-ben például piacra dobtak egy otthoni fitnesz lépcsőzőgépet Super Fit With Bruce Jenner márkanéven, a gép reklámjában pedig mindketten szerepeltek. De ekkor már nem csak Kris vágyott a reflektorfénybe, hanem a lánya is, Kim. Egy 1994-es felvételen ugyanis a nyolcadikból elballagó Kim Kardashian arról beszélt, hogy jobb, ha mindenki megjegyzi a nevét, mert egyszer igazi híresség válik majd belőle… A hírnévre pedig már nem is kellett sokat várnia.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kim Kardashian West (@kimkardashian) által megosztott bejegyzés

A híres és gazdag szüleinek hála Kim bejáratos lett a celebek világába, még ha ő maga ekkor még nem is számított igazán annak. A 2000-es évek elején például rendszeresen feltűnt Paris Hilton oldalán, akinek nem csak jó barátnője, hanem asszisztense is volt. Ma már furcsa ezt leírni, de egészen konkrétan Kim volt a Paris gardróbjáért felelős személyi asszisztens. De Paris nagysikerű The Simple Life című realityjében is feltűnt néhányszor. Kim tehát egyre közelebb került a valódi hírnévhez, miközben Kris a másik két lánya, Kourtney és Khloé útját is próbálta egyengetni. A lányok 2006-ban betörtek a divatbizniszbe és megnyitották Dash néven a saját ruhabutikjukat West Hollywoodban. Kris valódi nagy dobására és egyben a legbotrányosabb húzására azonban még egy évet várni kellett.

2007-ben a kapcsolatainak és kemény munkájának köszönhetően a momager végre elérte, hogy a gyerekei a figyelem középpontjába kerüljenek. Meggyőzte Ryan Seacrest producert, hogy indítsanak egy valóságshowt a családjuk mindennapjairól, Keeping Up With the Kardashians címmel. A műsor első adása 2007. október 14-én került adásba, Kris azonban nem bízta a reality sikerét a véletlenre. Valaki nem sokkal az indulás egészen „véletlenül” kiszivárogtatta Kim akkori barátjával, Ray J-vel készült szexvideóját az internetre, ami után egyik pillanatról a másikra mindenki a Kardashian-lányokról kezdett el beszélni. A gyanú szerint a szivárogtatás mögött nem más állt, mint Kris, ám ezt ő a mai napig tagadja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kris Jenner (@krisjenner) által megosztott bejegyzés

A sorozat a kritikusoktól kapott hideget és meleget is, a nézők viszont imádták. A Kardashian-Jenner lányok a realitynek köszönhetően szépen lassan az egész világon ismertek lettek. 2010-re Kim a Google keresések listáján már a negyedik volt, Justin Bieber, Katy Perry és Selena Gomez mögött. A show hihetetlen sikerét Kris hozta össze, ő tartott kézben mindent és mindenkit. Később egyébként be is vallotta, hogy a reality 30 perces epizódjai valójában reklámok voltak, amikben egyrészt saját magukat, másrészt a családtagok által alapított különféle bizniszeket reklámozták.

Miután Kim gyorsan népszerűvé vált, Kris a többi gyerekére kezdett koncentrálni. Parancsba adta, hogy legyenek minél aktívabbak a közösségi médián: osszanak meg folyamatosan videókat, képeket, és építsenek ki minél nagyobb rajongótábort. Kris receptje végül tökéletesen be is vált. A Kardashian-Jenner lányok a realitynek és a közösségi médiának hála mára mindannyian felépítették a saját kis birodalmukat. Kendall Jennerből sikeres modell lett, Kylie sminkmogullá avanzsált, akinek a vagyonát a Forbes 1 milliárd dollár körül saccolja, de Kim is milliárdos üzletasszony lett, köszönhetően többek között a KKW Beauty márkájának. És persze ne feledkezzünk meg Kourtney, Kloéről és Robról sem: Kourtney Kardashain szintén rendelkezik egy lifestyle márkával, Khloe Kardashian saját farmer márkáját szokta reklámozni, Robnak pedig már van egy saját családi reality showja feleségével, Blac Chyna modellel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kris Jenner (@krisjenner) által megosztott bejegyzés

Nem volt egyszerű, de Kris végül teljesítette az álmát, hírességeket faragott a gyerekeiből. És bár idén a reality műsoruk a végéhez ért, a momagert azért nem kell félteni. Most, hogy a lányok már sínen vannak, végre magára koncentrálhat, és a hírek szerint hamarosan el is fogja indítani saját szépség- és bőrápolási márkáját. Bár sok részlet eddig még nem derült ki a dologról, de biztosak lehetünk benne, hogy Kris a saját üzletében is elképesztően sikeres lesz.

Mi a helyzet a Kardashian-család többi tagjával?

Még több

Te Te Te