8 ok, amiért sokan azt gondolják, Diana hercegnő halála nem baleset volt

Ma 24 éve, hogy Diana hercegnő súlyos autóbeleset áldozata lett. A sokkoló hirtelenséggel történt tragédia az egész világot megrázta, olyannyira, hogy sokan a mai napig nem hisznek abban, hogy baleset történt.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

8 ok, amiért sokan azt gondolják, Diana hercegnő halála nem baleset volt

1997. augusztus 31-én Párizsban valami szörnyűség történt: Diana hercegnő halálos autóbalesetet szenvedett. Ennek a hatását pedig a mai napig érzi az egész világ. De valóban „csak” véletlen tragédiáról van szó? Sokan a mai napig úgy gondolják, hogy Diana nem rosszkor volt rossz helyen, hanem megölték. Bár a rendőrség sok millió fontot és rengeteg időt szánt a nyomozásra, mégsem tudtak a balesetnél jobb magyarázatot találni az esetre. Viszont az alábbi nyolc ok miatt többeknek meggyőződése, hogy a rendőrök nem derítették még ki az igazságot.

Diana terhes volt

Ezt állítja legalábbis ezt állítja az autóbalesetben szintén életét vesztett Dodi al-Fayed édesapja, Mohamed, aki szerint ez volt a motivációja a gyilkosságnak. Az ugyanis, hogy Diana gyereket várjon az egyiptomi férfitól, Mohamed szerint elviselhetetlen gondolat volt a brit állam és a királyi család számára, hiszen – az üzletember szavai szerint – „nem tudták elfogadni, hogy egy egyiptomi muszlim lehet a jövendőbeli király nevelőapja”. Diana várandósságáról szóló pletykák már bőven a baleset előtt felröppentek, a találgatásokat pedig csak tovább fokozta a hercegnő kijelentése, miszerint „nagy meglepetésre” készül. Csakhogy a boncolás nem mutatott ki terhességre utaló jeleket, ahogy a vérvizsgálat sem és állítólag senkinek sem említette, hogy gyereket várt volna.

Rettegett attól, hogy meg fogják ölni

Az egyik legfőbb szempont, ami miatt sokan úgy gondolják, hogy Diana gyilkosság áldozata lett az az, hogy a hercegnő maga is féltette a saját életét. „Ülök az asztalomnál a mai októberi napon és arra vágyom, hogy valaki megöleljen és azt mondja, tartsak ki. Ez a konkrét szakasza az életemnek a legveszélyesebb. »Balesetet« terveznek az autómmal, meghibásodott féket és egy komoly fejsérülést, hogy ne legyen semmi akadálya annak, hogy Károly megnősülhessen” – olvasható egy Diana által írt levélben, amit a hercegnő egykori komornyikjának, Paul Burrellnek adott megőrzésre. Kísérteties.

A fotósok tették

Diana haláláért a legtöbbször a lesifotósokat okolják, hiszen az egész életét is megkeserítették. Ennek a teóriának három különböző változata van. Az egyik, hogy egy csapat paparazzi üldözte majd direkt letolta az útról a hercegnő kocsiját, hogy az ütközés megtörténjen. A második szerint a fotósok direkt olyan körülményeket teremtettek, hogy az autó balesetezzen, a harmadik szerint pedig csak véletlenül sodorták tragédiába a járművet. Tény, hogy Diana Mercedese gyorsabban hajtott a kelleténél, hogy lerázza a paparazzit, de a hivatalos vélemények ennél tovább nem mennek.

A sofőr volt a gyilkos

Az autót vezető Henri Paul a párizsi Ritz Hotel biztonsági főnöke is volt, ezért többen úgy gondolják, hogy egy vagy több szervezet is fizette őt: a brit vagy a francia titkosszolgálat, esetleg mindkettő. Szerintük Paul direkt úgy manőverezett az autóval, hogy abból baleset legyen és Diana életébe kerüljön. A vizsgálatok alapján azonban a férfi ittas állapotban ült a volán mögé, ez okozhatta a tragédiát – de a szándékos emberölést Paul esetében kizárták.

Az autó miatt történt

Sokan úgy gondolják, hogy gyanúsan gyorsan hajtott a kocsi, esetleg elzárták az útját, vagy épp direkt meghibásodást idéztek elő. Sajnos ezt viszont szinte lehetetlen megállapítani, azt meg pláne, hogy milyen gyorsasággal ment az autó, miután mindenki mást látott.

Furcsaságok az úton

Számos szemtanú úgy vallott, hogy fényes villanásokat láttak az alagútnál, ahová Diana autója is tartott, és ezeket a fényeket okolták a baleset bekövetkeztéért. Csakhogy a tanúk más fényeket, más időben, más helyen láttak, ezért ez sem volt elég bizonyíték. Viszont tény, hogy rengeteg minden villódzott: a többi autó, a fotósok, de egyik sem tűnt rossz szándékúnak.

