5 kulisszatitok a vörös szőnyegről – így választják ki valójában a sztárok a ruháikat

Mindig érdekelt, vajon az egyes hírességek hogyan választanak szettet a legnagyobb gálákra és premierekre? Íme, ezek Hollywood legféltettebb öltözködési titkai!

Gondolj bele, mennyire nehéz még azt is eldönteni, miben menjen valaki egy buliba – már ugye egy normális világban. Ha ez ennyire megterhelő, milyen lehet, amikor valaki mondjuk az Oscar-gálára készül? A lehetőségek végtelennek tűnnek, ráadásul nagyon fontos, hogy a ruha tökéletesen álljon, hiszen a szettekről készült képek pillanatok alatt bejárják az internetet. A Teen Vogue utánajárt, mik a vörös szőnyeges ruhaválasztás legféltettebb titkai!

Nem örökbe kapják

Ha eddig azt gondoltad volna, ezek a meseszép ruhák minden gála után bekerülnek az adott sztár gardróbjába, hatalmasat tévedtél! Az a helyzet, hogy 24 órán belül vissza kell adniuk őket az ékszerekkel együtt, a szerencsésebbek talán erre 48 órát is kapnak.

Vörös szőnyeges ruhák kulisszatitkok

Getty Images/Dan MacMedan

Hónapokig terveznek

Tara Swennen, Kristen Stewart stylistja elárulta, már hosszú hónapokkal a gála előtt el kell kezdeni a komoly tervezést. „Elkezdem kiválasztani a ruhákat abban a pillanatban, hogy bejelentik a jelöléseket, ezután pedig kiküldöm a kéréseinket (a dizájnereknek – a szerk.), egy szett összeállítása hosszú heteket is igénybe vehet. Ha a dizájnerek 2 vagy 3 héttel az esemény előtt írnak, addigra már a lányok fel vannak öltöztetve. Szeretem elintézni a legnagyobb hullám előtt, így biztos lehetek benne, hogy az én ügyfeleim már megvannak mindennel” – árulta el a lapnak Tara, aki azt is hozzátette, a jelölések bejelentése előtt sose kezd el dolgozni, mert korábban volt már olyan, hogy az illető, akinek ruhát választott volna, végül nem szerepelt a jelöltek között. Ez pedig elég ciki volt…

Néha nincs elég idő

Zendaya stylistjának, Law Roach-nak nem volt könnyű dolga, amikor ugyanis kiderült, hogy a sztárt jelölték, már csak alig egy hét volt a Golden Globe-ig. Úgy döntött, nem bonyolítja túl a dolgokat, csak egyetlen letisztult, ám elegáns szettet mutatott neki. Az ötlete bejött, Zendaya és a fanok is imádták az összeállítást.

Egy másik stylist, Manny, aki olyan hírességeket öltöztetett már, mint Jourdan Dunn és Cara Delevingne, még ennél is kevesebb időt kapott egy alkalommal. Volt olyan, hogy délután 1-kor felhívtak, hogy öltöztessem a British Fashion Awards-on Kendall Jennert. A vörös szőnyeges bevonulás ugyanezen a napon délután 6-kor kezdődött, szóval csak 5 órám volt arra, hogy összerántsak neki valamit, ráadásul akkor találkoztunk először!” – árulta el Manny, majd elmesélt egy másik sztorit is.

„Kaptam egy hívást az Elle Style Awards kezdetekor Lily Donaldsontól, hogy van-e valamim, amit viselhetne, mert az utolsó pillanatban úgy döntött, mégis részt venne az eseményen. Ekkor már túl késő volt ahhoz, hogy bármit kikérhessek neki, de szerencsére volt még pár ruhám, mivel én öltöztettem Carát és Jourdant is aznap” – tette hozzá.

Vörös szőnyeges ruhák kulisszatitkok

Getty Images/Steve Granitz

75 ruha egyetlen próba alatt

Tara Swennen szerint teljesen általános, hogy például Kristen Stewart, Emily Ratajkowski és Odeya Rush is körülbelül 50-75 ruhát próbál fel egyetlen ruhapróba alatt, hogy ráleljen arra az egyre, amit az adott eseményen viselni fog.

Rangsor szerint lehet ruhákat kölcsönözni

Law Roach szerint nagyon komolyan meg kell küzdeni egy-egy ruháért a dizájnerekkel és a márkákkal, mert a legszebb darabokat általában jelölteknek, illetve A-listás sztároknak tartják fenn. Emiatt ő maga is extra sok nemet kap a tervezgetés közben, ami miatt mindent elölről kell kezdenie. Manny szerint ráadásul az sem mindegy, hogy az adott híresség miért híres: a színésznők vannak a képzeletbeli dobogó csúcsán, aztán jönnek a zenészek és a modellek.

Éljen az őszinteség

Tara azt is hozzátette, a ruhapróbák alkalmával mindig igyekszik a lehető legőszintébb lenni. A sztárok éppolyan emberek, mint más, vannak önbizalmi problémáik és nem vágynak rá, hogy mindenki rajtuk nevessen egy-egy extrém, rosszul kiválasztott szett miatt. Ha mégis merész darabot választanak, a stylist előre felkészíti őket arra, hogy ezzel simán felkerülhetnek a legrosszabbul öltözöttek nem túl hízelgő listájára.

Vörös szőnyeges ruhák kulisszatitkok

Getty Images/Mike Marsland

Gyönyörködj még vörös szőnyeges ruhákban:

Még több

Te Te Te