3 trükk a fürdőszobában, amivel egy év alatt megspórolhatod egy wellness hétvége árat

Ha követed a tippjeinket, akkor 12 hónap múlva már pakolhatod is a bőröndödet és jöhet a kikapcsolódás! Ráadásul sokkal fenntarthatóbbá varázsolhatod a fürdőszobai szokásaidat…

3 trükk a fürdőszobában, amivel egy év alatt megspórolhatod egy wellness hétvége árat

Évről évre irigykedve nézed, amikor az ismerőseid becsekkolnak egy wellness hotelbe, hogy kiszakadhassanak egy kicsit a mindennapokból? Igen, tudjuk, hogy nem a legjobb érzés, amikor azt látod, hogy más éppen a medencében pezsgőzik, amikor te csak azt tudod megengedni magadnak, hogy a fürdőkádadban csobbanj. De ha félreteszed egy kicsit a csalódottságodat és végzel velünk egy gyors fejszámítást, akkor rájöhetsz, hogy elég mindössze néhány apró változtatás a fürdőszobádban és 12 hónap múlva már te is éppen a masszázsodra vagy a délutáni koktélodra várhatsz majd az álomhoteledben. 

1. Kapd elő a tojásokat!

Bár a mosás egy olyan dolog, amiről semmiképp sem mondhatunk le, azért ez nem jelenti azt, hogy nem spórolhatunk rajta! Sőt, ha megfogadod a tippünket, akkor amellett, hogy több ezer forintot megtakaríthatsz, még egy hatalmas lépést is tehetsz a fenntarthatóság felé. Hallottál már a mosótojásról? Ez az apró golyócskákkal teli csodaszer teljesen vegyszermentes, így még akkor is bátran használhatod, ha ekcémára vagy hajlamos. A matek pedig elég egyszerű ebben az esetben: a 210 mosásra elegendő mosótojás egy évig is bírja egy átlagos családnál és mindössze 6000 forintba kerül. Míg egy üveg folyékony mosószer 1500 és 2000 forint között mozog, és kb. 20 adag ruhát tisztíthatsz ki belőle. (Összehasonlításképpen: 210 adag mosáshoz 10 üveget kell venned, ami máris 15.000 – 20.000 forint kiadást jelent évente.)

2. Dobd az eldobhatót!

El sem tudnád már képzelni az életedet, pontosabban az arcápolási rutinodat vattakorongok nélkül, ugye? Érthető, hogy szükséged van rá, de mivel naponta akár többet is elhasználhatsz belőle (akár egy erősebb smink lemosásához), így havonta akár 1000-2000 forintot is kidobhatsz ezért az ablakon. Arról nem is beszélve, hogy ez nem is túlzottan környezetbarát megoldás. Szerezz be inkább egy mosható arctisztító korong szettet, amit egész éven át használhatsz. Egy öt darabos szettet akár már 1000 – 1500 forintért megvehetsz.

3. Köszönj el a vegyszerektől!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete kutatása bebizonyította, hogy a 20%-os ecet legalább annyira jól fertőtlenít, mint a boltban kapható termékek. Mindössze annyi a dolgod, hogy önts össze 1/3 arányban ecetet és 2/3 arányban vizet egy szórófejes üvegben. De adhatsz hozzá teafa illóolajat is, csak rázd jól össze! Ezzel az univerzális DIY tisztítószerrel simán áttörölheted a szanitereket, a mosdókagylókat vagy a wc-t. Mondanunk sem kell, hogy így több ezer forintot félretehetsz 12 hónap alatt. Hiszen ezekre sokan egytől egyig különböző takarítószereket vesznek. Filléres tisztítószerek még a szódabikarbóna és a citromsav is.

Van még tippünk az otthonodat illetően:

Még több

Te Te Te