Meglepő dolgot tervez királyként Károly herceg

Károly hercegnek egészen konkrét elképzelései vannak arról, mit tesz majd, ha király lesz belőle, néhány ötlete pedig igencsak különbözik a mostani megszokástól.

Meglepő dolgot tervez királyként Károly herceg

Bár a királyi család láthatóan nagyon jól megvan a Buckingham palotában és a Windsor kastélyban, úgy tűnik, van valaki, aki ezen változtatna, ha egyszer minden az övé lesz. Bizony, Károly hercegről van szó, aki egy belsős informátor szerint egészen pontosan azt tervezi, hogy amint király lesz, „beköltözik egy bolt feletti kis lakásba”.

A nem kicsit random terv hátterében az áll, hogy Károly alapvetően úgy szeretné, hogy a trónra kerülése után drasztikusan csökkenteni tudja a királyi család ingatlanjainak számát. A Daily Mailnek nyilatkozó forrás szerint Károly minimalizálná az uralkodó életterét a Buckingham palotában, hogy sokkal több részét lehessen megnyitni a nyilvánosság előtt. Ugyanígy nem kímélné Erzsébet királynő kedvenc helyét, Balmoral kastélyt sem: múzeummá változtatná.

Jelenleg egyébként a Buckingham palotában 52 királyi és vendég szoba van, 188-ban pedig a személyzet lakik, és bár amúgy be lehet járni az állami szobákat és a kertet turistaként, Károly dramatikusan növelné az elérhető területek számát. „Károly herceg határozottan úgy gondolja, hogy ezeknek a helyeknek nyújtaniuk kell valamit az embereknek azon kívül, hogy itt él a királyi család. Mindent annak a kérdésnek a lencséjén át néz, hogy vajon mekkora haszna van az adott dolognak nép számára.”

Jó, a forrás valójában picit túlzott a bolt feletti lakás-dologgal és a herceg nem tervezi teljesen átnyújtani a nyilvánosságnak a palotát, de tény, azzal együtt, hogy Buckinghamben marad, Károly nem szeretne sok helyet foglalni. Illetve nem akarja feladni az összes királyi rezidenciát, hiszen gondolnia kell a gyerekekre és a család minden többi tagjára, akiknek szintén lakhatásra van szüksége.

Tudj meg még több infót a királyi családról:

Még több

Te Te Te