5 táncos film, amit legalább egyszer látnod kell az életedben

A Tánc Világnapja alkalmából hoztunk neked néhány nem szokványos táncos filmet (vagyis nem a Step Upot), amiket egyszerűen muszáj megnézned legalább egyszer.

5 táncos film, amit legalább egyszer látnod kell az életedben

Az olyan szupernépszerű táncos filmek, mint a Magic Mike meg a Step Up és az összes folytatásuk már ezerszer megvolt? Ahogy az olyan musicaleket is láttad már, mint a Kaliforniai álom vagy a Hajlakk? Akkor te igazi szakértője vagy a műfajnak, ezért nem is merünk most szokványos filmeket ajánlani (a lista első helyén figyelő Dirty Dancingen kívül – bocs, de ezt nem lehet elégszer megnézni), hanem inkább beleástuk magunkat a táncos filmek világába, hátha találunk olyan alkotásokat, amiket még nem láttál.

Dirty Dancing

Szóval, mint mondtuk, a Dirty Dancinget lehetetlen lehagyni egy olyan listáról, ami a kihagyhatatlan táncos filmeket veszi sorra. Ha még nem láttad, hogy ér felnőtt nővé Baby (Jennifer Grey), miközben megtanul táncolni, és hogyan emeli a film végén a magasba Patrick Swayze Johnny-ja, akkor azért kötelező rányomnod a lejátszás gombra. Ha pedig már kívülről fújod az egész sztorit, akkor pedig hajrá, nézd újra. Mert ez az a film, amit nem elég csak egyszer látnod az életben!

Chicago

Chicago az azonos című darab adaptációja Catherine Zeta-Jonessszal, Renée Zellwegerrel és Richard Gere-rel a főszerepben. Velma (Zeta-Jones) egy énekesnő, aki a férje és annak szeretője meggyilkolásáért börtönbe kerül, míg Roxy (Zellweger) egy hírnévre vágyó lány, aki a barátját öli meg, miután rájön, hogy a férfi nem fog neki segíteni a sztárrá válásban. Bár ez így elég parának hangzik, a Chicago mégis inkább egy szokatlan és izgalmas musical, aminek a dalait még sokáig fogod dúdolni.

Mindhalálig zene

És ha bejön a Chicago koreográfiája, akkor tetszeni fog a táncos számokért felelős Bob Fosse saját élete ihlette musical, a Mindhalálig zene is. Fosse filmbéli alteregója, Joe Gideon egy drogos nőcsábász, de hihetetlenül zseni koreográfus, akinek számot kell vetnie az életéről. Igen, ez egy kicsit komolyabb táncos film, de hidd el, imádni fogod.

Billy Eliot

A címszereplő, a 11 éves Billy Eliot utálja a rákényszerített box leckéket, viszont minden álma, hogy balett táncos legyen. Ez pedig 1984 Angliájában egy elég merész vállalkozás. Ám a srác eltökélt és nem kicsit tehetséges, így ha elkíséred őt a táncossá válás útján, téged is biztosan arra inspirál, hogy kövesd az álmaid, mindegy, mit gondolnak mások. Fun fact, hogy a film eredetije szintén egy színpadi musical, amiben egyszer Tom Holland is alakította Billyt.

Suspiria

Valami sötétebb táncos filmre vágysz, de a Fekete hattyú nem üti meg az ingerküszöböd? Akkor a Szólíts a neveden rendezője, Luca Guadagnino neked készítette a Suspiriát. Alapvetően ez egy olasz film remake-je, ami egy lányról szól, aki bekerül egy balettintézetbe, ahol hamar rájön, hogy senki nincs biztonságban. Ugyan gyönyörűen táncolnak benne, de amikor azt mondjuk, hogy ez a produkció nagyon durva, akkor nem viccelünk: Dakota Johnsonnak konkrétan terápiára volt szüksége a forgatás után. Szóval csak óvatosan!

Válogass a többi filmajánlónk közül:

Még több

Te Te Te