Ezek az énekesek a saját rajongóik érdekében állították le a koncertjüket

Az alábbi énekesek az empátia megtestesítői, akiknek a rajongóik biztonsága a legfontosabb. Minden szempontból.

Ezek az énekesek a saját rajongóik érdekében állították le a koncertjüket

Péntek este nyolc ember meghalt és több tucatan megsebesültek Travis Scott koncertjén a houstoni Astroworld zenei fesztiválon. A Houston tűzoltóságának vezetője szerint a tömegbaleset oka az volt, hogy a közönség elkezdett előre nyomulni és egyre jobban feltolódtak a színpad előtt, hogy aztán már alig tudjanak mozdulni.

Rengetegen felháborodtak és elkeseredtek annak hallatán, mennyire semmibe vették a csak szórakozni vágyók biztonságára vonatkozó előírásokat az Astroworld szervezői. Így elkezdtek újra felszínre szivárogni olyan videók, ahol az énekesek megállítottak egy koncertet, hogy megelőzzenek egy-egy tragédiát. Ezek közül hoztunk pár különösen jó példát arra, amikor egy előadó valóban törődik a rajongóival

Adele

2011-et írtunk, mikor a London Apolló nevű koncerthelyszínén Adele kiszúrta, hogy a közönség egy tagja elájult a színpad előtt. Rámutatott a rosszul lett személyre, de egyetlen mentős sem mozdult, hogy segítsen neki, ezért külön felszólította őket arra, hogy végezzék a dolgukat: „Valaki tudna rajta segíteni, kérem?”. Ezután a színpadról az ájult fanhoz vezette az ápolókat, a nézőket pedig megkérte, hogy csináljanak utat nekik. Amint meggyőződött arról, hogy az illetőről gondoskodnak, elölről kezdte a félbehagyott dalt.

Nirvana

A Nirvana egy 1993-as koncertjén Kurt Cobain hirtelen megállt és előrefutott a közönséghez. Hogy miért? Mert észrevette, hogy egy férfi szexuálisan zaklatott egy nőt. Miután ráüvöltött a férfire, Kurt a mikrofonba beszélve vonta mindenki figyelmét a bántalmazóra, akit végül az egész zenekar nyilvánosan megalázott: letették a hangszereiket és kinevették a fickót. Nem valószínű, hogy ezek után eszébe jutott valaha is kéretlenül fogdosni másokat…

Harry Styles

„Van egy nagyon komoly kérdésem. Jól  vagytok ott lent?” – kérdezte Harry egy 2019-es Los Angelesi fellépésén, amikor látta, hogy egy nő rosszul lett. „Nem!” – kiabált vissza a tömeg, majd megerősítették, hogy a lány összeesett. Ekkor Harry elintézte, hogy érkezzen a segítség és megkért mindenkit, hogy „tegyenek egy nagyon lassú, nagyon finom lépést hátra”, hogy hozzá tudjanak férni a nőhöz.

Billie Eilish

Billie Eilish a világon mindenhol figyel a rajongóira. Így Svédországban is, ahol többen szóltak neki, hogy egy lány a közönség soraiban nincs jól és vízre van szüksége. Ekkor az énekesnő megállt, odaadta a saját palack vizét és megkérdezte, hogyan tudna segíteni. „Jól vagytok srácok? Mind jól érzitek magatokat? Nagyon sokat jelentetek nekem, azt akarom, hogy mindenki rendben legyen” – mondta ezután többször is végig sétálva a színpadon és lehajolva az első sorokhoz, ahol még a fanok kezét is megfogta.

Lady Gaga

Lady Gaga Connecticutban lépett fel, amikor észrevette, hogy az egyik nézőnek véres az arca. Biztosította róla, hogy érkezik a mentő és megkérdezte a nőt, hogy hívják, majd így szólt: „Meredith, annyira sajnálom, hogy arcon ütöttek és vérzel. Mindent megteszünk, hogy rendbe jöjj.”

Ezek a sztárok taníthatnák, hogyan kell bánni a rajongókkal:

Még több

Te Te Te