Isteni finom Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvői tortája, és az elkészítése sem bonyolult

Dobj félre mindent, ugyanis közkinccsé tették Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvői tortájának receptjét, amit ráadásul szuper egyszerű elkészíteni.

Isteni finom Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvői tortája, és az elkészítése sem bonyolult

Ha mindig is vágytál egy szeletre Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjéből – átvitt és szó szerinti értelmezésben is -, akkor ez a te napod! A Royal Collection Trust megosztotta annak a süteménynek az elkészítését, amit Vilmos herceg gyerekkori kedvencéből alakítottak esküvői tortává a pár nagy napjára 2011-ben. Illetve nemcsak megosztotta, hanem konkrétan elárulta, hogy egy nagyon könnyen elkészíthető édességről van szó, ami még sütést sem igényel. Készen állsz kötényt kötni és előkapni a kedvenc fakanaladat? 

Hozzávalók a 8 szeletes tortához

  • 22,5 dkg Rich Tea keksz – ez egy klasszikus búzalisztből készült teakeksz, így bármilyen hasonlóval helyettesítheted 
  • 11,5 dkg szobahőmérsékletű, só nélküli vaj 
  • 11,5 dkg porcukor 
  • 11,5 dkg apróra vágott étcsoki (minimum 53% százalékos kakótartalommal) 
  • 2 evőkanál melegvíz 

Hozzávalók a csoki ganache elkészítéséhez

  • 12,5 dkg apróra vágott étcsoki 
  • 12,5 dkg habtejszín 

Elkészítés:

Egy 15 cm átmérőjű fém tortagyűrű oldalát és alját béleld ki sütőpapírral. Törd a kekszet apró darabokra – vigyázz, hogy ne morzsa legyen, hanem tényleg egészen apró darabkák – és tedd félre. A puha vajat és a porcukrot keverd addig, amíg egészen világos színre vált és az állaga is nagyon krémes lesz, majd a gőz felett, vagy mikróban felolvasztott csokit is keverd bele. 

Jöhet a két kanál melegvíz és a kekszdarabok – alaposan elegyítsd össze a tésztát, végül pedig öntsd a tortaformába. Ne hagyj egyetlen cseppet sem veszni! Ahhoz, hogy a torta egyenletes legyen, érdemes néhányszor óvatosan odacsapni a konyhapulthoz a formát és ezután hűtőbe tenni. A Royal Collection Trust szerint legalább 30 perc kell ahhoz, hogy megdermedjen, nyilván, ha látod, hogy még nem állt össze, akkor addig ne vedd ki onnan. 

Ganache

Fotó: Getty Images/Maren Caruso

A ganache-hoz a tejszínt tedd egy serpenyőbe és melegítsd fel, amikor látod, hogy már kezd forrni, szórd hozzá az étcsokit. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig forrald, míg a csoki teljesen elolvad. Vedd ki a gyűrűből a tortát, tegyél alá egy tálcát és egy rácsot is, és öntsd nyakon a ganache-al úgy, hogy mindenhová jusson belőle. Amikor kihűlt, tetszés szerint csokiforgáccsal vagy akár gyümölccsel is díszítheted a tetejét. 

Ha bírod az édességeket, akkor ez maga a kánaán:

Még több

Te Te Te