Anne Hathaway átélte minden nő legrosszabb rémálmát

Anne Hathaway sztorija a bizonyíték, hogy ne hagyd figyelmen kívül, ha egy pasi felvillantja a vörös lámpáit.

Anne Hathaway átélte minden nő legrosszabb rémálmát

Amikor randizni kezdesz egy új pasival, mindig különösen figyelsz arra, mit helyezhetnél egy egy potenciális pro-kontra listán a kontra részen is – de van, amikor annyira, bejön a srác, hogy bármilyen erősen is villanhat fel az a bizonyos vörös lámpa, nem érdekel és csak a lista pro részével foglalkozol. Ez történt a ma szülinapos Anne Hathaway-jel is, aki egy életre megtanulta, hogy nem szabad ignorálni az intő jeleket.

A sztori 2004-ben kezdődött, amikor Anne-t egy közös barátjuk bemutatta az olasz ingatlanfejlesztőt, Raffaello Follierinek, akibe a színésznő azonnal belezúgott. Sőt, egészen konkrétan azt nyilatkozta, hogy szerelem volt első látásra és így áradozott a férfiről: „Olyan jóképű! Úgy néz ki, mint egy félisten”.

 

 

Anne Hathaway Raffaello Follier

Fotó: Daniele Venturelli/Getty Images

 

 

De már az első randijukon kiderült, hogy azért Raffello nem volt az a tökéletes pasi, aki Anne fejében élt: Follieri egy órát késett a találkozóról és bár a színésznő nagyon kiakadt ezen, hajlandó volt túllépni a dolgon, mikor a férfi egy tucat rózsát küldött neki. Ezután minden meseszerű volt…Vagy legalábbis annak látszott. Raffello elhalmozta a szerelmét drága igazgyöngy, zafír és gyémánt ékszerekkel, millió dolláros utazásokra vitte magángépeken, az egyik szilvesztert Oscar de la Renta buliján töltötték Dominikán és olyan luxushotelekben laktak, mint a Ritz. Anne meg volt róla győződve, hogy megtalálta az igazit. Hiszen nemcsak csodás ajándékokat kapott a szerelmétől, de ő kifejezetten jó embernek is tűnt: „A barátom sok szempontból hihetetlen, de amikor jótékonyságról van szó… Az egyik legnagyobb afrodiziákum a világon a jótékonykodás. De komolyan, ha be akarsz vágódni egy lánynál, olts be gyerekeket, építs házakat.”

Anne rózsaszín buborékja azonban négy év után kipukkadt: valószínűleg már elkezdte megérezni, hogy valami nem stimmel Follierivel, mert szakított vele. Néhány napra rá, 2008 júniusában pedig a férfit letartóztatták csalás, pénzmosás és összeesküvés vádjával.

Az igazi Raffaello Follieri

Mikor Raffaello 2002-ben Olaszországból New Yorkba érkezett, hatalmas ambíciói és már egy egészen nagy alaptőkéje volt, így megalapította a Follieri Csoportot és összebarátkozott néhány fontos emberrel. Köztük Vincent Pontéval, aki az apjával, Angelóval együtt egy hulladékgazdálkodó céget vezetett és nem mellesleg óriási cimborái voltak a maffiának.

Miközben Raffaello ezeket a meglehetősen kétes barátságokat ápolta, önmagát megtette a Vatikán egy megbízottjának és több egyházmegyével elhitette, hogy az egyház embere egyeneses Rómából. Az ügyködései 2004-ben értek be, amikor kirobbant a katolikus egyház egyik legnagyobb botránya: azaz, mikor több, mint 4 ezer papot vádoltak meg csak Amerikában gyerekek molesztálásával. Az egyháznak közel 2 milliárd dollárt kellett kifizetnie különböző perek eredményeképpen az áldozatnak (és jelentősen megcsappant az adakozni hajlandó hívők száma), ezért kénytelenek voltak eladni különböző ingatlanjaikat. Ekkor jött a képbe Raffaello és a Follieri Csoport, aki úgy gyűjtött maga köré befektetőket, hogy azt állította, közeli, személyes kapcsolatban áll a Vatikánnal (pedig nem), ami miatt megveheti az egyház eladásra váró ingatlanjait a piaci ár töredékén (pedig nem tehette meg).

 

 

Anne Hathaway és Raffaello Follieri

Fotó: M. Von Holden/Getty Images

 

 

Senki sem kérdőjelezte meg Raffaello szándékait, hiszen a szélhámos mindent megtett, hogy hihető legyen: egy apáca volt a titkárnője, felállított egy oltárt az irodájában és felbérelt két monsignort, akik elkísérték őt szinte mindenhova. Csakhogy Anne bármennyire is félistenként tekintett a pasira, nagyon nem volt az – a befektetők pénzét a kettejük luxus életvitelének finanszírozására használta, miközben egyre csak gyűjtötte az adósságokat és az egyre befolyásosabb barátokat. Így jóban lett például Bill Clintonnal is, aki 2006-ban nyilvánosan megköszönte Raffaellónak a nagylelkű, 50 millió dolláros adományát a Clinton Alapítvány számára (a pénz sosem érkezett meg). És a volt amerikai elnök révén ismerte meg Ron Burkle-t is, aki 105 millió dollárt adott Follierinek egy közös projekt megvalósításának reményében.

Ám végül Raffaello óvatosan összerakott kártyavára leomlott, mikor Burkle beperelte őt 1,3 millió dollár sikkasztásáért 2007-ben. Egy évre rá pedig már az FBI kopogtatott Raffaello ajtaján, miközben Anne épp a Zsenikém bemutatójának vörös szőnyegén pózolt.

 

 

Anne Hathaway

Anne Hathaway a Zsenikém premierjén (Fotó: Camilla Morandi/ Getty Images)

 

 

Mi lett a sztori vége?Raffaellót 4 és fél év börtönre ítélték és 2012-ben szabadult. Visszaköltözött Olaszországba, ahol továbbra is befektetőként dolgozik és újra jóban lett Burkle-vel, aki egyike azoknak, akik miatt sikerült megszereznie az olasz fociklub, a Foggia Calcio tulajdonrészének felét. Megnősült, egy bizonyos Konstantina Koumourit vett feleségül, akivel egy közös gyerekük van. Anne pedig – mint tudod – rögtön Raffaello után megismerte azt, aki tényleg a Nagy Ő lett a számára: Adam Shulmant, akivel azóta két gyerekük is született.

Forrás: InStyle, The Cut

Ismerd meg alaposabban a kedvenc sztárjaidat:

Még több

Te Te Te