Zac Efron: hogyan lett szépfiúból önmaga paródiája?

A High School Musical cuki szépfiújaként robbant be a köztudatba, de köszönhetően az egyre komolyabb szerepeinek mára sikeresen ki tudott törni a tinisztár skatulyából. Kár, hogy mindeközben a külsejét totálisan eltorzította.

Zac Efron: hogyan lett szépfiúból önmaga paródiája?

Hiába volt Hollywood egyik legdögösebb pasija, úgy tűnik, ő maga mégsem volt megelégedve, a kisfiús, mégis szexi megjelenésével. A ma 34 éves Zac Efronról az utóbbi időben nem a filmjei, sokkal inkább a szétplasztikázott arca miatt beszélnek a rajongók. De hogyan is jutott el idáig? 

Tinibálványból elismert színész 

Zac a 2000-es évek elején debültált a tévében, ekkor még főleg kisebb szerepeket játszott különféle sorozatokban. Az igazi áttörés 2006-ban jött el számára, amikor 19 évesen beválogatták a High School Musical című filmbe, és ő bújhatott a gimis szívtipró, Troy Bolton szerepébe. A romantikus musical világszerte hatalmas sikert aratott, Zac pedig egyik pillanatról a másikra vált a korszak ügyeletes szépfiújává. 

A High School Musical után jó ideig még megmaradt a romantikus-vicces vonalon – olyan filmekben játszott, mint a Hajlakk, vagy a Megint 17, majd a 2010-es években a Rossz szomszédság és a Nagyfater elszabadul. Ekkora Zac már egyre jobban kezdett megszabadulni a kisfiús imázsától: a folyamatos edzés megtette hatását és mindkét filmben meg is villantotta tökéletes kockahasát.  A 2017-es Baywatch című mozihoz pedig gyakorlatilag Adoniszra gyúrta magát. 

A Baywatch után egyre inkább érezhető volt a filmválasztásain, hogy Zac próbálna kicsit megkomolyodni és megmutatni a rajongóknak, hogy a dögös külső mögött tehetség is lakozik.  Erre pedig 2019-ben végre lehetősége is lett: az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című filmben elképesztően jól hozta a manipulatív, hazudozó sorozatgyilkos, Ted Bundy szerepét. 

Ekkor úgy tűnhetett, hogy Zac végre révbe ért, megmutatta, hogy nagyon is képes a komoly színészi munkára – majd, hogy megerősítse ezt a megkomolyodott, felnőtt férfi képet, 2020-ban egy dokusorozat forgatásába kezdett bele. 

Teljesen eltorzította a külsejét 

A Föld körül című dokumentumsoroztában a klímaváltozás és az ételpazarlás problémájára szerette volna felhívni a figyelmet, ám a rajongókat sokkal jobban kezdte el érdekelni az színész új külseje. A forgatás során Zac bozontos szakállat, mellkasszőrt, és a nezetők szerint aputestet növesztett, és a közösségi médiát szinte letarolták a színész drasztikusan megváltozott külsejéről szóló mémek. Pedig visszagondolva, Zac dokumentumfilmbeli megjelenésével valójában semmi probléma nem volt. Arra viszont, ami a doku után következett, még mi is nehezen találjuk a szavakat. 

Idén áprilisban ugyanis Zac ismét egy új külsővel debütált: egy Instagramra feltöltött videóból derült ki, hogy a színész valószínűleg kés alá feküdt, és teljesen átszabatta az egyébként tökéletes állkapcsát és arccsontját. A beavatkozásról más sztárokhoz hasonlóan ő sem nyilatkozott, így hát arra sincs magyarázat, hogy vajon miért gondolta  úgy, hogy erre a változásra szüksége van. 

Nem lennénk meglepődve, ha Zac ezzel az átalakulással szeretett volna végleg megszabadulni attól a kisfiús bájtól, amivel az emberek annak idején megismerték, és ami sokáig beskatulyázta a romantikus vígjátékok világába. Kár, hogy ezzel a húzásával gyakorlatilag önmaga paródiájává vált.  

Sztárok vs. plasztika:

Még több

Te Te Te