5 vadiúj vígjáték a Netflixen, ami azonnal feldobja a hangulatodat

Kedved lenne egy jó vígjáték mellett kikapcsolódni, de nem tudod, melyiket válaszd? Megmentünk a bőség zavarától és villantjuk a műfaj öt legszuperebb és legújabb filmjét a Netflixen.

5 vadiúj vígjáték a Netflixen, ami azonnal feldobja a hangulatodat

Az őszi komorság a hangulatodra is kihatott? Ha nem akarod, hogy a szezonális depresszió eluralkodjon rajtad, a legjobb választás mindig egy vígjáték. De persze megértjük, ha nem akarsz órákat böngészni a Netflixen, majd elköteleződni egy olyan film mellett, ami abszolút nem érdemelte meg azt a (minimum) másfél órát az életedből. Éppen ezért most összegyűjtöttünk öt szuper újdonságot, amik tényleg jobb kedvre derítenek majd és valóban megéri megnézni őket. Jó szórakozást!

Ezek vagyunk mi

Amikor már kifejezetten eleged van az egész pandémiából és egyre gyakrabban látod meg az igencsak komoly szitu mögötti groteszket és abszurditást, akkor szólunk, hogy a franciák csak erre a pillanatra vártak. A francia filmesek mindenből IS képesek viccet csinálni, és valljuk be, pont eljött már az ideje, hogy egy kicsit nevessünk is az elmúlt majdnem két évünkön. Erről szól az Ezek vagyunk mi, ami egy karantén alá került társasház mindennapjait mutatja be tesztelésekkel, óvintézkedésekkel és mindennel együtt, amit a járvány magával hozott. 

Az utazás

Egy kicsit véresebb humorra vágysz? A már-már horror határain átkúszó akcióvígjáték, Az utazás lesz a neked való. A sztori Lars és Lisa házasságának végét meséli el, akik nagyon is készen állnak arra, hogy búcsút vegyenek egymástól. Csakhogy az isten háta mögötti hétvégi kiruccanásuk során nem a válási papírok, hanem a különböző gyilkos fegyverek kerülnek elő – a házassági fogadalmukat ugyanis egy kicsit túlságosan is szó szerint vették: a kapcsolatuk addig tart, míg a halál el nem választja őket. És amíg éppen besegítenének a sorsnak, addig észre sem veszik, hogy egymásnál sokkal nagyobb veszély vár rájuk.

A mi dalunk

Mindenki életében van valaki, aki akár az igazi is lehetett volna, ha másképp alakulnak a dolgok. Maca számára – aki egy magát is pszichopatának nevező divatinfluenszer asszisztenseként gürcöl – ez a srác Leo volt. A szakítás elképesztően fájdalmas volt, de már épp túltette magát rajta, mikor Leo visszatér az életébe. A lány elképesztően gúnyosan és önironikusan éli meg eseményeket, miközben mindent kommentál nekünk, nézőknek pont úgy, mint a Fleabag című sorozatban. Ez a spanyol romkom igazi rejtett gyöngyszeme a Netflixnek, izgalmas és kreatív megoldásokkal, őrült legjobb barátnőkkel és egy olyan gardróbbal, amit bármikor szívesen látnál a saját lakásodban is.

Kaptál még egy esélyt

A 25 éves Cassie imádja a szülinapját. Olyannyira, hogy egy egész szüliHETET tart, ahol minden napra jut egy buli. A legnagyobb meglepetés azonban az egyik parti másnapján éri, mikor is rájön: egy véletlen baleset következtében meghalt. Egy köztes váróterembe került, ahonnan még bármelyik irányba tovább mehet a lelke, de ahhoz, hogy feljusson, jóvá kell tennie a legfontosabb kapcsolatait a Földön, így kap egy esélyt, hogy rendezze a dolgait. Nyugi, bár a téma elég komolynak hangzik, valójában egy szívmelengető vígjátékról van szó, amiben a halál csak egy újabb kalandot jelent Cassie számára.

Inside

Bo Burnham stand-upjai teljesen egyedi produkciók, amik kiemelik őt a komikusok tengeréből. Nagyon önreflektív, tele van random gegekkel és parodisztikus dalokkal (amiket egy idő után már nem ironikusan fogsz hallgatni), és ez az Emmy-jelölt Inside-nál sincs másképp. A karanténhelyzet alatt készült special viszont annyiban különbözik a többitől, hogy az általában csak halványan jelenlévő mélyebb témákat most a maximumra csavarja és olyan egzisztenciális krízisbe küldd, hogy a végére képtelen leszel eldönteni: a nevetéstől vagy a sírástól könnyezel-e. 

Van még egy rakás ajánlatunk, ha Netflixről van szó:

Még több

Te Te Te