4 jel, amiből azonnal felismerheted, ha valaki féltékenykedik rád

Nem véletlenül emlegetik szörnyetegként a féltékenységet, ugyanis a legtöbbször elég alattomosan támad… főleg akkor, ha barátok között támad. Éppen ezért fontos, hogy azonnal felismerd, ha valaki nem tud őszintén örülni a sikereidnek, mert így megóvhatod a kapcsolataidat.

4 jel, amiből azonnal felismerheted, ha valaki féltékenykedik rád

Éppen fantasztikus dolog történt veled (megkaptad álmaid állását, megkérték a kezed, esetleg elköltöztél egy csodálatos új lakásba), szóval alig várod, hogy megoszd a jó hírt az ismerőseiddel. A legtöbben a nyakadba ugranak és éppen olyan izgatottak, mint te, míg mások furcsán reagálnak az örömödre. Ugyanis a zöld szemű szörnyeteg sajnos a barátok körében is felütheti a fejét. Azonban, ha még időben felismered a féltékenység jeleit, akkor meg tudjátok beszélni az érzéseiteket és elkerülhetitek a kapcsolatotok megromlását – sőt, le is győzhetitek ezt az ellenséget. Úgyhogy összegyűjtöttünk néhány árulkodó bizonyítékot arra, hogy az egyik barátod irigykedik a sikereidre vagy a boldogságodra.

1. A körülmények áldozatai

Évek óta keményen dolgoztál az előléptetésedért, a munkatársad mégis kizárólag arról tud beszélni a hír hallatán, hogy mennyire igazságtalan az élet, amiért vele ez nem történt meg? Nos, az irigykedő emberek hajlamosak mindenért másokat (vagyis a külső körülményeket) hibáztatni, amiért nem érhetik el, amit akarnak. Pedig a sors nem esküszik össze senki ellen, szóval hozzád hasonlóan ők is valóra válthatnák az álmaikat – feltéve, ha tesznek érte.

2. Ellenzik a döntéseidet

Tegyük fel, hogy a pároddal hónapokig spóroltatok álmaitok nyaralására és amikor végre sikerül lefoglalnotok az utat, be is dobod a jó hír a baráti chat csoportba. A legtöbben veled együtt örülnek, mert tudják, hogy mennyi túlórát bevállaltál emiatt, de akad egy ember, aki az elismerés helyett inkább elkezd kritizálni, amiért a kutyusotokat nem viszitek magatokkal. Ne hagyd, hogy bárki is bűntudatot keltsen benned vagy elrontsa a kedved csak azért, mert féltékeny rád.

3. Sértegetve dicsérgetnek

Az irigység egyik legkevésbé, de annál alattomosabb jele, ha valaki úgy dicsér meg téged, hogy igazából burkoltan sérteget téged vagy lekicsinyíti a sikeredet. Ismerős ez a sor: „Megemelték a fizetésedet? Remek! Sok ismerősöm kapott fizetésemelést idén…” Ezt éppen azért csinálják, mert nem elégedettek az életükkel és be akarják bizonyítani, hogy te sem tartasz előrébb náluk.

4. Eltűnnek, ha jó hírt jelentesz be

Lakásavató bulit szervezel a barátaidnak az új otthonodban, de az egyikük az utolsó utáni pillanatban lemondja a meghívást, méghozzá egy nagyon átlátszó kifogással. Esetleg felbukkan pár órára, de végig duzzog és eltereli a szót arról, milyen szuper helyre költözhettél. A féltékenység egyik legfeltűnőbb bizonyítéka az, ha valaki kerül téged, amikor jó dolgok történnek veled.

Forrás: Bustle 

Van még pár tanácsunk, hogy száműzhesd a stresszt az életedből:

Még több

Te Te Te