Módosult a brit trónöröklési rend

Végre felkerült Beatrix hercegnő kislánya is, de nézzük, mennyire borította mindez a trónöröklési rendet.

Módosult a brit trónöröklési rend

Minden egyes baba, aki a királyi családba születik, valamilyen módon befolyásolja a brit trónöröklési rendet. Persze ahhoz, hogy az egész sorrend módosuljon, egy újabb bébinek kellene születnie Katalin hercegnétől és Vilmos hercegtől, Károly herceg és Vilmos herceg után ugyanis György herceg, Sarolta hercegnő és a kis Lajos herceg állnak az élen. 

Na de mi a helyzet Beatrix hercegnő kislányával, aki szeptember 18-én látta meg a napvilágot? A People magazin kiszúrta, hogy a királyi család módosította a trónöröklési rendet hivatalos honlapján, és a kis Siennát is felvették, aki a 11. helyen, közvetlenül anyukája mögött landolt. 

A királyi család egyébként – ha csak nem Katalin és Vilmos gyerekeiről van szó – nem sieti el ezeket a módosításokat: amikor például megérkezett Meghan Markle és Harry herceg második babája, Lilibet Diana, 7 hét telt el, mire felkerült a neve a listára, míg Eugénia hercegnő februárban született fia csak két hónap után élvezhette ugyanezt a gesztust. Ezzel szemben, amikor György herceg született, 12 napon belül megtörtén a módosítás. 

Ki járt rosszul?

A top 10-et tehát nem érintette a pici érkezése, ami a sorrendet érinti (1. Károly herceg, 2. Vilmos herceg, 3. György herceg, 4. Sarolta hercegnő, 5. Lajos herceg, 6. Harry herceg, 7., Archie, 8. Lilibet Diana, 9. András herceg, 10. Beatrix hercegnő). A top 10 felett viszont mindenki automatikusan tolódott, így Eugénia a 11. helyről a 12-re került, fia, a kis August Brooksbank pedig a 13. a sorban. 

Fusd át a nap sztárhíreit:

Még több

Te Te Te