Gyönyörűek, sikeresek, a divattervezők mégsem voltak hajlandóak felöltöztetni őket a vörös szőnyegre

Egy divattervezőnek kiváltság, ha egy sztár az ő ruhájában jelenik meg egy-egy eseményen, az alábbi hírességeknek mégis szinte könyörögniük kellett azért, hogy legyen mit felvenniük.

Gyönyörűek, sikeresek, a divattervezők mégsem voltak hajlandóak felöltöztetni őket a vörös szőnyegre

Mint Hamupipőkét a Jótündér keresztanya, úgy formálják a divattervezők és a stylistok vörös szőnyeg-készre a sztárokat. A legtöbb esetben a hírességek olyan szettben jelennek meg a kamerák előtt ezeken a nagyszabású eseményeken, amiket egy-egy designer adott nekik kölcsön a saját kollekciójukból. De nem minden sztárt kezelnek egyformán. A divatvilág gonosz mostohái egyenesen visszautasítják, hogy bizonyos hírességeket felöltöztessenek, és a legtöbbször egyetlen, nagyon gáz indokuk van rá: nem férnek bele a konfekcióméretbe. Az alábbi sztárok azonban nem hagyták magukat és kiálltak magukért – teljes joggal, ugyanis ők Hollywood legtehetségesebb, legszebb és legsikeresebb hírességei.

Beyoncé

Amikor Beyoncé 2016-ban megkapta a divatikonoknak járó díjat a CFDA díjátadón, elmondta, hogy olyan high-end márkák nem voltak hajlandók öltöztetni a Destinys Childot a karrierük kezdetén, mert „nem akartak fekete, vidéki, formás lányokat felöltöztetni”. Miután nem tudták megengedni maguknak, hogy megvegyék a designer darabokat, ezért Beyoncé édesanyja és a nagybácsija készítette a nulláról az összes fellépő és vörös szőnyeges ruhát, amit az együttes tagjai hordtak. „Elképesztő szenvedéllyel és szeretettel csinálták az összes apró részletet a ruhákon. Amikor viseltem őket, úgy éreztem magam, mint Khaleesi. Ez volt a páncélom. Annyival mélyebb jelentéssel bírt, mint bármilyen márka.”

Sztárok, akiket visszautasítottak tervezők

Fotó: Peter Kramer/Getty Images

Christina Hendricks

Bár 2012-ben őt választották a legszexibb nőnek az Esquire Sexiest Woman Alive szavazásán, Christina Hendricksnek egyetlen tervező sem akart ruhát adni. „Azt mondták, csak 30-as vagy 32-es méretben lehet kölcsönözni, szóval még mindig szenvedek azzal, hogy valaki adjon végre egy rohadt ruhát!” – panaszkodott a Mad Men színésznője a Daily Recordnak.

Sztárok, akiket visszautasítottak tervezők

Fotó: Rich Polk/Getty Images

Melissa McCarthy

Melissa McCarthy 5 vagy 6 elismert divattervezőt kért meg, hogy készítse el a 2012-es Oscar-gálára az outfitjét, de sorra visszautasították őt. Úgyhogy két évvel később útjára indította a saját plus-size ruhamárkáját. A tervezés nem áll távol Melissától, aki valójában ezt tanulta az egyetemen, és egyébként 2011-ben a saját designja alapján készült ruhában lépett az Emmy vörös szőnyegére, aminek a megvalósításában (ahogy a márkájáéban is) egy barátnője, Daniella Pearl segítette.

Sztárok, akiket visszautasítottak tervezők

Fotó: Kevin Mazur/Getty Images

Bryce Dallas Howard 

Bryce Dallas Howard egy random áruházban vette meg magának a szettet, amiben felvonult a 2016-os Golden Globe vörös szőnyegén, mert 36-os (!) méretűként is szeretne válogatni, „ahelyett, hogy legfeljebb egy opcióm van.” Ezt a kék szépséget pedig egészen konkrétan a Neiman Marcus nevű luxusüzletben vásárolta.

Sztárok, akiket visszautasítottak tervezők

Fotó: Steve Granitz/Getty Images

Hayden Panettiere

Tom Ford nem akart ruhát adni Hayden Panettiere-nek a 2014-es Golden Globe-ra, miután az eseményen részt vevő színészek közül csak egyetlen ember volt hajlandó öltöztetni. Így a színésznő fogta magát és inkább megvette Ford egyik darabját. Bár sokan kiakadtak a (szerintünk egyébként mesteri) húzásán, Tom Ford imádta: virágot küldött neki és egy üzenetet, amiben elismerte Hayden döntését.

Sztárok, akiket visszautasítottak tervezők

Fotó: Steve Granitz/Getty Images

Cardi B

Miután a Bodak Yellow című száma gyakorlatilag felrobbantotta a slágerlistákat, Cardi B stylistját így is visszautasították „mind luxusdesignerek, mind Instagram butikok”, mert szerintük nem volt elég nagy név. Cardi ezt azonban nem vette személyes sértésnek: „Nem fogok lemondani egy lehetőségről, csak mert nem akarnak befogadni vagy egyszerűen nem akarják, hogy a ruháikat hordjam, és kész.”

Sztárok, akiket visszautasítottak tervezők

Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images

Forrás: Buzzfeed

Még több megdöbbentő tény a vörös szőnyegekről:

Még több

Te Te Te