Mivel foglalkoznak ma a 90-es évek legmenőbb színésznői?

Néhány színésznő csillaga már jó ideje leáldozott, de van, aki még a mai napig is hallat magáról.

Mivel foglalkoznak ma a 90-es évek legmenőbb színésznői?

A 90-es években még jóval kevesebb film és sorozat jelent meg egy évben, mint most, a streaming platformok korában, így a sikeres produkciók főszereplőit gyakorlatilag azonnal megismerhette az egész világ.  Az alábbi színésznők igazi világsztárok voltak abban az időben, ma viszont már alig hallunk róluk. Mégis mivel foglalkoznak ma a 90-es évek legmenőbb színésznői? Utánajártunk!

Rachel Leigh Cook

Rachel a 90-es évek végi romkomok ikonikus színésznője volt. Imádtuk A csaj nem jár egyedülben, de a Josie és a vadmacskák, Tegnap után, és a Fújd szárazra, édes! filmekben is óriásit alakított. Aztán, szinte egyik pillanatról a másikra, mintha teljesen eltűnt volna a képernyőről: nem sikerült érdemben kitörnie a tinivígjátékos skatulyából és elkerülték a fontos szerepek is. 2004-ben feleségül ment Daniel Gillies kanadai színészhez, a Vámpírnaplók sztárjához, akitől 2013-ban született egy kislánya, 2015-ben pedig egy kisfia.  Nem túl jó hír, hogy a páros tavaly bejelentette, hogy különválnak – bár talán kárpótolja valamennyire Rachelt, hogy ezzel egy időben a karrierje újra lendületre kapott. A csaj nem jár egyedül netflixes remake-jében, A srác nem jár egyedülben ő alakítja ugyanis a főszereplő édesanyját.

via GIPHY

Melissa Joan Hart

Melissa Joan Hart gyakorlatilag uralta a 90-es éveket. 1991-től 1994-ig az egész világ megismerte a Clarissa című tinisorozat főszereplőjeként, majd 96-től 2003-ig a Sabrina, a tiniboszorkányban rajongtunk érte. 2003-ban összeházasodott Mark Wilkerson zenésszel és született is három fiúk. Ezután Melissa távolabb került a képernyőtől, inkább a családjával töltötte az idejét, és jelentősebb produkcióban azóta sem tűnt fel. 2009-ben nyitott egy saját édességboltot, 2010 és 2015 között láthattuk a Melissa és Joey-ban című sorozatban, 2018-ban pedig az egy évadot megélt No Good Nick című netflixes sorozatban szerepelt.

via GIPHY

Alicia Silverstone

Alicia 1993-ban a Szerencsétlen baleset című filmben tűnt fel, ekkor fedezte fel az Aerosmith klipek rendezője, aki le is szerződtette a Crazy és a Cryin’ című dalok videoklipjébe Liv Tylerrel. Már az Aerosmith-klippekkel is hatalmas rajongótábort szerzett magának, az átütő sikert azonban az 1995-ös Spinédzserek hozta meg számára. A Spinédzserek után 1997-ben a Batman és Robin című mozifilmben alakította Batgirlt, a film azonban bukás lett, ami Alicia karrierjének sem tett jót. Ezek után már sosem sikerült feltornáznia magát az A-listás színészek közé. 2005-ben mondta ki az igent Christopher Jarecki rockzenésznek, született két gyerekük, majd 2018-ban elváltak az útjaik. Alicia manapság főleg aktivistaként tevékenykedik: vegánként rendszeresen felszólal az állatok jogaiért.

via GIPHY

Sarah Michelle Gellar

Sarah a 90-es években mindenhol ott volt: a tévében Buffy, a vámpírok rémeként üldözte a gonoszt, miközben a mozivásznat is meghódította olyan filmekkel, mint a Kegyetlen játékok vagy a Tudom mit tettél tavaly nyáron. 2002-ben feleségül ment a 90-es évek ügyeletes szépfiújához, Freddie Prinze Jr. –hoz, akivel azóta is boldog házasságban élnek. A párnak született két gyereke,  ami után Sarah egy időre teljesen visszavonult a reflektorfénytől, hogy nyugodtan a családjára koncentrálhasson. Ha nem is olyan mértékben, mint annak idején, de Sarah ma már ismét aktív: 2015-ben megalapította a Foodstirs nevű, sütéssel kapcsolatos termékeket forgalmazó élelmiszergyártó és e-kereskedelmi startup céget, 2017-ben egy szakácskönyvet is kiadott, és mellette a színészethez is visszatért, szinkronszínészként több animációs filmben is hallhattuk a hangját.

via GIPHY

Christina Ricci

Alig volt 10 éves, amikor 1990-ben Cher mellett debütált a Sellők című moziban, innen pedig nem volt megállás. 1991-ban ő alakította Wednesday Addamset az Addams Family – A galád családban és annak folytatásában, a szerep pedig egyből az egyik legkeresettebb gyereksztárrá tette. 1995-ben már tiniként választották ki a Casper című film főszerepére, az ezt követő években pedig felnőtt színésznőként próbálta megtartani helyét Hollywoodban – több-kevesebb sikerrel. Első igazi felnőtt szerepe, amellyel megpróbált kitörni a gyereksztár-skatulyából, a Jégvihar volt, de játszott a Félelem és reszketés Las Vegasban és Az Álmosvölgy legendája című filmekben is, majd 2000 után ő is eltűnt a képernyőről. 2013-ban hozzáment James Heerdegen színéhez, született egy kisfiúk, de tavaly Christina beadta a válást családon belüli erőszakra hivatkozva.  A színésznő jelenleg éppen a második gyerekét várja új párjától, Mark Hampton stylisttól.

via GIPHY

Mert tudjuk, hogy imádod a sztárokat:

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te