„A munkahelyi kiégés még nem jelenti a karriered végét” – Birkózz meg a burnouttal!

A kiégésben nincs semmi égő, és a karrierben sem sülsz fel, ha lépsz. És most nem – feltétlenül – a felmondásról beszélünk. Az, hogy időben és jól kezeld a burnoutot, nem kerül mindenáron a munkahelyedbe – a jövődbe pedig pláne nem.

2021.06.02. 15:06
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„A munkahelyi kiégés még nem jelenti a karriered végét” – Birkózz meg a burnouttal!

Gondoltad volna, hogy a burnout, vagyis a munkahelyi kiégés betegségnek számít? Még a WHO is felvette a listájára, igaz, viszonylag későn, mindössze 2019-ben. Pedig az Egyesült Államokban már 1970 óta kutatják a problémát, míg itthon a ’90-es években kezdtek foglalkozni a témával. Bár logikusnak tűnhet, de kiégésről nem akkor beszélünk, amikor már olyan régóta vagy egy munkahelyen, hogy kívülről fújod a munkakört (és legalább ennyire unod is), bekötött szemmel is simán elközlekednél az irodában vagy évekkel ezelőtt lejárt mikuláscsokit találsz az irodai asztalod fiókjában. A kiégés valójában mély, és hosszú ideig fennálló stressz eredménye, amit sem a te, sem pedig a főnököd nem kezelt jól.

És most nem egy-egy olyan napról beszélünk, amikor bal lábbal keltél fel, esetleg fáradtabb vagy a szokásosnál, hanem tartósan érzed magad kimerültnek és erőtlennek, kizárólag rossz érzések kötnek a munkádhoz és a munkahelyedhez, plusz a hatékonyságod sem a régi. És mivel a legtöbben félnek a következményektől („Mi lesz, ha megtudja a főnök?”), még csak maguk előtt sem ismerik el, hogy baj van, nehogy szembe kelljen nézni a ténnyel: kész, ennyi volt, lejárt a szavatosságuk a munkaerőpiacon. Ez ugyanis nagyon nincs így, sőt. A jó hír az, hogy Képes Judit HR szakértő szerint a kiégés közel sem jelenti a karriered végét, ahogy azt sem, hogy ne tudnál belőle kimászni.

Ott vagyunk már?

Kimerültség, cinizmus, hatékonyság hiánya – ha nagyon röviden szeretnénk leírni, mit foglal magában a kiégés, ezt a 3 fogalmat hozzák fel a szakemberek. De erre utal az is, ha már szombat este szorongani kezdesz a hétfő gondolatától, mindenre igent mondasz, pedig közben tudod, hogy semmire nincs energiád, és egyébként sem érzed, hogy jogod van nemet mondani (pedig, ha asszertívan teszed, bármire és bármikor mondhatsz nemet), ha nincs kedved főzni, és kizárólag rendelt kajákon élsz, vagy attól is lefagysz, ha a főnököd hív, felvillan a kollégákkal közös chat ablaka, vagy meghallod, hogy leveled jött. De az is egyértelműen arra utal, hogy baj van, ha a munkádról kizárólag negatívan, cinikusan vagy keserűen tudsz beszélni, a szüleidnek/barátaidnak tartott élménybeszámoló pedig kimerül a panaszkodásban. Az elmélyült munkát felváltják az egyre hosszabb kávészünetek és pletyka-maratonok, többet eszel munkaidőben, esetleg némi pluszkiló is felszaladt. Ez sajnos nem a Roxfort, és nincs az a mágia, amivel sokáig álcázhatnád, így a főnököd előbb vagy utóbb kiszúrja. De megelőzve mindezt érdemes jelezned neki?

munkahelyi kiégés statisztikái

Statisztika: Workania

Boss: barát, vagy ellenség, ha a lelked a téma?

Egyik sem – ő a főnököd, aki elsősorban a cég érdekeit nézi, és nem a tiédet. Vagyis nem a coachod, nem a barátnőd, és nem is az anyukád, még akkor sem, ha elképesztően normális. Képes Judit HR szakértő szerint bár proaktívnak tűnhet, hogy beszélgetést kezdeményezz erről a főnökkel, valójában csak benzinnel locsolnál le egy olyan tábortüzet, amit egyébként el szeretnél oltani. „Ha valaki eljut arra a szintre, hogy kiégett, az egyben azt is jelenti, hogy nem húzta meg, vagy nem ismeri a saját határait. A főnökkel való beszélgetés a problémáról könnyen tűnhet a felettesed számára felelősséghárításnak, ami nem veszi ki magát jól. A másik fél tudja, hogy ezen a ponton már nem tud majd motiválni, sőt úgy is felfogatja, hogy a saját felmondásodról spoilereztél, így könnyen lehet, hogy elkezd új kollégában gondolkodni.” – figyelmeztet a szakértő a nagy őszinteségi rohamod előtt. Persze ne érts félre, szuper, ha van egy coach, pszichológus, vagy legalább egy barátnőd, akivel beszélhetsz a témáról, de semmiképp se olyan valakit válassz, aki hatással lehet a munkahelyi előmeneteledre.

