3 jel, amiből azonnal kiderül, hogy gondot okoz neked az elengedés

Nem is lehet kérdéses, hogy egyikünk sem viseli jó, ha véget ér a párkapcsolata vagy ha megszakad egy barátsága. De ha igazak rád a listánk pontjai, akkor te különösen nehezen mondasz búcsút az embereknek és szinte görcsösen ragaszkodsz a múlthoz.

3 jel, amiből azonnal kiderül, hogy gondot okoz neked az elengedés

Bármennyire is szomorú a tény, de a kapcsolataink néha igenis véget érnek – legyen szó akár szerelemről vagy barátságról. Ilyenkor persze hajlamosak vagyunk egy kicsit összeomlani és nehezen fogadjuk el, hogy a másik fél többé nem lesz része az életünknek. Ám míg az teljesen természetes, hogy meggyászolod a veszteségedet, ha továbbra is görcsösen ragaszkodsz a boldog kapcsolatotokról alkotott képedhez, akkor sajnos jegyet váltasz egy elég komoly érzelmi hullámvasútra. Ha nem teszel lépéseket a lezárásért (azaz a gyógyulásért), szomorúvá, magányossá és reményvesztetté válhatsz. Szeretnénk, ha elkerülnéd ezt a csapdát, ezért összeírtunk neked három olyan jelet, amiből felismerheted, hogy gondjaid vannak az elengedéssel.

1. Mérges vagy a másikra

Érthető, ha haragszol rá, amikor véget ér a kapcsolatotok, azonban, ha képtelen vagy megbirkózni a dühöddel, akkor lemerítheted a saját energiaszintedet. Ahhoz, hogy újra boldog és kiegyensúlyozott legyél, el kell engedned a múltat: pontosabban a sérelmeidet. Bocsáss meg a volt párodnak vagy barátodnak és nyiss új fejezetet az életedben. Ezt megteheted úgy is, hogy levelet írsz neki (ezt persze nem kell feladnod), amiben kiadod magadból az érzéseidet. De ha úgy érzed, hogy képtelen vagy megbirkózni ezzel, bátran fordulj szakemberhez!

2. Nem tudsz megbocsátani magadnak

Ha megszakad a kapcsolatod valakivel, hónapokig azt analizálod, mit ronthattál el? A továbblépéshez pedig nem csak arra van szükséged, hogy a másiknak megbocsáss – magadnak is kell! Ismerd el objektívan a saját részedet a szakításban, tanulj a tévedéseidből, aztán köszönj el az önvádaskodástól és a múltad szellemeitől is. Gondolj arra, hogy emberileg is fejlődhettél a tapasztalataid által és legközelebb valószínűleg már másképpen reagálsz olyan helyzetekre, amikben korábban hibáztál.

3. Csak a szép emlékekre tudsz gondolni, és arra, mi lehetett volna, ha…

Az elengedés a kriptonitod, ha folyton csak a kapcsolatotok jó részei jutnak az eszedbe és arról fantáziálsz, hogy mi történhetett volna még, ha nem siklanak félre köztetek a dolgok. Ideje levenned a rózsaszín szemüvegedet és beismerned önmagadnak is, hogy a konfliktusok sem kerültek el titeket és okkal indultatok el más irányba. Ha továbbra is álomvilágban élsz, azzal megakadályozod a gyógyulási folyamatot.

A stresszt is érdemes elengedned az életedből:

Még több

Te Te Te