3 különleges és brutál finom forró csoki recept őszre

Megvan az új kedvenc meleg pulcsid az őszi estékre, azt is tudod, mit szeretnél ledarálni legközelebb a Netflixen, szóval már csak egy extra finom forró italra van szükséged, amit szorongathatsz a kezedben sorozatnézés közben? Ajánlunk neked három ilyet is!

3 különleges és brutál finom forró csoki recept őszre

Már javában tombol a pihe-puha pulcsiban otthon ücsörgős őszi idő, amikor csak nagyon indokolt esetben vagyunk hajlandóak kimozdulni a négy fal közül és kizárólag fájó szívvel vagyunk hajlandóak félretenni a Netflixet, illetve az aktuális könyvünket. (Éppen nincs ötleted, hogy mit vegyél legközelebb a kezedbe? Akkor csekkold a Cosmo őszi olvasmánylistáját!) A bekuckózáshoz viszont természetesen szükség van egy testet-lelket melengető italra, azaz egy bögre forrócsokira is. És ha kicsit már unod a klasszikus recepted, pár hozzávaló segítségével simán felturbózhatod azt! Mutatunk is 3 opciót erre.

P.s. Ne felejtsd el áthívni a barátnőidet, hogy segíthessenek eldönteni, melyik ital nyeri az ízversenyt!

Mexikói forró csoki

Forró csoki

Mexikói forró csoki (Fotó: Lilechka75/Getty Images)

Hozzávalók (4 főre)

  • 2 és fél bögre tej
  • fél teáskanál őrölt fahéj (és még egy kicsi a díszítéshez)
  • egy csipet cayenne bors (opcionális)
  • 170 g közepesen édes aprított csokoládé (egy keveset a díszítéshez is használhatsz)
  • fél teáskanál vanília kivonat
  • egy csipet só
  • mályvacukor a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Közepes lángon melegítve mixeld össze a tejet, a fahéjat és a cayenne borsot egy kis lábasban. Időnként keverd meg és melegítsd addig, amíg buborékok nem jelennek meg a lábas szélén.
  2. Vedd le a lángról és add hozzá a csokoládét, vaníliát, illetve a sót. Ezután kavargasd addig, amíg a csoki el nem olvad.
  3. Öntsd bögrékbe és díszítsd mályvacukorral, csokival, továbbá egy hintésnyi fahéjjal, mielőtt tálalnád a kicsit sem diétás forrócsokit.

Bailey’s-es „hamis forró” csoki

Forró csoki

Bailey’s-es „hamis forró” csoki (Fotó: Svetlana-Cherruty/Getty Images)

Hozzávalók (4 főre)

  • jég
  • 4 bögre csokis tej
  • 28 g forrócsoki por
  • 113 g Bailey’s krémlikőr

A díszítéshez

  • tejszínhab
  • reszelt csoki
  • csokoládé szirup

Elkészítés

  1. Töltsd fel a turmixgépet jéggel, majd öntsd rá a csokis tejet, a forrócsoki port és a Bailey’s -t. Turmixold addig, amíg habos nem lesz.
  2. Díszítsd ki minden pohár belsejét csoki sziruppal, majd töltsd bele a fagyos italt.
  3. Nyomj a tetejére tejszínhabot és szórd rá a reszelt csokit mielőtt elszürcsölnétek.

Pumpkin Spice forró csoki

Forró csoki

Pumpkin Spice forró csoki (Fotó: Arx0nt/Getty Images)

Hozzávalók (4 főre)

  • 2 bögre tej
  • fél bögre sütőtök püré
  • 2 teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék (fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2/3 bögre fehér csoki pasztilla

A díszítéshez

  • tejszínhab
  • fahéjas cukor
  • fahéj rúd (opcionális)

Elkészítés

  1. Közepes méretű lábasban közepes láng felett keverd össze a tejet, a sütőtök pürét, a pumkin spice fűszerkeveréket és a vaníliát. Néha kavargasd meg, amíg kicsit forrni nem kezd.
  2. Ezután szórd bele a fehér csoki pasztillát és mixeld addig, amíg el nem olvad benne. Vedd le a tűzről.
  3. Töltsd a forró italt bögrékbe, a tetejükre nyomj tejszínhabot és hints rá fahéjas cukrot. Ha szeretnéd egy kicsit tovább extrázni a díszítést, akkor szúrj fahéj rudat is a tejszínhabba.

Az ősz egyébként a sütőtök szezonja, szóval iktasd be az étrendedbe ezt is:

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te