Erzsébet királynő beszólt a világ vezetőinek

Őfelsége az unokája nyomdokaiba lépett, és Vilmos herceg kijelentésein felbátorodva ő is elmondta a véleményét a klímaválságról és a világ vezetőinek hozzáállásáról.

Erzsébet királynő beszólt a világ vezetőinek

Úgy tűnik, hogy a mai nap fókuszában a klímakérdés áll, ugyanis alig nem sokkal azután, hogy Vilmos herceg a BBC Newcast című csatorna műsorában kőkeményen beleállt a világ leggazdagabb emberébe, Erzsébet királynő is úgy érezte, hogy muszáj állást foglalnia a témában. Márpedig tudjuk jól, hogy ő nem az a típus, aki szépítgeti a tényeket, most sem tette, konkrétan azt mondta, hogy irritálják azok a világvezetők, akiknek jár a szájuk, de nem tesznek semmit. 

A királynő a parlamenti ülés cardiffi megnyitóján vett részt, az ottani beszédében hangzott el, hogy:  

Rendkívüli, nem? Mindent hallottam a Cop26-ról, de még mindig fogalmam sincs róla, ki jön rá. Csak olyan emberekről tudunk, akik nem jönnek … Nagyon idegesít, hogy beszélnek, de nem cselekednek. 

A Cop26 egy világkonferencia a klímaváltozásról fog szólni, amin a királyi család is megjelenik majd, de például a kínai, az indiai és a brazil miniszterelnök már jelezte, hogy nem vesz részt rajta, és nagyon úgy tűnik, hogy az ausztrál és az orosz is kihátrál a dologból. Erzsébet királynő pedig úgy tűnik, nem különösebben kedveli őket a tettükért… 

via DailyMail

A királyi család mindig ad valamilyen beszédtémát:

Még több

Te Te Te