Az apja okozta Tóth Andi pánikbetegségét

Megrázó őszinteséggel beszélt Tóth Andi a gyerekkoráról és az apjáról, aki miatt pánikbeteg lett.

Az apja okozta Tóth Andi pánikbetegségét

Tóth Andi úgy egy hónapja nyílt meg a pánikbetegségéről Demcsák Zsuzsa Bréking című műsorában. Akkor elmondta, hogy a rohamokat gyakran a negatív, bántó megjegyzések váltották ki nála.

„Bármennyire is tökösnek tűnik egy előadó, vagy én például, engem nagyon karakán csajszinak tartanak, nem tudják, hogy egyébként nagyon érzékeny vagyok. Én is szenvedtem pánikrohamok miatt, azt hitték, hogy epilepsziás rohamaim vannak. Felakadt a szemem, hiperventilláltam, habzott a szám (…) Tizenöt éves voltam, amikor elköltöztem Erdélyből egyedül, belecsöppentem a művészvilágba és kaptam rögtön a savazást. Azóta is kapom, de akkor megrázóbb volt.”

Most, ahogy a Borsonline is észrevette, az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban még több részletet osztott meg a betegségéről és azt azt kiváltó traumatikus élményeiről. Bár korábban nem tudta pontosan, miért törnek rá a rohamok – kezdetben a hirtelen jött hírnevet és az akkori barátját okolta –, de később, a pszichológusa segítségével rádöbbent, hogy az apja éveken át tartó erőszakos maximalizmusa állt a háttérben.

Apukám akarta, hogy énekes legyek, mert abban van pénz. Legalábbis ő azt hitte, hogy van… Ezért napi két órát kellett gyakorolnom minden áldott nap. Amivel nem is volt baj, mert szerettem énekelni, de az érzés, ami a kényszeres gyakorláshoz kötődik bennem, nem jó emlék. Ha elrontottam valamit, azt mondogatta, hogy az utcán fogom végezni, és egy ócska, drogos k@rva leszek.

Andi hozzátette, hogy mikor két éve elváltak a szülei, az egész család fellélegzett, mert „így az anyukám is békében lesz, és mi is a testvéremmel. Az apukámmal voltak bajok, nem könnyítette meg a gyerekkoromat.”

Az orvosok egyébként azt is kiderítették, hogy Andi a traumáján kívül is fokozottan rosszul viseli a stresszt. „Azt mondták, hogy van egy agyi rendellenesség: lefordítva kattog az agyam akkor is, amikor alszom, vagyis nem tud kikapcsolni, emiatt van egy plusz stresszleterheltsége. Ezért ha kiborulok, akkor kiakad az agyam is.”

Ne maradj le a legfrissebb magyar sztárhírekről:

Még több

Te Te Te