Sztárok, akik nyíltan LMBTQ-ellenes megjegyzést tettek

Volt, aki azóta már bocsánatot kért a durva megjegyzése miatt, de olyan is van, aki a mai napig nem gondolja bántónak a kijelentését.

Sztárok, akik nyíltan LMBTQ-ellenes megjegyzést tettek

Bármennyire próbálnak odafigyelni arra, hogy még véletlenül se legyenek támadhatóak, bizony a hírességekkel is megesik – meglepően sokszor –, hogy olyan kétértelmű, netán sértő kijelentéseket tesznek, ami durván beárnyékolja az imidzsüket.  A következő sztároknak a bántó LMBTQ-ellenes kijelentéseik háborították fel a rajongókat. 

Kevin Hart 

2018-ban Kevin Hart lett volna az Oscar házigazdája, a feladattól azonban vissza kellett lépnie, miután nyilvánosságra került néhány régi, nem túl hízelgő Twitter posztja. 2009 és 2010 között rendszeresen posztolt poénos tweeteket arról, hogy mennyire kiborulna, ha a fiáról kiderülne, hogy meleg. „Ma nem mondanám el ezeket a vicceket, akkoriban még nem volt ilyen érzékeny a társadalom, mint manapság” – mondta Kevin később a Rolling Stone-nak, majd őszintén bocsánatot is kért az LMBTQ-közösségtől és megígérte, hogy megpróbál fejlődni. 

Paris Hilton 

2012-ben szivárgott ki egy hangfelvétel, amelyen az hallható, ahogy Paris egy taxiban ülve egy meleg haverjával beszélgetett. Paris a beszélgetés közben elég durva megjegyzéseket tett a melegekre, többek között azt mondta, hogy a meleg férfiak undorítóak, és hogy a legtöbbjük valószínűleg AIDS-es. A kiszivárgott felvétel hatalmas botrányt okozott, ami után a sztár egy nyilatkozatban kért bocsánatot a közösségtől. 

Nagyon sajnálom, és nagyon rosszul érzem magam, hogy fájdalmat okoztam a meleg barátaimnak, rajongóimnak és családjuknak. A melegek a legerősebb és leginspirálóbb emberek, akiket ismerek.

Eminem 

Eminem számai nem feltétlenül a szépirodalmi szövegeiről híresek – gyakran káromkodik bennük és nem fél akár homofób szitokszavakat is használni. Emiatt rendszeresen meg is szokták vádolni melegellenességgel. A rapper néhány éve így reagált a vádakra: „Isten előtt őszintén mondom, hogy nekem nem számít kinek mi a szexualitása, vallása, faji hovatartozása, semmi ilyesmi. Bárki, aki ismeri a zenémet, tudja, hogy teljes mértékben ellenzem a bullyingot. 

Blake Shelton 

Néhány éve Gwen Stefani férjének a múltjából került elő pár kínos tweet. Blake 2010-ben rendszeresen posztolt ki olyan humorosnak szánt szövegeket, amiben a melegen viccelődött. „Ha egy felnőtt férfi Chuck Taylort visel, akár a homlokára is írhatná, hogy a kolbászt szereti” – írta például az egyik posztjában. 2016-ban aztán az énekes elnézést kért a nem túl ízléses vicceiért. 

J.K. Rowling 

Az írónőt mindenki a nők és az LMBTQ-emberek jogainak élharcosaként ismerte meg, két évvel ezelőtt mégis magára haragított egy rakás embert. Rowling egy Twitter posztjában azt sérelmezte, hogy egy menstruálásról szóló cikkben az inkluzivitás jegyében nem írták le azt, hogy a nők menstruálnak, helyette menstruáló emberekről írtak. A cikk kapcsán Rowling a posztjában a nők jogaira próbálta felhívni a figyelmet és kifejtette, hogy ha tagadjuk a biológiai nem valóságát, azzal véleménye szerint gyakorlatilag eltöröljük a nők által megélt valóságot is. 

Tiszteletben tartom minden transz ember jogát ahhoz, hogy úgy éljen, ahogyan hitelesnek és kényelmesnek érzi magát. Velük vonulnék a jogaikért, ha kell. Ugyanakkor az életemet nagyban befolyásolja az, hogy nő vagyok. Nem hiszem, hogy gyűlölködés ezt kimondani.”

A magyarázata nem hatotta meg a transzközösséget, és az írónőt azóta is transzfóbiával vádolják. 

Nincs fontosabb, mint az elfogadás:

Még több

Te Te Te