Szuperhősök, akiknek a filmekben teljesen máshogy alakult a sorsuk, mint a képregényekben

Néha van, hogy megszalad a szerzői szabadság, ami a szuperhősök körében azt eredményezi, hogy a kedvenceidnek teljesen más sorsa lesz a filmekben, mint amit a képregényekben leírtak. Szerintünk ezek a legdurvább változtatások.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Marvel és a DC adaptációinak köszönhetően a 21. században újra menő lett a képregény, és egészen a vírushelyzet előttig nem mehettél úgy moziba, hogy ne lett volna legalább egy szuperhősfilm műsoron. De annak érdekében, hogy ilyen sikeresek legyenek ezek a produkciók, az alkotók gyakran engedték meg maguknak, hogy éljenek a művészi szabadsággal és az adaptáció során kisebb-nagyobb változtatásokat eszközöljenek egy-egy karakteren. Az alábbi szuperhősökön pedig különösen.

Wanda és Pietro Maximoff

A képregényben Higanyszál és Skarlát Boszorkány egészen konkrétan az X-Men főgonoszának, Magnetónak a mutáns gyermekei. Az, hogy végül Wanda és Pietro nem mutánsok lettek egészen egyszerűen az adaptációs jogok összekuszálódása miatt történt. Ezért, ahogy azt az Ultron korában (és később a WandaVízióban) láthattad, az ikrek a Hydra kísérletei során – amiket ugyanazzal az eszközzel végezték, amit később Tony Stark és Bruce Banner is használ Ultron megteremtéséhez – kapták a szupereiket. Sem mutánsok, sem Embertelenek (= az Inhumans szintén egy faj a Marvel világában), hanem tudományos kísérletek.

Szuperhősök

RTL Sajtóklub

Batman

Batman legfőbb szabálya, hogy soha nem öl. Ez az egyik alapvető jellemzője, pont mint a denevérektől való félelme, vagy hogy kiskorában elvesztette a szüleit. Csakhogy a karakter legújabb értelmezéseiben mintha Batman legfontosabb alapelvét úgy, ahogy van, kihajították volna az ablakon. Mert a képregényekkel ellentétben – ahol Bruce Wayne csak akkor veszi el bárki életét, ha abszolút rá van kényszerítve –, a Batman Superman ellen vagy Az Igaszság Ligájában Batman teljesen más ember lett: brutális és rideg, akit cseppet sem ráz meg a tény, hogy számtalan rosszfiút kellett kiiktatnia az élők sorából.

Szuperhősök

HBO

Clint Barton

Bár a készülő Disney+-os Hawkeye-sorozatban talán egy kicsit több teret fog kapni Clint, és jobban is megismerhetjük őt, de a szembetűnő különbségeken már ez sem fog változtatni. Clint ugyanis kezdetben rosszfiúként bukkant fel, ám nem sokra rá már csatlakozott is a Bosszúállókhoz. Ugyan valamennyit láthattunk ebből az oldalából az első Bosszúállókban, de azt Loki manipulációjával magyarázták, a megtorló-énje pedig csak néhány jelenet erejéig létezett a Végjáték elején. A filmekkel ellentétben ő és Fekete Özvegy valóban egy párt alkottak egy ideig, a feleségét pedig Bobbi ‘Mockingbird’ Morsénak hívták, S.H.I.E.L.D-ügynök volt, és nagyon nem egy eldugott kis farmon élt.

Szuperhősök

RTL Sajtóklub

Drax

Drax eredetileg ember volt, Arthur Douglasnek hívták, akinek egyébként valóban lemészárolták a családját. Bosszút fogadott és alkut kötött egy Kronos nevű istennel, aki átvitte Arthur lelkét egy hatalmas, új testbe. Így született meg Drax. Ráadásul a képregényekben nem Thanos, hanem A galaxis őrzői első részének főgonosza, Ronan ellen esküdött bosszút. Ám mivel az egész MCU legnagyobb közös ellensége Thanos volt, ezért ez utóbbit megváltozatatták – ahogy emberi mivoltját is eltörölték és egy „szimpla” alien lett belőle.