Az orvosok nem mentették meg Dianát

Többen úgy gondolják, hogy az orvosai hagyták meghalni Dianát, ráadásul szándékosan. Azt mondják, hogy ha rögtön kórházba szállították volna, meg tudták volna menteni, csakhogy a francia mentős protokoll a helyszíni ellátásban hisz. Ahhoz pedig, hogy ez a teória működjön, több egészségügyi szakembernek is hazudnia kellett volna, de a hivatalos közlemények szerint ez nem történt meg.

Már egyszer megpróbálták megölni

Diana félelmei nem alaptalanok voltak, mivel az élete során már történt egy hasonlóan rejtélyes haláleset. Akkor a testőrével, akivel viszonya is volt: Barry Mannakee-vel. „Életem nagy szerelme volt. De aztán kitudódott a kapcsolatunk és kidobták a királyi védelem hálójából. Aztán megölték. Szerintem kivégezték” – mondta maga Diana a férfiről.

via

Diana fantasztikus életet ért, olvass a legszebb pillanatairól:

Címkék: diana hercegnő diana hercegnő gyilkosság diana hercegnő halála évforduló összeesküvés-elmélet teóriák

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Filmek, amik tökéletes lezárásai lesznek a hétnek

Filmek, amik tökéletes lezárásai lesznek a hétnek

Húzós a szeptember és szeretnél egy kicsit megpihenni? Akkor kuckózz be a kanapéra és válassz egy jó filmet estére!

Ezekről a dalokról azt gondoltad, hogy eredetiek, pedig nagyon nem

Megállás nélkül hallgattad őket, kívülről tudod a dallamukat és a szövegüket, amik sajnos nem is a szám előadójának fejéből pattant ki eredetileg.

22 trükk, hogy lecsökkentsd az ökológiai lábnyomodat

Ideje szembenézni a ténnyel, hogy a Földnek szüksége van minden segítségre ahhoz, hogy ismét régi fényében ragyogjon. A jó hír, hogy te is tehetsz érte, és még csak különösebben meg sem kell erőltetned magad hozzá.

A siker titka tényleg a korán kelésben rejlik?

Biztosan te is hallottad már, hogy a sikeres emberek korán kelnek. Kíváncsiak voltunk, hogy ez a két dolog tényleg összefügg-e, ezért egy picit utána jártunk az urban legendnek.

Újra esélyt kapsz, hogy megnyerd A nagy pénzrablás rajongói ajándékcsomagot!

Money Heist-rajongók, figyelem! Felrázzuk a hétfőt egy szuper, 24 órás nyereményjátékkal, és egy menő rajongói ajándékcsomaggal.

12 mesés ajtódísz, ha máris őszi hangulatot varázsolnál otthon

Ha téged már magával ragadott az őszi feeling, akkor ideje, hogy a kecódat is az évszaknak megfelelően öltöztesd fel!

10 fontos lecke az életről Karl Lagerfeldtől, amit utólag is köszönünk

Ma lenne 88 éves Karl Lagerfeld, akinek határozott, és gyakran nem túl szimpatikus véleménye volt a világról, divatról és a menőségről. Van viszont néhány dolog, amit zseniálisan látott – na ezeket éri meg eltanulnod tőle.

Ezt jelentik a leggyakoribb szexuális álmok

Hónapok óta eszedbe sem jutott az exed, most mégis vele szeretkeztél álmodban? Esetleg arra riadtál reggel, hogy éjszaka gondolatban megcsaltad a pasid? Az agyad ilyenkor bizony üzenni szeretne neked!

Ha összeesküdött ellened a világ, nyomd meg a pyt-gombot, a dánok titkos stresszoldó fegyverét

Dánia a világ legboldogabb országa, aminek többek között az is az oka, hogy a dánok nem aggódnak feleslegesen, a mindennapos problémákat egyszerűen a helyükön kezelik. Ha neked ez nehezen megy, akkor ismerd meg a személyre szabott stresszoldó technikájukat, a pyt-et!

Meglepő, mivel töltötte a nyarat Katalin hercegné és Vilmos herceg

A pár kissé eltűnt a nyáron, állítólag nagy dobásra készülnek, de azért közben még erre is jutott idejük.

Brad Pitt semmibe vette Angelina Jolie kérését

A színésznő egy nagyon fontos dologra kérte Brad Pittet, de ő figyelemre sem méltatta a kérést.

Tolvai Reni bőrszerkójára nincsenek szavak

Az énekesnő egy nagyon merész bőrszerkót újított be, ami nem sokat bíz a képzeletre egyes részeken...

Azonnal látnod kell Palvin Barbi új haját

Őszinték leszünk: mi élünk-halunk érte, annyira egyszerű, mégis rendkívül látványos.