4 memoár a hírességektől, ami egyenesen sokkolta a világot

Ezeknek kötelező helye van a polcodon, mert te is tudni akarod, miket írtak a sztárok, amik ekkora drámát okoztak a megjelenésükkel.

4 memoár a hírességektől, ami egyenesen sokkolta a világot

Elolvashatsz minden hírt, meghallgathatsz minden névtelen forrást és nyomozhatsz a social médiában, de sosem kaphatsz annyira hiteles infót a kedvenc sztárjaidról, mintha belelapoznál a memoárjába. A legdurvább pedig az egészben az, hogy gyakran a hírességek könyvei sokkolóbbak tudnak lenni, mint bármilyen sztori, ami megjelenik róluk a médiában – és mindezt első kézből, közvetlenül tőlük hallhatod (jó, olvashatod). Korábban már összeszedtünk néhány életrajzi könyvet a kedvenceidtől (ezeket ide kattintva tudod megnézni), az alábbi lista azonban specifikusan a nagy drámát okozó kategória versenyzői. 

Tina Turner

Múlt hét óta már mozikban is láthatod a Tina Turnerről szóló dokumentumfilmet, de ha inkább nyomtatott formában ismernéd meg az énekesnő az álmaiért folytatott töretlen küzdelmét és azt, mennyire mindennel kellett szembenéznie (többek között a bántalmazó férjével), akkor az Életem szerelme mindenképpen kerüljön fel az olvasmánylistádra. 

Sokkoló memoárok

Holly Madison

A néhai Hugh Hefner egykori (egyik) barátnője, a Playmate, Holly Madison – akivel biztos, hogy te is legalább néhányszor összefutottál A Playboy-villa lányai című realityben – az első sorból figyelhette, valójában mi történik a Playboy színfalai mögött, a könyvében pedig megírta azokat. Olyan dolgokat árult el, amik alapjaiban rengették meg Hefner szexizmus stabil lábain álló birodalmát: Holly óta tudjuk, hogy minden lányok gyakran benyugtatózva tudtak csak aludni, hogy az egyik barátnő Hefner fiaival kapott lakott egy szobában, hogy Hefner folyamatosan egymás ellen uszította a nőket, egy rakás plasztikai beavatkozást fizetett nekik és elvárta az este 9 órás takarodót. A memoár jelenleg antikvár státuszban van, de ide kattintva e-könyv formájában megveheted.

Sokkoló memoárok

Will Smith

Will Smith memoárja ugyan Amerikában a múlt héten megjelent és a magyar kiadásról még nincsenek infók, de érdemes minél előbb lecsapni a könyvre. A színész ugyanis olyan súlyos dolgokról vall benne, mint a nyitott házasságáról vagy az alkoholista, abuzív apjával való kapcsolatáról. Utóbbival kapcsolatban azt is beismeri, hogy volt egy pillanata, mikor nagyon közel állt ahhoz, hogy megölje őt. „Egyik este, amikor finoman elgurítottam apámat a hálószobájából a fürdőszoba felé, sötétség támadt bennem. A két szoba közötti út a lépcső tetején haladt el. Gyerekként mindig azt mondtam magamnak, hogy egy napon megbosszulom az anyámat. Megálltam a lépcső tetején, le tudtam volna lökni és könnyedén megúszhattam volna. Ahogy azonban az évtizedek óta tartó fájdalom és harag elmúlt, megráztam a fejem, és elindultam vele a fürdőszobába. 

Sokkoló memoárok

Rose McGowan

Bűbájos boszorkák sztárja, Rose McGowan által kiadott, Bátor címre keresztelt életrajzában megrázó őszinteséggel számol be arról, hogy élte túl Harvey Weinstein szexuális bántalmazását. De nemcsak erről beszél, hanem összetöri az egyik kedvenc nosztalgikus sorozatodról is a benned élő idealizált képet: a könyvből kiderül ugyanis, hogy érzelmi bántalmazástól szenvedett a Bűbájos boszorkák folytatásán (így ezek alapján pedig az is érthetővé válik, miért nincsenek jóban egykori kollégájával, Alyssa Milanóval). „Az életem, ahogy olvasni fogjátok, egyik szektából a másikba vezetett. A Bátor annak története, hogyan küzdöttem ki magam ezekből a szektákból és tettem újra magamévá a saját életem. Szeretnék segíteni abban, hogy ez nektek is sikerüljön” – írja a színésznő.

Sokkoló memoárok

Forrás: Bustle, SheKnows

Könyvajánlatokból kifogyhatatlanok vagyunk:

Még több

Te Te Te