5 jel, ami arról árulkodik, hogy megközelíthetetlen vagy

Ha valaki, te egyáltalán nem rettegsz attól, hogy egyedül maradj, mert jól érzed magad önmagad társaságában is. Nos, a zárkózottságodat le sem tudnád tagadni, ugyanis a testbeszédeddel egyértelműen megüzened a világnak.

5 jel, ami arról árulkodik, hogy megközelíthetetlen vagy

Míg a legjobb barátnőd imádja, ha a társaság középpontjába kerülhet és mindenki rá, illetve a sztorijaira figyel, addig te inkább a csendes megfigyelő szerepében érzed jól magad. Nem is véletlen, hogy mindenki hozzád fordul, ha beszélgetni szeretne az érzéseiről, mivel szuper hallgatóság vagy. Ja, és általában minden szitut remekül átlátsz, hála annak, hogy általában inkább kívülről szemléled az eseményeket. Szóval ne érzed magad rosszul amiatt, ha szívesen töltöd az idődet egyedül és zárkózott vagy: nem mindenkit tehet boldoggá a szociális pillangó lét.

De azért nem árt szem előtt tartanod, hogy a kommunikációnk igencsak jelentős százalékban nonverbális. Így sajnos könnyedén előfordulhat, hogy olyankor is a megközelíthetetlennek mutatod magad, amikor valójában szívesen ismerkednél. Úgyhogy érdemes átfutnod a listánkat arról, hogy milyen jelek árulkodnak arról, magadnak való vagy.

1. Keresztbe fonod a karjaidat magad előtt:

Amint belépsz a legjobb barátod szülinapi bulijára, ösztönösen keresztbe fonod magad előtt? Ezzel tudat alatt azt üzened a világnak, hogy szeretnéd, ha nem zavarnának. Kicsit olyan, mintha önmagad pajzsa akarnál lenni, amivel távol tarthatod magadtól az embereket. Ha készen állsz arra, hogy nyiss a társaság felé, akkor figyelj oda arra, hogy a karjaidat a tested mellett pihenjenek!

2. Kerülöd a szemkontaktust: 

Egyáltalán nem könnyíted meg a dolgát annak, aki le akarna szólítani téged, ugyanis veled lehetetlen felvenni a szemkontaktust. Képzeld bele magad a másik helyzetébe: egyébként sem egyszerű beszélgetést kezdeményezni valakivel, akit nem ismerünk, hát még ha ez a személy rá sem pillant! Természetesen nem kell számodra kényelmetlen helyzetekbe sodornod magad, de néha megpróbálhatod kihívni magad: nézz szét körbe a helyiségben, ahol éppen tartózkodsz és kapd el egy-egy ember tekintetét!

3. Folyton a telefonodat bújod: 

Állandóan a telefonodat csekkolod, szinte fel sem nézel belőle? Ez nemcsak arra utalhat, hogy munkamániás vagy és egy percre sem szakadnál el az emailjeidtől, hanem a zárkózottságodra is. Ahogyan a szemkontaktus hiányával, úgy ezzel is a következő üzenetet küldöd másoknak: nem akarok csevegni senkivel, ne közelítsetek hozzám!

4. Ritkán mosolyogsz:

Előfordult már veled, hogy valaki megjegyezte neked, miért nem mosolyogsz többet? Nos, eszünkben sincs azt mondani, hogy Joker-üzemmódba kapcsolj és éjjel-nappal magadra erőltesd a vigyorgást, de időről időre azért egy picit érdemes felfelé húznod a szád széleit… Okkal tanácsoljuk ezt neked: már tanulmányok is bebizonyították, hogy a semleges arckifejezés úgyszintén a megközelíthetetlenségről árulkodik.

5. A tárgyak mögé rejtőzöl:

A mosolyod mögé ugyan nem szívesen bújsz el, de mondjuk a kávés bögrédet annál szívesebben emeled az arcod elé egy meetingen? Ha előszeretettel rejtőzködsz az éppen kezed ügyébe kerülő tárgyak segítségével, akkor azonnal lebuktatod magadat – már ami a zárkózottságodat illeti.

Forrás: Bustle

Folytasd a lélekbúvárkodást:

Még több

Te Te Te