Ha ugyanis a főnököddel beszélgetsz a témáról, saját magad helyezed majd célkeresztbe, ha eddig nem figyeltek fel volna arra, hogy csökkent a motivációd és a hatékonyságod.

Elküldhetnek érte?

Ez azért nem így megy. „A munkáltató csak nagyon indokolt esetben küldhet el bárkit is, amit bizonyítania kell a törvény előtt, különben a céget megróhatják a munkaügyi bíróságon” – nyugtat meg a szakértő. A motiváció lecsökkenése nem lehet ok, nem bizonyítható, nem olyan kézzelfogható dolog, ami miatt elveszítheted az állásod, kivéve, ha nagyon látványosan nem teljesíted a feladataidat. Viszont, ha valaki a kiégés miatt toxikussá válik a munkahelyén, rossz hangulatot kelt és ez átragad a kollégáira is, azt nagyon gyorsan elküldik. A Netflix 2001-ben például kénytelen volt rengeteg alkalmazottját elengedni, és csak később jöttek rá, hogy volt egy maroknyi ember, akik rossz hangulatot teremtettek, gyengén teljesítettek, és mások számára is ezt a normát közvetítették. Reed Hastings, a Netflix alapítója azóta tehetségsűrűség alapján építi a csapatát: vagyis csak a legjobbakat alkalmazza, akiknek nem csak a képességei, de a motivációja és a társas skilljei is rendben vannak.

Kirúgás helyett Képes Judit HR szakértő szerint sokkal gyakoribb, hogy sok évnyi halogatás után pont a kiégett fél mond fel végül. Ha anyagilag megteheted, a szakember mindenképpen javasolja, hogy szánj a pihenésre 1-2-3 hónapot, ahelyett, hogy azonnal beleugranál egy új lehetőségbe attól félve, hogy később talán meló nélkül maradsz. „Azért érdemes akár negyedévet is rászánni a feltöltődésre, mert nem csak a kiégést okozó időszakot kell kipihenni, hanem erőt is kell gyűjteni a folytatáshoz és az újratervezéshez.” – hívja fel a figyelmet Képes Judit.

home office

Fotó. Getty Images / blackCAT

Kezdd el már ma!

Stimmel a kimerültség, a cinizmus és a hatékonyság hiánya, vagyis jó eséllyel kiégtél. És most már azt is tudod, hogy nem a főnököd lesz az, akitől érdemes lesz segítséget kérned egy kávé mellett. De akkor mégis hogyan tovább?

  • Minden egyes nap legalább egyszer, minimum 30 percen keresztül csinálj olyan dolgot, ami teljesen független a munkádtól: főzz, rendezd be a balkont, kertészkedj, alakítsd át a régi bútoraidat – vagyis csinálj belőle rutint, hogy olyan tevékenységekben merülsz el, melyek az agyad más területeit veszik igénybe.
  • Ha egész nap gép előtt ülsz, délután végezz fizikai munkát, sportolj, és fizikailag lépd át a saját határaidat. Ha a munkádban jelenleg nem is találsz motivációt, az életed többi területén még generálhatsz (ez előbb vagy utóbb átragad a dolgozó énedre is), miközben jókora adag dopaminlöketet adsz a testednek.
  • Ha 1 év sabbaticalra nem is mehetsz el, hogy kipróbáld magad Afrikában önkéntesként, csekkolj be egy online tanfolyamra, és tanulj valami új dolgot. Nem kell rögtön féléves, több százezres képzésre jelentkezned, pár alkalmas kurzusokat már néhány ezer forintért is találsz a neten. A lényeg, hogy csinálj helyet a naptáradban – és az életedben – a folyamatos tanulásnak és fejlődésnek, hogy bebizonyítsd magadnak, igenis megy neked.
  • Kezdj új könyv olvasásába legalább 2 hetente. A Sussexi Egyetemen végzett kísérletekből ugyanis kiderül, hogy az egyik leghatékonyabb stresszlevezetési módszer (a kiégés alapja pedig ugye a stressz, amivel nem tudtál megbirkózni). Míg a zenehallgatás 61 százalékkal csökkenti a stressz, és egy kis ücsörgés egy finom tea mellett 54 százalékban hatékony, addig mindössze 6 perc olvasás már 68 százalékban csökkenti azt.

