Innen tudhatod, hogy valaki törölte magát az Instáról

Ha aközött kell választani, hogy csak specifikusan téged tiltottak le, vagy hogy általában az Instát offolták, egyértelműen az utóbbi a szimpatikusabb lehetőség. Segítünk kideríteni, melyik játszik a te esetedben.

Innen tudhatod, hogy valaki törölte magát az Instáról

Mostanában egészen sokan döntenek úgy, hogy túl sok idejüket emészti fel a social média, így törlik magukat – többek között – az Instáról is. Lehet, hogy a te barátaid közül is egyre többen térnek át a sötét (vagy inkább világos?) oldalra, nem csodálkoznánk, ha a fejedet rázva értetlenkednél afelett, ha se szó, se beszéd, egyszer csak már nem találnál valakit az Instagramon. Mielőtt még olyan messzemenő következtetéseket vonnál le egy Insta-ismerősöd eltűnéséről, hogy például letiltott téged, szeretnénk megnyugtatni: rengeteg minden állhat annak hátterében, miért nem látod a posztjait. Igen, a tiltáson és a végleges törlésen túl is: lehet, hogy megváltoztatta a nevét, lehet, hogy csak egy kis szünetet tart, így ideiglenes deaktiválta a profilját… 

Névcsere

Ha olyasvalakit nem találsz egy gyors keresés során, akivel gyakran cseteltek, esetleg vannak közös képeitek, amiken bejelöltétek egymást, akkor simán kiderítheted, ha ennek a hátterében csupán egy felhasználónév-váltás áll. Nézd meg a bejövő üzeneteidet vagy húzz elő egy fotót, amin tudod, hogy be van jelölve. A megváltozott nevének ott kell virítania a beszélgetésen és/vagy a jelölésen. Hogyha a tag nem jelenik meg, vagy az üziknél csak annyi áll, hogy „Instagram felhasználó”, akkor sanszos, hogy deaktiválta az illető a fiókját vagy letiltott téged.

Tiltás vagy törlés?

A Business Insider szerint a legegyszerűbb módja lecsekkolni valaki profilját, ha a böngésződben keresel. Írd be, hogy Instagram.com/[felhasználónév], a keretes zárójel helyére pedig illeszd be a konkrét felhasználónevet. Ha az ugrik fel a képernyőn, hogy az oldal nem található, akkor megint ott tartunk, hogy letiltottak vagy letörölte magát. Ezzel az eredménnyel nyilván nem vagyunk elégedettek, szóval tovább kell nyomozni.

A Reader’s Digest ajánlása az, hogy a kutatás második szakaszához jelentkezz ki a saját fiókodból és így keress rá a kutatásod tárgyára. Ha kijelentkezve feldobja az ismerősöd profilját, de akkor nem, ha be vagy jelentkezve, akkor sajnos valószínű, hogy valamiért letiltott. Ezt erősíti meg az is, ha (ahogy a TechCult javasolja)  egyszerűen csak megkéred egy közös barátotokat, hogy keressen rá – ha minden további nélkül megtalálja, akkor nálad van a bibi. Minden további esetben nagy rá az esély, hogy nem téged untak meg (bocsi, tudjuk, hogy fáj), hanem csak a közösségi médiás létezést.

Forrás: Bustle

Használd okosan a kedvenc appjaidat:

Még több

Te Te Te