Elképesztő! Eredetileg ők lettek volna az Alkonyat főszereplői

Te sem tudnád elképzelni az Alkonyat filmeket más színészekkel? Pedig az írónőnek egy teljesen eltérő szereposztás volt a fejében.

Elképesztő! Eredetileg ők lettek volna az Alkonyat főszereplői

Már 13 év eltelt azóta, hogy bemutatták az első Alkonyat mozit, a főszereplők nagy részének pedig ez hozta meg az igazi áttörést a karrierjében. Viszont ha az írónőn múlik, Robert Pattinson vagy Kristen Stewart pályafutása teljesen másképp alakul, ugyanis Stephenie Meyer, aki egyébként új Twilight-könyveken dolgozik, totál más szereposztással álmodta meg a filmeket.

Maga az írónő osztotta meg rajongóival az első film 10 éves évfordulóján, hogy eredetileg ő kiket szánt Bella, Edward, Alice és a többiek szerepére, azonban, amikor megkezdődtek a munkálatok, Stephenie Meyernek már nem sok beleszólása volt a castingba. Ő így képzelte volna el:

Edward Cullen

A film alkotói anno úgy gondolták, kevésbé ismert, sőt szinte noname színészeket kell a főszerpekre választaniuk, akik maximálisan eggyé tudnak majd válni a karakterekkel. Így jött a képbe Robert Pattinson, akinek azóta szárnyal a karrierje, de akkoriban a Harry Potter és a Tűz serlegét leszámítva nem igazán volt komolyabb szerepe. És hát működött is a tervük, nem?

Akonyat, Edward Cullen

Fotó: Profimedia – Red Dot

Stephenie Meyer azonban ismertebb színészekben gondolkodott, és ő nem tudott volna mást elképzelni Edwardként, mint Henry Cavillt. A színész viszont ebben az időben már a Tudorokban játszott. Meg hát idősebb is Robertnél, így picit furcsa lett volna gimisként…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Henry Cavill (@henrycavill) által megosztott bejegyzés

Bella Swan

A félénk, kicsit esetlen Bella szerepére több színésznő neve is felmerült, köztük Ellen Page (aki azóta nemváltó műtéten esett át) és Danielle Panabaker is szóba jött. Az írónő azonban eggyel romantikusabb karaktert képzelt el, az abszolút kedvence Emily Browning volt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@emilyjanebrowning által megosztott bejegyzés

Az alkotók mégis a vagányabb, kicsit fiúsabb Kristen Stewart mellett döntöttek, aki a fent említett színésznőkhöz hasonlóan kedvelt gyerekszínészként kezdte, de mégsem volt akkoriban különösebb felhajtás körülötte (nem úgy, mint most). Az írónő ugyanis egy valamihez ragaszkodott, még akkor is, ha a döntés nem az ő kezében volt: Bellát ne egy felkapott, agyonhasznált énekesnő vagy színésznő alakítsa.

Alkonyat, Bella Swan

Fotó: Profimedia – Red Dot

Carlisle Cullen

A Cullen-klán alapítójának és mozgatórugójának szerepére tökéletes választás volt Peter Facinelli, akinek ez a szerep hozta meg az igazi áttörést a karrierjében.

Carlise Cullen, Alkonyat

Fotó: Profimedia – Red Dot

Azonban az írónő Charlie Hunnamnek adta volna a melót, aki még Peternél is jóval fiatalabb, és akkoriban kevésbé ismert is volt. Az alkotók végül azért vetették el az ötletet, mert totál elterelte volna a figyelmet Edwardról.

Charlie Hunnam

Fotó: Getty Images/J. Merritt

Alice Cullen

A divatmániás és jövőlátó vámpírtesó szerepére szintén az akkor még teljesen ismeretlen színésznőt, Ashley Greent választották. És tökéletesen bevált!

Alice Cullen, Alkonyat

Fotó: Profimedia – Red Dot

Stephenie Meyer viszont  a 2000-es években egyre menőbbnek számító Rachael Leigh Cooknak szánta a szerepet. Valószínűleg ez nagyot lendített volna a színésznő karrierjén, ami azóta picit megakadt…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rachael Leigh Cook (@rachaelleighcook) által megosztott bejegyzés

James

Abban az alkotók és az írónő is egyetértettek, hogy a gonosz vámpírnak brutál vonzónak kell lennie, így végül Cam Gigandet kapta meg a szerepet. Aki egyébként azóta is minden filmjében írtó dögös volt, kivéve pont az Alkonyatban…

james-alkonyat-cosmopolitan

Fotó: Profimedia – Red Dot

Stephanie Meyer viszont Cillian Murphyt szerette volna a filmvásznon látni, aki már akkor is zseniálisan hozta a negatív karaktereket. Őszintén szólva ez az első alkalom, hogy mi is egyetértünk vele! Na és te?

Cillian Murphy

Fotó: Getty Images/ Matt Carr

És nem az Alkonyat az egyetlen, ahol eredetileg mást szántak a főszerepre!

Még több

Te Te Te