Színészek, akik megbánták az ikonikus szerepüket

Bár nem tudnánk elképzelni, hogy valaki más játssza az adott karaktert, ezek a színészek utálták azokat a szerepüket, melyek végül eggyé váltak a nevükkel.

Színészek, akik megbánták az ikonikus szerepüket

Vannak azok a színészek, akik annyira imádják az általuk megformált karaktert, hogy gyakorlatilag lehetetlen megmondani, hol ér véget a szerep és hol kezdődik a színész (igen, rád gondolunk, Robert Downey Jr.). Viszont sokan vannak Hollywoodban, akik kifejezetten örültek, mikor véget ért egy-egy forgatás – még akkor is, ha a karrierjüket meghatározó alakításról volt szó. Az alábbi színészek pedig többször is nyilatkoztak arról, mennyire megbánták az ikonikus szerepeiket.

John Boyega

Az új Star Wars-trilógiával berobbant John Boyega szerint a Disney-nek fogalma sem volt, mit kezdjen az általa alakított Finn-nel vagy a többi más rasszú szereplővel. „Azt mondanám a Disney-nek, hogy ne hozzatok be egy fekete karaktert, majd adjátok őt elő úgy, mintha sokkal fontosabb szerepe lenne a sorozatban, mint amilyen valójában, hogy aztán mellékvágányra állítsátok. Ez nagyon gáz. És simán ki fogom mondani. Pedig amit hallani akarnak, az az, hogy »élveztem a filmek része lenni, jó élmény volt«, de ez nem igaz. Majd akkor nyilatkozok ilyesmit, ha valóban így is lesz” – fakadt ki John egy GQ-interjúban.

via GIPHY

Halle Berry

Halle Berry nagyon nem titkolja, hogy utálta a Macskanő szerepét, aminek rengeteg oka van: a jelmeze rendkívül tárgyiasító, a film maga eleve nem egy minőségi alkotás, ráadásul a Macskanő nem kapott igazi szuperhőshöz méltó ellenfelet sem. „Emlékszem, hogy vitáztam is emiatt a producerekkel – beszélt erről Halle a Variety-nek. Nem értettem, hogy miért nem mentheti meg Macskanő a világot, ahogy Batman és Superman szokta. Ő miért csak olyan kaliberű feladatot kap, hogy mentse meg a nőket egy mérgező arckrémtől? De én csak a felbérelt színész voltam. Nem a rendező. Kevés beleszólásom volt.”

via GIPHY

Blake Lively

Blake az Allure magazinnak mesélt arról, hogy egyáltalán nem szerette Serena van der Woodsent játszani a Gossip Girlben: „Az emberek imádták, de én kicsit úgy éreztem, hogy kompromittálja a személyiségem. Szerintem ennél sokkal jobb üzenetet kellene közvetítenünk.”

via GIPHY

Robert Pattinson

Senki nem utálja az Alkonyatot annyira, mint Robert Pattinson. Nem egyszer kifejtette már, mennyire elege volt az egész sorozatból, Edward Cullen karakterét pedig pláne gyűlölte. Az Empire-nek például ezt mondta: „Minél többet olvastam a forgatókönyvet, annál jobban kiakadtam erre a srácra.”

via GIPHY

Jessica Alba

A Fantasztikus négyes Sue Stormja konkrétan olyan rossz hatással volt Jessica Albára, hogy majdnem szakított a színészettel, miután a rendező arra kérte, hogy sírjon szebben. „Túl valóságosnak, túl fájdalmasnak tűnik. Ne csináld ezt az arcoddal. Be tudjuk rakni utólag a könnyeket” – idézte fel Jessica a rendező szavait.

via GIPHY

A kedvenc színészeidből sosem elég:

Még több

Te Te Te