9 szokás Erzsébet királynőtől, aminél nincs furább

A szakállas férfiak például kifejezetten irritálják, és a jégkockákkal sincs kibékülve Erzsébet királynő.

9 szokás Erzsébet királynőtől, aminél nincs furább

Minden embernek megvannak a maga furcsa szokásai, dilijei – nem kivétel ez alól a brit királyi család uralkodója sem. A következő furcsaságok egy részének egyébként logikus magyarázata is van, míg a többi egyszerűen Erzsébet különcségéből fakad.

Utálja a jégkockákat

Erzsébet királynő utálja a jégkockák hangját, amikor megcsörrennek a poharában – az viszont nem zavarja, ha a jégdarabok gömb formájúak. Éppen ezért a királnyő jégkockák helyett jéggömbökkel szokta lehűteni az italát.

Mobil akasztókat hord a táskájában

A királynő kézitáskája igazi kincseket rejt, a biztonság kedvéért mindig van nála például néhány felragasztható mobil akasztó. Amikor valahol leül, egy ilyen kis akasztót szokott felerősíteni az asztalra, amire rá is akaszthatja a kézitáskáját. Ez azért fontos, mert a királynő táskájának mindig külön feladata van a különböző eseményeken. Ha például a földre teszi a táskáját, azzal azt jelzi, hogy menni szeretne. Ha viszont felakasztva lóg, akkor minden rendben, nem siet sehova.

Nem szereti a szakállas férfiakat

Erzsébet királynőt kifejezetten irritálja, ha valakinek szakálla van, ezért elvárja, hogy a közeli környezete mindig rendszeresen borotválkozzon. Egyetlen kivétel unokája, Harry herceg – bár a pletykák szerint eleinte őt is megpróbálta lebeszélni az arcszőrzetről.

Sorszámozott ruhák

Minden ruhájának külön sorszáma van, amiket egy nyilvántartásba mindig fel szoktak vezetni. Ebből a nyilvántartásból tudják aztán nyomon követni, hogy mikor melyik számú ruha volt rajta, így el tudja kerülni, hogy egymás után kétszer ugyanabban a szettben jelenjen meg.

Utazásnál mindig visz magával egy adag friss vért

Na, nem mintha a királynő vámpír lenne, mindennek egészségügyi okai vannak. Minden egyes utazás alkalmával a királynőt egy orvos is elkíséri, akinek a táskájában a gyógyszerek mellett helyet kap egy mobil defibrillátor és egy zacskónyi friss vér is. Ez egyébként a királynő  vére, amire akkor lehet szükség, ha utazás közben baleset éri, és az adott helyen nem találnak megfelelő vércsoportot a vérátömlesztéshez.

Megtiltotta az ablaknyitást a Buckingham-palotában

Pontosítunk: csak bizonyos ablakokat nem szabad kinyitni. Az épület oldalán lévő ablakokat bármikor ki lehet tárni, viszont a palota elülső oldalán lévőket csak bizonyos órákban. Ennek is megvan az oka: a palotának tökéletesen kell kinéznie, a tárva-nyitva lévő ablakok pedig csak belerondítanának a képbe.

Nem eszik levest és burgonyát

Persze ha egy hivatalos eseményen szolgálják fel ezeket, akkor a királynő is hajlandó megenni, de amikor egyedül vacsorázik, akkor tilos neki levest, vagy burgonyát feltálalni. A krumplival egyébként csak annyi a baja, hogy keményítőt tartalmaz, amit próbál kerülni az étrendjében.

Imádja a málnát, de nyilvánosan nem fogyasztja

A málna a királynő egyik kedvenc gyümölcse, de sosem fogyasztja nyilvánosan, mert az apró magok könnyen a fogai közé szorulhatnak.

Van egy külön alkalmazottja, aki betöri a cipőit

Erzsébetnek van egy női alkalmazottja, akinek az a feladata, hogy mindig betörje a királynő újonnan vásárolt cipőit. Ezzel elkerülheti, hogy egy-egy fontos eseményen feltörje a cipő a lábát.

Jöhet még több cikk a királyi családról?

Még több

Te Te Te