10 elképesztő dolog, amit a legnagyobb Disney-rajongók sem tudtak Mickey egérről

Gondoltad volna, hogy az amerikai kultúrában szinte ismertebb ez a karakter, mint maga a nemzeti zászló? Mickey egér 94 év alatt többet tapasztalt, mint a legtöbb ember!

10 elképesztő dolog, amit a legnagyobb Disney-rajongók sem tudtak Mickey egérről

Boldog szülinapot Mickey egér! Éppen 94 éve, hogy a világ egyik kedvenc egere életre kelt a papíron, aztán meghódította a közönséget, sőt, még az amerikai elnököket is! Nem hiszed? Akkor olvass tovább, mert egészen elképesztő sikersztorit futott be Minnie egér szerelme! 

Ki az a Mortimer, a nyúl? 

1927-ben Walt Disney megalkotta Oswaldot, a szerencsés nyulat, aki kerek, fehér arcával, nagy gombos orrával és hajlékony fekete füleivel rögtön a Universal stúdió kedvence lett – épp ezért el is el is lopták tőle a figura jogait. Persze a Universal felajánlotta Disney-nek, hogy kevesebb fizetésért maradhat ő is a cégnél, de a férfi nem kért az alkuból, ezért Ub Iwerks animátorral ismét nekiugrottak a karakternek. Lerövidítették a füleket, kicsit kigömbölyítették és Oswald már nyomokban sem hasonlított nyúlra – egér lett belőle, aki a Mortimer nevet kapta. A legenda szerint azért lett végül Mickey, mert Walt Disney felesége utálta a Mortimer nevet. 

Közös szelfi jöhet?

Mickey egér annyira menő, hogy még a Hírességek Sétányán is külön csillagot kapott (elsőként az rajzfilmfigurák közül), szóval az, hogy Lyndon B. Johnson elnökön kívül, az 1928 után beiktatott összes amerikai elnökkel készült már közös képe, szinte csak sokadlagos fun fact. 

Dance Dancing GIF by Mickey Mouse - Find & Share on GIPHY

Mickey-t, elnöknek! 

Tudtad, hogy az elnökválasztások során mindig akadnak olyan vicces kedvű szavazók, akik Mickey-re adják le a voksukat? Bizony, minden évben rengeteg szavazat érkezik rá, a második helyen pedig a cimborája, Donald kacsa áll. Azt azonban nem írhatják meg a lapok, hogy pontosan hányan szavaztak rá. 

Jé, beszél! 

Tudtad, hogy ő volt az első szereplő a Disney-karakterek közül, aki már beszélni is tudott? Az ő első szava azonban nem anya, apa vagy baba volt, hanem hot dog. Nem mellesleg 18 éven át maga Disney szólaltatta meg a figurát. 

Az oldalborda 

Mickey és Minnie egér valóban házasok, de igyekeznek a magánéletüket megóvni, és egyébként nem is laknak egy fedél alatt – legalábbis Walt Disney egyszer ezt nyilatkozta. 

A magánéletben Mickey feleségül vette Minnie-t. Sokan tették fel neki ezt a kérdést, mert néha úgy tűnik a filmekben, hogy feleségül vette, máskor azonban még mindig udvarol neki. Összességében, Minnie a képernyő szempontjából az ő hölgye. Ha a történet romantikus udvarlást kíván, akkor Minnie szingli; de ha a történethez házaspár szükséges, akkor férj és feleségként jelennek meg. A stúdióban úgy döntöttünk, hogy már házasok. 

 - Find & Share on GIPHY

Mickey és a rokonok 

Mickey egyébként elég népes családba született, van egy nővére, Amelia Fieldmouse, akinek két fia született Morty és Ferdy, ők is többször feltűntek már az elmúlt évtizedekben a mesékben. 

Autogram tények 

Hogy soha ne okozzanak csalódást a rajongóknak, a Disney-parkokban a Mickey egeret megszemélyesítő színészek külön aláírás-tréningen vesznek részt, hogy a figura szignója minden esetben egyforma legyen.  

A hírnév és ami vele jár 

Bármennyire hihetetlen, Mickey egér figurája annyira népszerű, hogy még a Mikulásnál is többen ismerik! Hát hiába, ha egyszer egy üzlet beindul… 

DJ Mickey 

A figurának 1979-ben saját diszkóalbuma jelent meg Mickey Mouse Disco címmel, ami most kapaszkodj meg, dupla platinalemez lett! 

Oh No Smh GIF by ABC Network - Find & Share on GIPHY

Adj egy ötöst! 

Az egér azért kapott fehér kesztyűket, hogy lássa a kezét, másképp nagyon egybe olvadt volna a testével. Persze ez a mai animációs technikával, ahol külön-külön tudják a szőrszálakat is mozgatni aligha lenne gond, de a ‘20-as években még nehézséget jelentett, így lett a fekete ezekre fehér kesztyű húzva. 

Forrás: simplemost.com, buzzfeed.com

Hoztunk még néhány érdekességet:

Még több

Te Te Te