Itt a bizonyíték, hogy Katalin hercegné csak engedéllyel viselhet bizonyos dolgokat

Biztos nem gondoltad volna, de a királyi család ékszereit a családtagok, még Katalin hercegné is csak akkor viselheti, ha a királynő jóváhagyja. És ugyanez igaz még egy csomó mindenre!

Itt a bizonyíték, hogy Katalin hercegné csak engedéllyel viselhet bizonyos dolgokat

A brit királyi család legendás arról, milyen elképesztő ékszergyűjteményre tett szert az évszázadok alatt, azonban ezek a darabok csak néhány kiváltságos számára elérhetők, és ha valaki viselheti ezeket, az történelmi jelentőségű. Katalin hercegné szerencsés, hiszen a leendő király, Vilmos herceg feleségeként a királynő viszonylag gyakran engedélyt ad neki arra, hogy viselhessen ezek közül néhány igazán izgalmas és páratlan összeállítást.

Milliárdok lógtak Katalin hercegné nyakában

Katalin hercegné 2011-ben ment feleségül Vilmos herceghez, majd néhány évvel később, 2013-ban megszületett első fiuk, György herceg, vagyis a legfontosabb trónörökös. Talán ennek örült annyira a királynő, hogy 2014-ben megengedte unokája majdani királynéjának, hogy viselhesse a világ egyik legértékesebb ékszerét, a Nizám nyakláncot.

Katalin hercegné Nizám nyaklánc

Katalin hercegné 2014-ben a Nizám nyaklánccal a nyakában (Fotó: Getty Images, Max Mumby/Indigo / Contributor)

Ez a fantasztikus ékszercsoda körülbelül 28,6 milliárd forintot ér manapság, egykor, még 1947-ben az akkori nizám ajándékozta II. Erzsébet királynőnek nászajándékul. Az uralkodó valószínűleg nagy becsben tartja, ugyanis Diana hercegnőnek nem engedte, hogy viselje, és állítólag Meghan Markle-t is eltiltotta tőle.

II. Erzsébet királynő Nizám nyaklánc

II. Erzsébet királynő fiatalon a Nizám nyakláncban (Fotó: Getty Images, PA-PA images)

Nem minden hercegné hercegnő

A királyi család mesés tiaráival ugyanaz a helyzet, mint a nyakékekkel, csak a királynő engedélyével viselhetők, és akkor sem minden családtag számára. Alapvetően ugyanis a hagyományok szerint csak olyan nők tűzhetik őket a hajukba, akik született hercegnők. Az elmúlt évtizedekben azonban lazultak a szabályok, így például már Diana hercegnő is számos alkalommal hordhatta őket, majd később Katalin hercegné számára szintén elérhetővé váltak, pedig egyikük sem születése jogán kapta királyi rangját. Velük szemben Meghan Markle mindössze egyetlen egyszer kaphatott tiarát: az esküvője napján.

Kesztyű és harisnya

A királynő nagy becsben tartja a régi királyi hagyományokat, ezért a mai napig előírja a család nőtagjai számára a kesztyűviselést és a harisnyát – mindezt évszaktól függetlenül. Ezért volt a kilencvenes években akkora botrány abból, hogy Diana hercegnő szokásává vált, hogy kesztyű nélkül fogott kezet idegenekkel. A nép szemében ez a közvetlenségének szimbólumává vált, miközben a királynő semmi mást nem látott benne, csak értelmetlen lázadást és feltűnősködést. A szívek királynőjének tragédiája után azonban az uralkodó megengedőbbé vált, így Katalin hercegné számára már nem mindig kötelező sem a kesztyű, sem a harisnya. Olykor azért már elhagyhatja őket!

Forrás: mylondon.news

Olvass még többet Katalin hercegnéről és a királyi családról:

Még több

Te Te Te