Egyelőre csak a halvány jeleit érzed a kiégésnek, vagy szeretnéd kivédeni, hogy valaha is eljuss idáig? Mutatjuk, mi a teendő!

  • Fontos, hogy megfogalmazd magadban, hány évet szeretnél eltölteni a munkahelyen. A szakértő szerint ezt tisztázhatod magadban menet közben is, de célszerű még azelőtt, hogy munkába állnál az adott helyen. S célok felállításával ugyanis szintén meghúzod a határaidat. Írj listát, mit szeretnél elérni, kipróbálni, megtanulni az adott helyen, és hónapról hónapra vedd elő, majd pipáld ki, amivel már megvagy.
  • Kizárólag a munkádnak élni nem menő, senki nem köszöni meg, és nem is vezet célra. Imádhatod, és jó lehetsz benne napi 8 órában is, de ha szeretnél érte ugyanígy rajongani 2-3 év múlva is, fontos, hogy szabályokat állíts fel magadnak. Például, hogy 6 után már nem nyitod ki a laptopodat, hétvégén nem olvasol céges e-maileket, vagy nem vállalsz be túlórát és hétvégi munkát, mert szeretnél túrázni, fotózást/videózást tanulni, esetleg önkénteskednél, vagy a családoddal, barátaiddal lennél. „A saját magadnak tett ígéretek betartásánál nincs fontosabb, főleg, ha a határaid meghúzásával azt ígéred magadnak, hogy jó leszel magadhoz.” – tanácsolja Képes Judit.

Csak okosan, ha karrierről van szó:

Címkék: állás burnout fizetés karrier munka munkahely munkahelyi kiégés pénz stressz szorongás túlóra who

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Harvey Weinsteinre újabb 140 év börtön vár

Harvey Weinsteinre újabb 140 év börtön vár

Döntött a bíró a Weinstein-ügyben: a filmmogult kiadják Los Angelesnek, hogy végre ott is felelősségre vonhassák. Ha bűnös, 140 évre ítélhetik.

Reese Witherspoon őszintén mesélt betegségéről

Talán nem gondolnád, de az Oscar-díjas színésznőnek volt néhány kemény napja, mielőtt a Vadont leforgatta.

Észreveszel valami furcsát Károly herceg és Kamilla fotóján?

Hupsz, nem viseltek egy bizonyos kiegészítőt, ami kötelező lett volna. Nem, nem a kalapról van szó…

Schobert Norbi rettegett édesanyja életéért

Az elmúlt pár hét nagyon durva volt Norbi és családja életében, ugyanis az édesanyja nyakán furcsa elváltozást találtak.

Miley Cyrus nem sokat bízott a képzeletre

Azt eddig is tudtuk, hogy az énekesnő nem veti meg a meztelenkedést, de most minden eddiginél merészebb volt.

Felszólalás a homofób törvény ellen

A Central Médiacsoport nem vállal közösséget a Parlament által a mai napon megszavazott T/16365. számú törvény részeként "A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény" és "A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény" módosításaival.

Meghan Markle szünetelteti a szülési szabadságát?

Még egy hónapos sincs a kislánya, de Harry kedvéért máris visszatérne kötelességeihez.

Angelina Jolie-t ismét az exférje lakásánál kapták le

A színésznőt egy héten belül már másodjára látták kijönni exe otthonából… Mit történik itt?

Jennifer Lopez és Ben Affleck nyilvánosan romantikáztak

Eddig nagyon óvták a magánéletüket, de úgy tűnik, hogy a szerelem mindent felülír.

A kiegészítő, ami nélkül ma ne indulj útnak

Egy elengedhetetlen dolognak ma mindenképpen ott kell lapulni a táskádban: a napszemüvegnek. És igen, ezt az időjárás is indokolja, nézd meg, miért!

A pasiknak is van G-pontjuk + 4 para szextény a férfiakról

Ha azt hitted, már mindent tudsz a férfiak szexuális életéről, hidd el, akkor is tudunk újat mutatni. Tudtad például, hogy nekik is van G-pontjuk?

Dobd fel a szetted a legmenőbb bodykkal 5000 Ft alatt

A body-nál nincs coolabb és trendibb darab a nyáron, és simán beszerezheted 5000 forint alatt is. Nekünk ezek a kedvenceink.

Szuperhősök, akiknek a filmekben teljesen máshogy alakult a sorsuk, mint a képregényekben

Néha van, hogy megszalad a szerzői szabadság, ami a szuperhősök körében azt eredményezi, hogy a kedvenceidnek teljesen más sorsa lesz a filmekben, mint amit a képregényekben leírtak. Szerintünk ezek a legdurvább változtatások.