Szuperhősök

RTL Sajtóklub

Harley Quinn

Ugyan Harley Quinn felszabadulását a Ragadozó Madarakban kifejezetten imádtuk, a képregényekben egyáltalán nem neki köszönhető, hogy létrejött ez a csajos szuperhős-csapat. Sőt, nem is volt kifejezetten oszlopos tagja a csoportnak, csak akkor, amikor a Titkos Hatok (Secret Six) embereként csatlakozott hozzájuk. A képregényekben tehát a Ragadozó Madarakat elsősorban Black Canary, Huntress, Lady Blackhawk alkották, az alapító pedig a Batmanből ismert Barbara Gordon volt.

Szuperhősök

HBO

Jöhet még több szuperhősös cikk?

Címkék: dc karakterek képregény különbségek marvel szuperhősfilmek szuperhősök

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Rájöttél? Így kötötték össze a Fekete Özvegyet és Bosszúállók: Végtelen háborút

Rájöttél? Így kötötték össze a Fekete Özvegyet és Bosszúállók: Végtelen háborút

Bár a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a Fekete Özvegy bemutatóját, de végre debütálhatott a mozikban Natasha Romanoff önálló filmje. És mivel Marvelről van szó, biztosan nem lep meg, ha azt mondjuk, ebben is lelepleztek egy hatalmas easter egget.

Unatkozni jó és kell is, de nem mindegy, hogy csinálod

Unatkozni mindenki tud, gondolhatnád, de spoiler: nem így van. Az unatkozás művészet, és ha mesteri szintre fejleszted, egy csomó dolgot nyerhetsz általa.

Végre kiderült, mikor jön a Lucifer 6. évada

Premierdátumot kapott az egyik kedvenc netflixes sorozatod, a Lucifer fináléja!

A lélegzeted is eláll Palvin Barbi fürdőruhás képétől

Palvin Barbi Görögországban nyaral, ahonnan egy gyönyörű és hihetetlenül szexi fürdőruhás fotóval jelentkezett be.

Már a barátai is rettegnek Harry hercegtől

Harry herceg memoárt ír, ami nemcsak a királyi családnál, de a régi barátainál is aggodalomra ad okot: az iskola- és katonatársai is félnek attól, mi kerülhet bele a könyvbe.

3 csillagjegy, aki a legügyesebben helyezkedik

Nem véletlenül olyan ügyesek és sikeresek, ha karrierről van szó, a következő csillagjegyek ugyanis egyenesen zseniálisak, ha helyezkedésről és kapcsolatépítésről van szó.

Nyílt levél az exemhez, aki túl gyáva volt szakítani

Az igazság elviseléséhez bátorság kell, de egy szakításhoz talán ennél is több. Történetünk hőséből viszont ez teljességgel hiányzott – neki szól ez a nyílt levél.

Összegyűjtöttük a legjobb vasárnap esti filmeket

Ne agyald túl ezt az estét, ideje rápihenned a hétfőre, hiszen bizonyára sok dolgod lesz ezúttal is! Dőlj hátra, kapcsold be a tévét és válassz egyet az alábbi filmek közül!

Végre kiderült, Amerika Kapitány szűz-e vagy sem

Végre megválaszolták az MCU egyik legégetőbb kérdését. Na jó, Amerika Kapitány szüzessége nyilvánvalóan nem az, és mégis mindenki tudni akarja rá a választ.

5 fantasztikus film, ha szombat este kikapcsolódnál egy kicsit

Nincs kedved kimozdulni otthonról, mert éppen elég pörgős volt ez a hét? Nyugi, ne agyald túl, csak válassz egy filmet az alábbi listából és vedd a kezedbe a távirányítót!

Ők a legarrogánsabb csillagjegyek az összes közül

Szeretnéd tudni, ki az, akiben annyira túlteng az önbizalom, hogy az sokszor már arroganciában nyilvánul meg? Akkor csekkold le cikkünkben!

Miért annyira vonzóak a rosszfiúk, még ha az eszed mást is súg?

Gyerekkorodban ugyan megtanultad, hogy a jó mindig győz, a rosszak viszont cserébe dögösek és izgalmasak – tudtad meg később a filmekből. De mi van, ha nem Hollywoodból, hanem sokkal mélyebb szintekről érkezik a rosszfiúk iránti vonzalmunk?

Fröccs-kisokos – Segítünk, mit jelentenek a különböző kifejezések

Imádod a fröccsöt, de sosem tudod az elenevezésekből, hogy milyen arányokat rejtenek? Nyugi, most ebben is segítünk!