Bármennyire is akarták, ezek a sztárok nem kaptak szerepet a Harry Potter-filmekben

Ki utasítaná vissza Henry Cavillt vagy akár Robin Willimast? Nos, a Harry Potter-filmek készítői képesek voltak rá!

Bármennyire is akarták, ezek a sztárok nem kaptak szerepet a Harry Potter-filmekben

Egy Harry Potterek-filmben szerepelni mindig is hatalmas elismerésnek számított, nem csoda hát, hogy már 2001-ben, az első rész forgatása idején az volt minden valamire való színész álma, hogy bekerüljön a produkcióba. A castingon azonban csak a legjobbak juthattak tovább… Így esett meg, hogy a következő, ma már A-listás sztárokat annak idején bizony elutasították.

Saoirse Ronan

13 éves kora óta négyszer jelölték Oscar-díjra, olyan filmekben játszott, mint például a Kisasszonyok, a Lady Bird vagy A Grand Budapest Hotel – és mégis. Hiába szuper tehetséges, annak idején a Harry Potter készítői őt is visszautasították. Saoirse tizenegy éves volt, amikor elment a Harry Potter és a Főnix Rendje meghallgatására, és versenybe szállt Luna Lovegood szerepéért. A készítők végül nem őt választották, arra hivatkozva, hogy Saoirse túl fiatal a karakterhez. A színésznő később úgy emlékezett vissza, hogy hatalmas csalódás volt számára a visszautasítás.

Thomas Brodie-Sangster

Ma már elképzelni sem tudnánk mást Ron Weasley szerepére, mint Rupert Grintet, pedig 2001-ben volt egy nagyon tehetséges vetélytársa. Thomas Brodie-Sangster, akit az Igazából szerelem gyereksztárjaként ismert meg a világ, 10 éves korában szintén pályázott a szerepre, de végül elutasították. „Ez volt az első elutasításom, és nagyon dühös voltam. Senkit nem hibáztattam, de nehéz időszak volt” – mesélte már felnőttként egy interjúban.

Robin Willams

Még az olyan legendás színészeket is érte visszautasítás, mint amilyen Robin Williams volt. Robin annyira meg szerette volna kapni Rubeus Hagrid szerepét, hogy még a casting igazgatót, Janet Hirshensont is felhívta telefonon, hogy megpróbálja beprotezsálni magát. Robin tehetségével semmi gond nem volt, viszont a producerek hoztak egy szabályt, miszerint csak brit színészeket alkalmazhattak a produkcióban. Ő pedig mint tudjuk, ízig-vérig amerikai volt, ezért végül nemet mondtak neki.

Henry Cavill

Mielőtt Superman lett volna belőle, majdnem bekerülhetett a varázslótanoncok közé, ám Robert Pattinson elhappolta előle a szerepet! Henry a Harry Potter és a Tűz Serlege részben szerette volna eljátszani Cedric Diggory szerepét, de a készítők túl idősnek találták a karakterhez, ami így végül Robertnél landolt.

Jude Law

Jude briliánsán alakította a fiatal Albus Dumbledore-t a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei című filmben, és csak egy kicsin múlt, hogy nem kapott szerepet a Harry Potter-filmekben is. Jude annak idején Gilderoy Lockhart professzor karakterére pályázott, és bár a meghallgatása remekül sikerült, a készítők úgy gondolták, hogy túl fiatalos a kinézete ehhez a szerephez.

Mert tudjuk, hogy imádod a Harry Pottert:

Még több

Te Te Te